Dit is het derde deel van deze reeks.  Hier vind je de andere delen

Deel 1 : San Pedro De Atacama
Deel 2 : De doorsteek van San Pedro De Atacama naar Uyuni
Deel 3 : Uyuni Salt Flats

Vandaag waren we opnieuw vroeg uit de veren.  Bij het avondeten was onze chauffeur komen vragen of we voor zonsopgang bij Uyuni wilden zijn of niet.  Aangezien je hier waarschijnlijk maar 1 keer in je leven zal zijn en iedereen lovend is over de zonsopgang is de keuze dan toch snel gemaakt.

Gelukkig starten alle 2 de jeeps zonder tegenpruttelen en al snel raceten we de donkere nacht in.  Soms leken we op een weg te rijden maar soms reden we precies ook weer gewoon op het gevoel.  Naarmate we langer onderweg waren zag je her en der nog koplampen opduiken.  Het was duidelijk dat iedereen zich haastte in dezelfde richting.

De timing bleek perfect.  Eenmaal aangekomen zocht onze chauffeur een rustig plekje voor ons uit op de zoutvlakte voor enkele foto’s.

Daarna gingen we verder richting Isla Incahuasi (Isla Inka Kwasi) gingen.  Dit is een van de bergtopjes in het midden van de zoutvlakte.  Vroeger is het weldegelijk een eiland geweest toen de hele zoutvlakte nog een meer was.  Vandaag was er van water echter niets meer te merken.

Van december tot april, in het regenseizoen, staat er vaak wel nog een laagje water op de zoutvlakte.  Volgens velen het mooiste moment om het te bezoeken.  Dit vonden wij echter toch al wel heel spectaculair.  Hier enkele foto’s vanaf Isla Incahuasi.

 

Na de zonsopgang was het tijd voor ontbijt onderaan de berg.  Een mooiere locatie voor ontbijt kan je je amper voorstellen.  Na het ontbijt was er nog uitgebreid tijd voorzien voor extra foto’s.

Je kan uiteraard gewone foto’s maken maar het is veel leuker om enkele ludieke foto’s te maken waar Uyuni zich zo goed toe leent. Ik schreef al eerder dat we ons soms in een Dakar rally waanden.  Dat bleek nog niet eens zo gek want sinds 2014 passeert de Dakar rally jaarlijks langs Uyuni.

Via een tussenstop in het trein kerkhof was het dan richting onze eindhalte Uyuni.

Vanaf Uyuni heb je eigenlijk niet zoveel opties.  De meeste organisaties bieden de optie met hen terug richting San Pedro de Atacama te gaan.  Je doet dit dan rechtstreeks op een paar uur.

Vanuit Uyuni kan je ook verder overland per bus (La Paz, Sucre, Potosi, Calama, Oruro, Tupiza) of je kan per vliegtuig doorreizen naar La Paz of Sucre.  Vliegtuigmaatschappijen die Uyuni aandoen zijn Amaszonas & BoA (Boliviana de Aviacion).  Bij gebrek aan BoA vlucht toen wij hier vertrokken, vlogen wij eerst met Amaszonas naar La Paz en van daaruit verder met BoA.  Beide vluchten waren op tijd en werden uitgevoerd met moderne propere toestellen, niets op aan te merken.

Kort samengevat kan ik enkel zeggen dat dit een fantastische 6 dagen waren.  Hopelijk heb ik jullie allemaal geïnspireerd om dit ook te doen of alvast op jullie bucket list te zetten.  Laat het me weten als jullie dit op jullie planning zetten!

Gerelateerde artikels

Pin dit artikel, als je het leuk vindt.