Skip to Content

Hoe spot je het best walvissen en dolfijnen op de Azoren?( 2022 editie)

Wist je dat de Azoren in Portugal één van de beste plekken ter wereld zijn om walvissen te spotten?

Sommige walvissen kan je het hele jaar door vinden in de Azoren.

Andere walvissoorten kan je slechts tijdens bepaalde maanden zien wanneer ze tijdens hun migratie  de Azoren eilanden passeren.

Buiten walvissen kan je hier ook heel wat verschillende dolfijnsoorten spotten. Je kan zelfs gaan zwemmen met deze grappige dieren.

In deze Azoren blog post lees je de beste tijd om walvissen en dolfijnen te zien, welke walvissen en dolfijnen je hier kan vinden, de beste Azoren eilanden om ze te zien en de beste organisaties om een tour mee te boeken. 

Lees dus zeker verder.

In dit artikel vind je affiliatie links. Als je iets boekt of koopt via een link op deze pagina, ontvangen we hiervoor een kleine commissie (waarvoor we je zeer dankbaar zijn) zonder extra kosten voor jou.

Geen tijd om het volledige artikel te lezen?


Wanneer je geen tijd hebt om de volledige post te lezen, beantwoordt dit overzicht de belangrijkste vragen die je mogelijk hebt over walvissen spotten op de Azoren.

 • Wat is de beste walvissenexcursie op de Azoren?
 • Welke walvissen en dolfijnen zijn er te zien op de Azoren? Op de Azoren leven meer dan 25 verschillende soorten walvissen.
 • Wat is de beste tijd om dolfijnen en walvissen te spotten op de Azoren? Van april tot oktober heb je de meeste kans om een ​​walvis te zien.
 • Wat is de beste plek op de Azoren om walvissen te spotten? Pico, Terceira en São Miguel worden doorgaans beschouwd als de beste eilanden om walvissen te spotten.
 • Wat neem je mee op een walvisexcursie? Sportieve en warme kleding, zonnebrandcrème, zonnebril, een camera of een smartphone en preventieve medicijnen tegen zeeziekte.
 • Wat moet je weten voordat je een walvisexcursie op de Azoren boekt? Je hebt geen garantie dat je walvissen zult zien. Walvissen tours zijn populair. Boek dus zeker ruim van tevoren. Er is geen verschil in je kans om walvissen te zien tussen ochtend- of middagtours. Je kan dus zowel voor een ochtend of middag tour kiezen.
 

Welke walvissen en dolfijnen kan je zien op de Azoren

In de voedzame wateren van de Azoren komen maar liefst 25 verschillende soorten walvissen en dolfijnen voor.  

Tijdens je boottocht kan je alles zien van gewone dolfijnen zoals de tuimelaars, over potvissen, tot zelfs de blauwe vinvissen.  Deze laatste zijn de grootste bestaande walvissoort.  Ze kunnen tot 30 meter lang worden en wegen soms 173 ton.

Ook orka’s kan je hier zien alhoewel deze minder vaak worden waargenomen.

Je hebt hier dus heel veel kans om walvissen te zien tijdens je Azoren vakantie maar niet alle walvissen zijn het hele jaar door te zien.

Hieronder geven we meer info over de beste periode om te gaan walvis spotten en zeggen we ook welke walvissoort wanneer te zien is.

Whale tail
Met een beetje geluk zie je deze walvis op de Azoren.

Wat is de beste tijd om walvissen en dolfijnen te zien op de Azoren eilanden

Spijtig genoeg, of gelukkig maar zou ik beter zeggen, blijven het wilde dieren. 

Niemand kan je dus een 100% garantie geven dat je walvissen gaat zien tijdens je Azoren rondreis.  Zo is dat nu eenmaal in de natuur. 

Er zijn wel bepaalde maanden dat de kans om de dieren te spotten groter is.

Dat is zo van april tot oktober

April en mei zijn goede maanden om de zogenaamde grotere walvissen te zien zoals de gewone vinvis, de Noorse vinvis en de blauwe vinvis.

Potvissen kan je het ganse jaar zien maar de meeste kans heb je tijdens de zomermaanden. De zomer is ook de beste tijd om dolfijnen te spotten. 

In oktober heb je dan weer meer kans om een bultrugwalvis te zien 

Maar ook tijdens de winter kan je walvissen en dolfijnen gaan spotten op de Azoren want de gewone dolfijn, de gramper, de tuimelaar en de potvis verblijven het hele jaar door in de Azoren.

Azores Whale watching
Deze dolfijn hebben we gespot tijdens onze excursie.

Op welke Azoren eilanden kan je het best walvissen en dolfijnen spotten

Pico, Terceira en São Miguel staan gekend als de beste eilanden om walvissen te spotten. 

Het is natuurlijk niet zo dat de walvissen enkel rond deze eilanden zwemmen. Ze zullen wel vanaf alle eilanden te zien zijn.  

Op deze eilanden vind je echter 1 of meer goed georganiseerde tour operators die professionele tours aanbieden.

Als je de blauwe vinvis of gewone vinvis wil zien dan plan je best een excursie vanuit São Miguel.  Daar heb je veel meer kans om deze mastodonten te zien.  Op deze map kan je zien waar de dieren het laatst en het meest gespot werden.

Wist je trouwens dat de huidige walvistochten hun oorsprong vonden in de walvisjacht? 

Tot niet zo lang geleden werd nog actief op walvissen gejaagd in de Azoren. 

Vandaag de dag gebruikt men nog steeds dezelfde methodes om walvissen en dolfijnen te spotten.   

Gelukkig wordt er nu enkel nog gejaagd met het fototoestel en liggen de harpoenen veilig in de musea.

Wat neem je best mee wanneer je walvissen gaat spotten

De volgende dingen neem je best mee: 

 • sportieve en warme kledij: zeker als je kiest voor een boottocht met een zodiac, deze varen soms goed door en dan voelt het al snel een paar graden kouder.
 • zonnebril
 • zonnecrème
 • camera of gsm want je gaat uiteraard veel foto’s maken 😉

Van de organisatie krijg je een waterdichte jas, en als je dat wenst ook een waterdichte broek.  Als de excursie doorgaat met een zodiac krijg je ook een zwemvest in bruikleen. (Op de catamaran kan je ook een zwemvest krijgen als je dat wenst)

Lees ook: Alles wat je moet weten om een auto te huren op de Azoren.

Dolphins Azores, Porgugal
We zagen deze dolfijn tijdens onze tocht.

Hoe verloopt de dolfijnen en walvissen tour

Er zijn verschillende organisaties bij wie je je tour kan boeken. Wij boekten onze eigen tour op de website van GetYourGuide met TerraAzul. 

Zij organiseren tours vanuit São Miguel.

We gingen ook een kijkje nemen bij Espaço Talassa op Pico.  Hier hadden we eerst onze boottocht geboekt maar deze hebben we op het laatste moment gewijzigd omwille van het weer.

Lees ook: Wandelen op de Azoren een praktische gids.

Het viel ons op dat de aanpak bij beide maatschappijen  sterk gelijklopend was.  Ze waren beiden ook zeer betrokken met het milieu. 

Tijdens je boottocht vraagt men je bijvoorbeeld om ook mee een oogje in het zeil te houden voor zwerfafval zodat dat uit het water gevist kan worden.

Azores Whale watching

Voor de tour

Nadat we ons hadden aangemeld werden we opgedeeld in 2 groepen en terwijl we wachten tot iedereen van de groep was toegekomen konden we alvast een waterdichte jas en broek uitkiezen.

Als de groep volledig is is het tijd voor de briefing.  Zoals we al zeiden is zowel Espaço Talassa als TerraAzul heel begaan met het milieu en beiden beginnen de briefing dan ook met een filmpje over het belang van de oceaan.  Wij hebben de oceaan nodig maar de oceaan heeft ons niet nodig… dat is de duidelijk boodschap van de filmpjes.

Na dat filmpje volgt er meer uitleg over wat je onderweg gaat kunnen zien en wat je wel en niet mag doen tijdens de excursie die volgt.  Deze uitleg wordt gegeven door de natuurbioloog die ook de groep zal begeleiden.

Beide organisaties waren meertalig.  De uitleg werd meestal standaard in het Engels gegeven maar beide teams warren verrassend groot en telden ook leden die Nederlands, Frans, Duits en Spaans spraken.

Het was tijdens deze briefing dat we leerden dat men nog steeds op dezelfde manier naar de walvissen speurt als ten tijde van de walvisjacht.

Op het eiland staan verschillende hutjes van waaruit zogenaamde vigias met een verrekijker de horizon afspeuren naar een spuit ( een walvis die in de lucht spuit ).  Van zodra deze spotters iets zien verwittigt men de bootjes zodat deze weten waarheen ze moeten gaan.

De tijd heeft natuurlijk niet stil gestaan.  Het materiaal is ondertussen uiteraard moderner en onze boot had ook een onderwatermicrofoon bij waarmee we de walvissen konden horen ook al lieten ze zich niet zien.

Het laatste woord was voor de kapitein.

Hij legt je uit wat je wel en niet mag doen aan boord en hoe je de reddingsvest dient aan te doen. 

Van zodra dat in orde is ben je klaar om aan boord te gaan.

Azores Whale watching
De zodiac bootjes waarmee er naar walvissen en dolfijnen gespot wordt.

Tijdens de tour

Na de uitleg was het tijd voor actie. 

Er zijn organisaties die gaan met zodiac boten. Dit zijn vrij kleine rubberen bootjes die vrij snel en wendbaar zijn. Andere organisaties gaan met grotere boten. 

Verderop in dit artikel lijsten we de voor-en nadelen van beide soorten boten op.

Onze excursie was met een zodiac boot.  Daarbij wordt er op voorhand gevraagd of er iemand zwanger is of rugklachten heeft.  In dit geval zit je best wat verder naar achter omwille van de hevige schokken die de boot kan maken.  Daar houdt men dus rekening mee om de plaatsen in de boot in te delen.

Van zodra iedereen zijn plaats heeft ingenomen worden de trossen los gegooid en kan het avontuur beginnen. 

Terwijl we rustig de haven uitvaren krijgen we nog enkele laatste tips mee maar daarna is het plankgas en vliegt onze zodiac over de golven de oceaan op.

De eerste stop is bij een school gewone dolfijnen.  De grappige dieren zijn zo nieuwsgierig dat het wel lijkt alsof ze in onze boot zouden springen. 

Langs alle kanten zien we de dieren uit het water springen. 

Ze hebben duidelijk geen schrik van onze aanwezigheid en blijven dichtbij onze zodiac terwijl onze kapitein traag en voorzichtig de boot zo manoeuvreert dat iedereen rustig de tijd krijgt om deze speelse dieren te zien en te fotograferen.

Striped Dolphin Azores Whale watching
Gestreepte dolfijn

Vervolgens varen we nog verder de oceaan op tot we bij een kleiner groepje gestreepte dolfijnen komen.

Terwijl we halt houden bij deze dolfijnen vertelt Marylou, onze enthousiaste en goed onderlegde natuurbiologe, wat het verschil is tussen deze dolfijnen en diegene die we ervoor zagen.

In deze school zitten vele moeders met kindjes.  Schrik hebben ze niet want ze komen ook dicht bij de boot maar je ziet wel dat ze minder interesse in ons hebben dan de school van daarnet. 

Nadat we ook van deze dolfijnen de nodige foto’s hebben genomen zetten we onze speurtocht naar walvissen verder. 

Lees ook: De 12 mooiste Azoren bezienswaardigheden.

Hoopvol speurt iedereen de horizon af naar de spuit van 1 van deze gigantische zoogdieren.

Iets later houden we halt bij een ander bootje waar men aan het zwemmen is met dolfijnen.  We zien hoe men 1 voor 1 in het water gaat om enkele minuten bij de dolfijnen in het water door te brengen.

Azores Whale watching

In de hoop dat we toch nog walvissen kunnen opsporen wordt nu ook de onderwatermicrofoon in het water gelaten.  Deze kan de communicatie van de walvissen tot 15 kilometer ver opvangen.  Het zit ons echter niet mee, er blijken helemaal geen walvissen in de buurt te zijn op dit moment.

De terugweg wordt dan maar aangevat.  Onderweg terug naar de haven kunnen we nog een plastieken emmer uit het water vissen zodat de oceaan toch weeral een beetje properder is. 

TerraAzul sluit elke tour af met een tochtje rond het kleine eilandje Ilhéu de Vila dat net voor de kust van Vila Franca do Campo ligt. 

Het eiland is het resultaat van een vulkaanuitbarsting en de bijna perfect ronde krater zorgt voor een goed beschermde baai waar het heerlijk zwemmen is. 

Op dit eiland vond in 2019 ook het wereldkampioenschap klifduiken plaatsen.

Tijdens onze rondvaart rond het eiland zagen we de voorbereidingen voor dit wereldkampioenschap maar de echte reden waarom men rond dit eiland vaart zijn uiteraard de vele zeevogels die je hier ook kan zien.

Azores Whale watching

Na de tour

Bij het binnenvaren in de haven geeft Marylou ons nog kort mee wat we tijdens onze tocht gezien hebben. 

We hebben echt wel dikke pech gehad want op alle voorgaande excursies heeft men wel walvissen gezien.  

Dat zien we ook bevestigd op het bord aan de ingang van TerraAzul, daar wordt keurig bijgehouden welke dieren men wanneer heeft gezien.

Wil je zelf al even gaan kijken naar welke dieren er de laatste tijd gespot zijn?  Op deze website vind je een overzicht van wat er allemaal al gezien werd tijdens de tours.

Niet getreurd echter want de dolfijnen die we van zo dichtbij konden zien maakten het voor ons helemaal goed.

De tour wordt afgesloten met een tasje thee dat we aangeboden krijgen en dat geeft tijd om nog even met de organsatie en de medereizigers na te praten.

Conclusie

Ondanks dat we enkel dolfijnen zagen, genoten we toch met volle teugen van onze excursie. 

De speelse dolfijnen die ons gedurende bijna de helft van de tocht entertainden brachten echt een lach op ons gezicht. 

We zagen al wel vaker dolfijnen maar zelden zo dicht en zo lang. 

En eerlijk gezegd, het zien van beestjes daar krijgen wij nooit genoeg van.

humpback whale
Dze bultrug walvis hebben wij jammer genoeg niet gezien op de Azoren.

Wat je moet weten voordat je een walvistour boekt

Geen 100% garantie

Iedereen wil natuurlijk een plaatje zoals het bovenstaande mee naar huis kunnen nemen.  Maar het was ons deze keer niet gegund.

Vermits het om wilde dieren gaat, kan geen enkele organisatie je 100% garantie geven dat je iets gaat zien. 

Van april tot oktober heb je in elk geval de meeste kans om walvissen te zien.

Wacht niet te lang met boeken

Het weer in de Azoren is wisselvallig en dat heeft ook zo zijn gevolgen voor deze bootexcursies.  Als de zee te wild is of het weer te slecht dan worden de excursies afgeblazen. 

Bovendien zijn er maar een beperkt aantal plaatsen per dag. 

Daarom boek je best je uitstap ergens in het begin van je vakantie zodat je je plannen met een dagje kan opschuiven indien de tour omwille van het weer geannuleerd zou worden.  Wacht dus niet te lang met te boeken om zeker te zijn dat er die dagen nog plek is.

Wij boeken vaak met GetYourGuide. Zo ben je niet alleen zeker van je plek, je kan meestal nog tot 24u op voorhand gratis annuleren, mocht er toch nog iets tussen komen.

Islet Vila Franca do Campo São Miguel_Azores_Portugal

Boek je best een ochtend of middag tour

Bij alle organisatie kan je kiezen om ‘s ochtends of ‘s middags op verkenning te gaan. Wij vroegen aan de organisaties of er een verschil is tussen de 2 excursies en of je meer kans maakt om de dieren ‘s ochtends of ‘s namiddags te zien.

Er zit echter helemaal geen verschil op.  Welk moment je kiest maakt voor een walvissafari dus niet echt uit.

Welk type boot past bij jou

Er worden 3 verschillende boten gebruikt voor deze excursies.

Zodiacs

Dit type boot komt het vaakst voor.  Deze boten zijn snel en wendbaar.  Een excursie in een zodiac is duidelijk het meest avontuurlijk.  Je zit hierbij op een soort bok (zie de foto hierboven). 

Dit type boot is niet zo geschikt als je rugklachten hebt of als je zwanger bent.  Je kan in dat geval meer naar achteren gaan zitten maar omdat de boot toch serieuze schokken maakt zouden we het precies toch afraden. 

Op een zodiac dien je steeds een reddingsvest te dragen.

Glasvezelboot

Een glasvezelboot is iets groter dan een zodiac. De ervaring is verder ongeveer te vergelijken met deze van een zodiac.  Het varen voelt avontuurlijk aan en je zit dicht bij het water zodat je de dieren van dichtbij kan zien.

Een voordeel ten opzichte van een zodiac is dat je vrij kan rondlopen als de boot stil ligt.

Catamaran

Een grotere boot voelt minder avontuurlijk maar het is een goed alternatief als je last hebt van rugklachten of als je zwanger bent.  Het voordeel van deze boot is dat je vrij kan rondlopen en dus langs alle kanten even mooie kiekjes kan maken. Deze boten hebben ook een bar (al is ze niet altijd open) en een toilet.

Op een grotere boot zal je ook iets minder snel last hebben van zeeziekte al zei Kris me dat hij toch nog altijd een pilletje zou pakken voor de zekerheid. 😊

Zeeziekte

Als je weet dat je gevoelig bent om zeeziek te worden dan neem je best je voorzorgen.  Kris heeft redelijk snel last van zeeziekte en nam uit voorzorgen medicatie om zeker van de uitstap te kunnen genieten.

Wil je geen medicatie innemen dan kunnen deze tips ook helpen:

 • Kijk niet dichtbij maar kijk zoveel mogelijk naar de horizon
 • Zorg voor een stevig ontbijt maar wel met goed verteerbare zaken (geen koffie, eieren of spek)
 • Doe voldoende warme kledij aan zodat je niet onderkoeld geraakt
 • Sta fit en monter aan de start
 • Staar niet teveel en te lang door de zoeker van je fototoestel
 • Zoek actief mee naar de walvissen en de dolfijnen.  Als je je gedachten verzet en hieraan denkt dan ga je al automatisch minder snel zeeziek worden.

Overzicht van de beste Azoren walvissen tours op de Azoren

Hieronder delen we de beste walvissentours. 

Whale watching Azores
De Zodiac tours vertrekken vanuit deze jachthaven van Vila Franca do Campo.

Walvissen en dolfijnen tours op São Miguel

Walvissen spotten met een zodiac boot

Dit is de tocht die wij deden. 

Het is een 3-uur durende walvissen tocht die vertrekt vanuit Vila Franca do Campo. Deze stad ligt op een 30 tal minuten rijden van Ponta Delgada en Furnas.

Met een zodiac ga je op zoek naar dolfijnen, walvissen en schildpadden.

Bij terugkomst vaart de zodiac langs het Ilhéu Vila Franco, ook wel gekend als Princess Ring Islet omwille van zijn bijna perfecte ronde baai.

 • Kleinere boot.
 • Internationaal team. Engels is de officiële taal maar het team doet zijn best om Nederlands, Frans, Duits, Spaans, Italiaans en Portugees te spreken indien nodig.
 • Professionele natuurgids en ervaren schipper.
 • Gratis annulatie tot 24u voor de tour.
 • Als je gevoelig bent voor zeeziekte raden we je aan om je voorzorgen te nemen.
 • Minder geschikt wanneer je last hebt van je rug.
 • Afgeraden als je zwanger bent.
 • Niet voor kinderen onder de 4 jaar.
Conclusie

Ondanks dat we echt pech hebben gehad met onze excursie en geen walvissen hebben gezien kunnen we deze organisatie toch volmondig aanraden. 

Alles was perfect geregeld en Marylou, onze natuurbiologe, wist ons onderweg te entertainen met allerlei weetjes over de dieren.

Lees reviews en reserveer:
Walvissen en dolfijnen tour

Walvissen spotten vanuit Ponta Delgado met een catamaran

Wanneer je liever met een iets of wat grotere boot op zoek gaat naar walvisssen, is deze tour voor jou.

De tocht met de catamaran voelt iets minder avontuurlijk aan. 

Je dient geen reddingsvest aan te doen en kan vrij op de boot bewegen.

Net als bij de tour met TerraAzul die we hierboven bespraken krijg je op voorhand een briefing waarna je aan boord gaat en de zoektocht naar de dieren kan beginnen.

 • Grotere boot en dus (iets) minder kans op zeeziekte.
 • Marine bioloog aan boord.
 • Gratis annulering tot 24u voor de aanvang van de activiteit.
 • Geschikt voor zwangere vrouwen en kleinere kinderen.
 • De grotere boot is iets minder snel en wendbaar.
 • Je bent iets verder af van de dieren waardoor je de dolfijnen van boven in plaats van langs opzij ziet

Conclusie

Als je avontuurlijk aangelegd bent zouden we een tour met een zodiac aanraden. 

Deze is echter niet voor iedereen geschikt. 

Kinderen jongen dan 4 mogen niet mee op de zodiac en als je zwanger bent of rugklachten hebt is het misschien toch ook best om niet het risico te lopen en te kiezen voor deze veilige optie.

Het grote voordeel van deze boot is dat je vrij kan rondlopen en ongehinderd aan alle kanten kan fotograferen.

Dit is de perfecte excursie voor jou wanneer je walvissen en dolfijnen wil zien maar niet kan of wil gaan met een zodiac.

Azores Swimming with Dolphins
Je kan ook gaan zwemmen met dolfijnen op de Azoren.

Zwemmen met dolfijnen vanuit São Miguel

Vanuit São Miguel kan je ook gaan zwemmen met wilde dolfijnen.

Dit zijn wilde dolfijnen, de ervaring is dus anders dan wat je misschien al eerder deed, of op foto’s zag.  Hier gaan de dolfijnen je niet voortduwen en ze gaan je ook geen kusjes komen geven.  

Maar het is uiteraard een unieke ervaring om ze van zo dichtbij te kunnen zien in hun natuurlijke omgeving. 

Om optimaal te kunnen genieten van deze excursie heb je best al wat ervaring met het snorkelen in de open zee.

Deze tour vertrekt vanuit Ponta Delgada.

 • Een unieke ervaring om zo dicht bij wilde dolfijnen te kunnen zwemmen.
 • Een marine bioloog geeft je meer uitleg over deze grappige en intelligente dieren.
 • Gratis annulering tot 24u voor de aanvang van de activiteit.
 • Als je gevoelig bent voor zeeziekte raden we je aan om je voorzorgen te nemen.
 • Minder geschikt wanneer je last hebt van je rug. (de excursie gebeurt met een zodiac boot).
 • Niet geschikt voor zwangere vrouwen.
 • Niet voor kinderen onder de 8 jaar.
Conclusie

Dolfijnen zijn ongelooflijk leuke dieren en ze zijn ook uniek in hun omgang met de mens.  Er zijn vele gevallen gekend over hoe dolfijnen mensen te hulp kwamen en hun leven hebben gered. 

Het is dan ook een fantastische ervaring om tussen deze dieren te kunnen zwemmen.

De activiteit gebeurd op een verantwoorde manier. 

Het is niet toegelaten om de dieren aan te raken zodat zowel de dolfijnen als jijzelf er optimaal van kunnen genieten.

Lees reviews en boek:
Zwemmen met dolfijnen

Azores Whale watching
We hebben heel wat dolfijnen gespot op de Azoren.

Walvissen en dolfijnen tours vanuit Terceira

Ook vanuit Terceira ka je walvissen en dolfijnen gaan spotten of met dolfijnen gaan zwemmen.

Walvissen spotten vanuit Terceira

Het walvis spotten is iets minder populair vanuit Terceira maar ook hier kan je het ruime sop kiezen en de evenaar afspeuren naar walvissen en dolfijnen. 

Als je de kaart bekijkt en de statistieken van de laatste jaren mag geloven is de kans iets kleiner om de dieren hier te zien. 

De organisatie die de tours hier organiseert geeft echter een garantie dat je ten minste 1 dolfijn of walvis zal zien.  Als dat niet het geval is krijg je een tweede trip aangeboden en als dat niet past krijg je je geld terug.

De tours vertrekken vanuit Angra do Heroísmo.

 • Kleine groepjes.
 • Zodiac boot zodat je dichter bij de dieren zit.
 • Marine bioloog aan boord.
 • Gratis annulering tot 24u voor de aanvang van de activiteit.
 • Garantie om minstens 1 dier te zien, anders krijg je een nieuwe excursie aangeboden of krijg je je geld terug.
 • Minder kans om de dieren te zien. De garantie is leuk maar als je nog een tweede excursie moet doen kan deze natuurlijk wel je andere plannen in de war sturen.
 • Als je gevoelig bent voor zeeziekte raden we je aan om je voorzorgen te nemen.
 • Minder geschikt wanneer je last hebt van je rug.
 • Afgeraden als je zwanger bent.
 • Niet voor kinderen onder de 4 jaar.

Conclusie

Deze excursie is een goed alternatief voor diegenen die Pico of São Miguel niet bezoeken. 

Als je deze eilanden ook bezoekt zou we je adviseren om te kiezen voor een uitstap van één van deze twee eilanden omdat je dan meer kans hebt om de dieren te zien.

Lees reviews en boek
Walvissen tour Terceira

Met dolfijnen zwemmen in Terceira

Ook in Terceira is het mogelijk om tussen de dolfijnen te gaan zwemmen.   

 • Een unieke ervaring om zo dicht bij wilde dolfijnen te kunnen zwemmen.
 • Kleine groepjes.
 • Marine bioloog aan boord.
 • Gratis annulering tot 24u voor de aanvang van de activiteit.
 • Garantie om minstens 1 dier te zien, anders krijg je een nieuwe excursie aangeboden of krijg je je geld terug.
 • Minder kans om de dieren te zien. De garantie is leuk maar als je nog een tweede excursie moet doen kan deze natuurlijk wel je andere plannen in de war sturen.
 • Als je gevoelig bent voor zeeziekte raden we je aan om je voorzorgen te nemen.
 • Minder geschikt wanneer je last hebt van je rug.
 • Afgeraden als je zwanger bent.
 • Niet voor kinderen onder de 10 jaar.
Conclusie

Deze tour is te vergelijken met wat je ook kan doen op São Miguel. 

Als je enkel Terceira bezoekt is dit een goed alternatief maar anders is ons advies om dit te doen vanuit São Miguel.

Lees reviews en boek:
Met dolfijnen zwemmen

Pico volcano Azores, Portugal

Walvissen spotten vanuit Pico

Pico is samen met São Miguel gekend als het beste eiland voor een walvis safari.

Deze tour vertrekt vanuit het plaatsje Lajes do Pico. 

De tours gaan enkel door van april tot oktober en ze worden gedaan met de kleine en snelle zodiac bootjes.

 • Zodiac boot zodat je dichter bij de dieren zit.
 • Marinebioloog aan boord.
 • Gratis annulering tot 24u voor de aanvang van de activiteit.
 • Als je gevoelig bent voor zeeziekte raden we je aan om je voorzorgen te nemen.
 • Minder geschikt wanneer je last hebt van je rug..
 • Afgeraden als je zwanger bent.
 • Niet voor kinderen onder de 4 jaar.

Conclusie

Aangezien je het meeste tijd doorbrengt op São Miguel is dat onze eerste keuze om deze uitstap te doen. 

Daar heb je immers de meeste mogelijkheden om dit in je planning in te passen en ook de meeste kans om een 2de of 3de poging te doen als het weer je parten speelt.

Pico is echter een goed alternatief. 

Hier heb je ook veel kans om de dieren te zien en de excursie is verder helemaal gelijk aan de excursie zoals ze wordt aangeboden op São Miguel.

Lees reviews en boek:
Walvissen spotten op Pico

Conclusie

Wanneer je op de Azoren bent, maak dan zeker tijd om walvissen en dolfijnen te gaan spotten. 

Ook al zie je net zoals wij enkel dolfijnen tijdens je excursie, toch is het een onvergetelijke ervaring die je lang zal bijblijven. 

Heb jij je plekje al geboekt?

Lees ook: Ben je op zoek naar meer informatie over de Azoren, klik dan hier.