Wat is een hotel getrouwheidsprogramma?

Alle grote hotelketens hebben tegenwoordig wel een getrouwheidsprogramma.  Je kan ze een beetje vergelijken met de programma’s van de supermarkten waar je je boodschappen doet.  Het komt erop neer dat je voor iedere euro die je uitgeeft je punten zal ontvangen.  Die punten kun je dan later inruilen voor gratis overnachtingen of andere zaken.

Genieten van het uitzicht aan het Kruger Nationaal park, en nog gratis ook!

Tijdens onze reis in Z-Afrika van dit jaar deden we 7 gratis onvernachtingen, een besparing van meer dan 700€.

Waarom zou ik me aansluiten?

Aansluiten is gratis en gewoon voor het aansluiten alleen krijg je vaak al vele voordelen.  Zo bieden zowel Marriott als Hilton je bijvoorbeeld gratis internet als je bent aangesloten bij hun getrouwheidsprogramma.  Je moet dan wel via de website van Marriott of Hilton boeken maar hier heb je als lid ook weer een laagste prijsgarantie.  Vind je dezelfde kamer op een andere website aan een lagere prijs dan krijg je de kamer ook aan die prijs met nog een extra korting er bovenop.  (IHG gaat hier zelfs nog verder en biedt de eerste nacht gratis.)

Gratis upgrade naar een suite met ruim apart salon

Buiten het punten sparen voor gratis nachten spaar je ook een “status” bij elkaar.  Met je status komen voordelen zoals upgrades.  In Egypte kregen we deze mooie gratis upgrade naar een suite.

Ik sluit me niet aan omdat ik onvoldoende op reis ga.

Dat is een veel gehoorde reden.  Aansluiten kost je echter maar 5 minuten van je tijd.  Als je weinig reist kan je een programma kiezen waar de punten minder snel vervallen.  Bij Marriott is dat pas na 2 jaar inactiviteit in plaats van 1 jaar bij Hilton.  Dat wil dus zeggen dat 1 overnachting iedere 2 jaar voldoende is om je punten te behouden. En mochten je punten gaan vervallen zonder dat je er zelf iets mooi mee kan doen kan je deze altijd nog in kleine schijven aan een goed doel schenken.

Ik verkies kleinere charmehotels bovenop ketens.

De grote hotelketens hebben vandaag vaak al een merk dat hierop inspeelt zoals Design Hotels (Starwood), Edition (Marriott), Canopy of Curio (beiden van Hilton).  Vind je hier je gading niet of blijf je liever weg van de ketens is Rocketmiles een interessant platform waarop je hotels kan boeken en in ruil vliegmijlen kan sparen.

Hoe sluit je aan?

Je registreren doe je op de website van de hotelketen.  Het loont echter de moeite om even te zien of er geen lopende promoties zijn die je direct bonuspunten kunnen opleveren.  Misschien ken je iemand die al lid is van het programma?  In dat geval kunnen jullie misschien zelfs beiden al bonuspunten krijgen via een ‘refer-a-friend’ programma.

Marriott heeft een programma waarbij de eerste 5 verblijven van nieuwe leden elk 2000 bonuspunten  opleveren voor zowel de nieuwe leden als de bestaande leden die hen aanbrachten.

Kerstmarkt in Duitsland, altijd leuk!

Al verschillende jaren gebruiken we ook onze punten om een gratis overnachting te boeken in Duitsland als we naar de Kerstmarkt gaan.  Zo kunnen we genieten van de Kerstmarkt op zijn mooist, als het donker is en rustig wat glühwein meepikken.

Kortom, het is een kleine moeite om je aan te sluiten.  Een gratis overnachting is altijd handig meegenomen.   Behaal je die gratis nacht niet dan kan je misschien nog wel een goed doel helpen en in het allerslechtste geval heeft het je slechts 5 minuten geduurd om aan te sluiten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je dan nu in en binnenkort doe jij dat ook!
Geen spam. Wij respecteren steeds uw privacy.

Subscribe now and soon you will travel in luxury for less too!

No spam. We respect your privacy.