Het bezoek aan de Alaska State Fair was het buitenbeentje aan onze reis door Alaska.  Dat wil echter niet zeggen dat het niet leuk was.  Het was een leuke en ook wel grappige ervaring want zoiets als dit hadden we nog nergens anders gezien.

Als je je eens onder de locals wil mengen om te doen wat zij doen moet je een bezoekje brengen aan deze jaarmarkt.  De eerste editie vond al plaats in 1936 en het is uitegegroeid tot een jaarlijks event dat ongeveer 300,000 bezoekers trekt.  Als je weet dat Alaska ongeveer een 700,000 inwoners telt is dat geen slechte opkomst.

Het programma van de jaarmarkt is dan ook indrukwekkend.  Alle dagen zijn er wel meerdere wedstrijden. Dit kan gaan van een lokale editie van ‘Got’s Talent’ tot zeer ludieke wedstrijden.  Je kan het zo gek niet bedenken of het is er.  (bijen kweken, naaien, koken, houtbewerking, vader/zoon look-alike…).    Er zijn ook wedstrijden rond lokale kunst, verkiezingen van de mooiste dieren en de grootste groenten.  Deze worden allemaal tentoongesteld.

Uiteraard staan er ook optredens op het programma en er is ook een kermis met grote attracties als roller coasters tot kleine tentjes waar je kan gokken in welk gaatje de muis gaat kruipen. (zie foto hieronder)

Het laatste onderdeel van de jaarmarkt is een beurs waar je vanalles kan kopen van RV’s tot spullen voor je binnenhuisinrichting.  Wij waren er in aanloop naar de verkiezingen zoals je hieronder kan zien.

Nog nooit eerder hadden we een combinatie van al deze dingen tot 1 grote jaarmarkt gezien en we vonden het leuk om hier eens enkele uren als echte Alaskanen rond te lopen op 1 van hun jaarlijkse hoogtepunten.

Op http://www.alaskastatefair.org/ vind je alle info en het volledige programma van de activiteiten.  De jaarmarkt wordt meestal georganiseerd rond einde augustus – begin september en gaat steeds door in Palmer.  Einde augustus – begin september is trouwens ook de beste moment voor een bezoek aan Denali Nationaal Park.

Gerelateerde artikels

Pin dit artikel, als je het leuk vindt.

Categories: Alaska