Skip to Content

Travel resources

Met het internet overal binnen handbereik is het peanuts om je eigen reis in elkaar te knutselen.  Alle informatie heeft op zijn minst 1 iemand wel al eens op het internet geschreven en er zijn honderden, misschien wel duizenden websites, waar je hotels, vluchten, huurauto’s en ga zo maar voort kan boeken.

Maar misschien schuilt hem daar ook wel juist het probleem.  Zie je door het bos de bomen nog? Hoe kies je nu welke websites je kan vertrouwen? Aan wie ga je je zuurverdiende spaarcentjes toevertrouwen om je een zalige vakantie te garanderen…

Voor jou maakten we dit lijstje met de websites waar we zelf altijd een kijkje gaan nemen als we onze reizen aan het plannen zijn.  Stuk voor stuk betrouwbare websites om je reis te boeken.

Lees ook : Help! Hoe plan ik mijn eerste zelfstandige reis?

Travel resourcesMomondoFlight icon

MOMONDO

Prijsvergelijkingssite voor vliegtickets

Er zijn wel honderden sites om vliegtickets te kopen en het is een onbegonnen werk om ze allemaal te vergelijken.  Gelukkig is er dan Momondo.  Op deze site geef je de vluchtdetails in van wanneer en waarheen je wil vliegen en ze vergelijken voor jou de prijzen van alle verschillende luchtvaartmaatschappijen op alle honderden sites.  Zo ben je altijd zeker van de goedkoopste prijs.

KIWI

Flight icon

KIWI

Prijsvergelijkingssite voor vliegtickets, gespecialiseerd in losse tickets

Er zijn vele trucjes om de prijs van je vluchten te drukken en het werken met losse tickets is daar één van.  Losse tickets wil zeggen dat je je vlucht naar je eindbestemming opsplitst in 2 of meer delen en voor elk deel een apart ticket boekt.  Je moet wel even opletten want als je aparte tickets boekt haal je je wel wat extra rompslomp op de hals.  Je dient steeds je koffers op te halen en je dient zeker tijd te voorzien om door de migratie te gaan.   KIWI is een zoekrobot die gespecialiseerd is in het vinden van losse tickets en hij biedt een garantie dat er voldoende tijd is voorzien tussen jouw vluchten.

Booking.comHotel icon

BOOKING

Boekingssite voor hotels

Booking.com is waarschijnlijk de meeste gekende boekingssite.  Als we overnachten in een hotelketen boeken we dit meestal rechtstreeks op de website van het hotel maar in bijna alle andere gevallen boeken we via booking.com.  Ik denk dat bijna alle hotels via booking.com te boeken zijn.

Agoda

Hotel icon

AGODA

Boekingssite voor hotels

Agoda is minder gekend dan booking.com maar je kan deze site net zo goed vertrouwen als booking.com want beiden zijn eigendom van Priceline.    In de meeste gevallen zal je dan bij Agoda ook dezelfde prijs vinden als bij booking.com.  In Azië is het wel soms nuttig om even te vergelijken.  Agoda heeft zijn roots in Azië en hier hebben ze soms nog steeds een uitgebreider netwerk en scherpere prijzen dan Booking.com

rentalcars.com logoRentalcars.comCar icon

RENTALCARS

Prijsvergelijkingssite voor huurwagens

Als je snel de verschillende aanbieders van huurwagens wil vergelijken dan ben je bij Rentalcars.com aan het juiste adres.  Zij zoeken voor jou naar de beste prijs en geven je een overzicht van de verschillende beschikbare wagens bij de verschillende aanwezige verhuurmaatschappijen op jouw bestemming.  In de prijs van je huurwagen zit steeds een standaard vezekering inbegrepen en de meeste boekingen zijn steeds gratis te annuleren.

Uber logoUberTaxi icon

UBER

Taxi

In de meeste gevallen proberen we altijd een huurwagen te nemen omdat dat ons de vrijheid geeft van te gaan en staan waar we willen maar in sommige gevallen is het ook best praktisch om nu en dan een ritje met een taxi te doen.  Uber heeft dan onze absolute voorkeur omdat het zo eenvoudig is in gebruik, alsook voor de betaling.  In vele gevallen ben je met een Uber ook nog eens goedkoper af.  Via deze link krijg je met onze promotiecode een korting van € 5 op je eerste rit.

ParkVia LogoParkViaParking icon

PARKVIA

Prijsvergelijkingssite voor luchthavenparkings

Als je je wagen voor langere tijd op de luchthaven gaat parkeren is het vaak een goed idee om prijzen te vergelijken.  Dat kan je aardig wat geld besparen.  Parkvia vergelijkt de prijzen van de verschillende parkings nabij de luchthaven en geeft je een overzichtelijk overzicht.

Cruisetravel logoCruisetravelBoat icon

CRUISETRAVELBoekingswebsite voor cruises

Cruises mogen dan nog niet zo hot zijn in Europa vergeleken met Amerika maar het is wel enorm aan populariteit aan het winnen in alle leeftijdscategoriën.  En terecht!  Met een cruise ga je een land nooit niet echt leren kennen maar het is wel de besta all-inclusive vakantie die je je kan voorstellen.  Om gewoon dus eens lekker te ontspannen is een cruise ideaal.

Sunny Cars logoSunny CarsCar icon

SUNNY CARS

All-inclusive auto verhuur

Je hebt het waarschijnlijk ook al wel ondervonden. Op het moment dat je je wagen ophaalt probeert de medewerker je meestal altijd nog wat extra’s te verkopen. Een betere verzekering dan degene die je hebt genomen of een extra optie zodat je de wagen niet met een volle tank dient terug te brengen. Men vindt altijd wel iets om nog wat extra euro’s uit je portomonnee te krijgen. Het is voldoende om nee te zeggen maar na een (lange) vermoeiende vlucht is een ijverige verkoper wel het laatste waar je op aan het wachten bent. Bij Sunny cars weet men dit ook een daarom zorgen ze voor jou voor een huurauto zonder zorgen. Standaard een all-inclusive verzekering waarbij je ook gedekt bent voor de franchise, een transparante prijs en een Nederlandstalig noodnummer dat 24/7 bereikbaar is. Zo dien je je niet meer uit het lood te laten slagen door de medewerker aan de balie want je weet dat je goed verzekerd op weg kan met je auto via Sunny Cars.

World Nomads logoWorld NomadsContract icon

WORLD NOMADS

Reisverzekering

Als je een goede reisverzekering hebt dan ga je met een gerust geweten op reis.  WorldNomads mag het op het eerste zicht misschien niet de goedkoopste zijn maar hun dekking is ruim en volledig zodat je aan deze verzekering ook effectief iets gaat hebben als je ze nodig hebt.  (wat hopelijk uiteraard niet het geval gaat zijn)

Viator logoViator

Ticket icon
VIATOR

Boekingswebsite voor excursies en belevenissen

Met een aanbod van meer dan 80.000 activiteiten is Viator waarschijnlijk het grootste platform om activiteiten wereldwijd te boeken.  Al je boekingen kun je tot 24 uur op voorhand bovendien gratis annuleren.  Handig als je plannen last-minute nog zouden wijzigen.

GetYourGuide logoGet Your Guide

Ticket icon
GET YOUR GUIDE

Boekingswebsite voor excursies en belevenissen

Het aanbod van Get Your Guide is wat kleiner dan Viator maar ook zij bieden verschillende leuke excursies aan.  Ook beslist de moeite om hier een kijkje op te nemen!

hihi guide logoHi, Hi Guide

Ticket icon
HIHI GUIDE

Boek een lokale gids voor je ontdekkingstocht in de stad

Er is niets zo leuk als je ergens te laten rondleiden door je privé-gids die de plek die je bezoekt vanbinnen en vanbuiten kent.  Het is handig als je vrienden en familie hebt in het buitenland die dat waarschijnlijk met alle plezier zullen doen.  Maar geen nood als je die niet hebt want er zijn nog andere manieren.  Op de website van Hihi Guide kan je je eigen lokale privé gids inhuren.  Wij deden een leuke wandeling met Guenda, onze Hihi gids in Kyoto.

Tripadvisor logoTripAdvisorInfo icon

TRIPADVISOR

Hotel reviews en veel meer

Waarschijnlijk moeten we je TripAdvisor al lang niet meer voorstellen.  Wij gebruiken deze site nog steeds als we een idee willen krijgen van de reviews van een hotel of als we inspiratie willen opdoen over de activiteiten die je op een bepaalde plaats kan doen.

Bagageonline logoBagageOnlineShop icon

BAGAGEONLINE

Reiskoffers, reistassen, ….

Ik ga op reis en ik neem mee…. Een koffer, een rugzak, een laptoptas, een toilettas en ga zo maar door.  Onze laatste koffer komt van Bagageonline, ze hebben een zeer ruim aanbod met gratis levering en gratis retourneren.