In Alaska zal je ongetwijfeld net als ons vele gletsjers bezoeken.  1 gletsjer zal ons echter nog lang bijblijven en dat is de Knik River Gletsjer.  De reden is eenvoudig, deze gletsjer hebben we op een wel heel unieke manier bezocht.

Helicopter Glacier Alaska

We boekten een overnachting in de Knik River Lodge (Palmer, Alaska) inclusief een helikopter vlucht naar de Knik River Gletsjer.  Als je niet ter plaatse wenst te overnachten kan dat ook perfect maar de overnachting op zich is ook best charmant.

De vluchten vertrekken vanuit de Knik River Lodge waarna je eerst  over de gletsjer vliegt en zo de diepe kloven kan zien.  Daarna land je op de gletsjer voor een kleine wandeling.

Hierna vertrek je opnieuw met de helikopter, ditmaal naar een rustig plekje aan de voet van de gletsjer dat je helemaal voor jezelf hebt.  Daar kan je genieten van het uitzicht met een glaasje champagne.

Bij het terugvliegen naar de lodge neem je een andere route langs de bergflank op zoek naar beren en andere dieren.

Dit is niet de goedkoopste uitstap maar wel een belevenis waar je nog lang over zal vertellen.  Wij vonden het in elk geval fantastisch en raden het zeker aan.  Je kan hier alvast eens een kijkje gaan nemen naar het ruime aanbod van helikopter excursies dat ze aanbieden.

Organisator : Knik River Lodge
Adres : 29979 E Knik River Rd, Palmer, Alaska
Prijzen starten vanaf : 359$

Website : https://knikriverlodge.com/

Lijkt dit jou ook leuk?  Blijf ons dan volgen voor nog meer soortgelijke unieke excursies in Alaska en de rest van de wereld.

Gerelateerde artikels

Pin dit artikel, als je het leuk vindt.

Categories: AlaskaNatuur