Skip to Content

Over ons

Wapiti Travel is het geesteskind van Kris en Sylvia, 2 enthousiaste wereldreizigers.  Hier delen we onze passie voor onze favoriete bestemmingen.

Vind je het moeilijk om je reizen uit te stippelen?

Kan je ook altijd zo moeilijk kiezen uit alle bezienswaardigheden?

We kennen dat gevoel. Daarom delen we hier gedetailleerde reisinformatie die jou daarbij moet helpen. Het is ons doel om jou te helpen bij het plannen van je toekomstige reis.

Het is ons doel om jou te helpen bij het plannen van je toekomstige reis.

Wat mag je verwachten

Wij plannen al onze reizen zelf en reizen ook zoveel mogelijk zelfstandig rond. We houden van de vrijheid om te gaan en te staan waar we willen. De rugzak hebben we ondertussen trouwens achter ons gelaten, we appreciëren nu wat meer comfort tijdens onze reizen.

Op basis van onze reizen maken we gedetailleerde reisgidsen over onder andere Japan en Zuid-Korea. Zo geven we jou alle informatie om je eigen droomreis naar deze prachtige bestemmingen te plannen.

Reizen doen we trouwens voor het opdoen van ervaringen.  We willen meer herinneringen dan enkel wat foto’s. Enkele dingen waar we nu nog altijd enthousiast over praten zijn een verblijf in een Ryokan in Japan, een helikopter vlucht over een gletsjer in Alaska, een prachtige zonsopgang op de Uyuni zoutvlakte in Bolivië of een safari in Zuid Afrika. 

We reizen wat trager als het kan zodat we het land echt kunnen ervaren.

We reizen wat trager als het kan zodat we het land echt kunnen ervaren

Waarom je ons kan vertrouwen

We zijn geen reisbureau en zijn hier niet om je iets te verkopen. We zijn gewoon gepassioneerde reizigers en we zijn deze site begonnen om medereizigers zoals jij te helpen bij het maken van een onvergetelijke reis.

Eerlijk duurt het langst. Daarom delen we steeds onze eerlijke ongezouten mening over de dingen die we bezocht hebben. Soms schrijven we ook artikels op basis van de vele dagen research die we doen bij het plannen van een nieuwe reis. Meestal zijn die in combinatie met iemand die daar woont of daar eerder geweest is.

In sommige van onze artikels vind je affiliate links. Als je via deze links iets boekt krijgen we daarvoor soms een kleine commissie zonder dat het jou iets meer kost. We zijn je daar heel dankbaar voor want hiermee kunnen we deze site verder onderhouden en jou en vele andere reizigers zoals jij verder blijven inspireren en helpen.

Integriteit is heel belangrijk bij alles wat we doen. We promoten nooit iets dat we niet zelf deden of zouden doen.

Ons even voorstellen

Wie is Kris

Profielfoto Kris

Het reisvirus heb ik van mijn ouders geërfd. Door met hen te reizen, ontdekte ik hoe ge-wel-dig het is om de wereld te ontdekken. Ik ben heel blij dat ik daardoor al op alle 7 continenten ben geweest.

“Life is short and the world is wide.” Dat is een spreuk die ik steeds in het achterhoofd houd. Ik probeer daardoor steeds iedere opportuniteit aan te grijpen om nieuwe plekken op onze prachtige planeet te ontdekken.

Wie is Sylvia

Profielfoto Sylvia

Als kind droomde ik van verre en exotische bestemmingen, maar met mijn ouders reisde ik niet verder dan Frankrijk. Eenmaal zelfstandig trok ik de wijde wereld in. Eerst naar landen zoals Egypte, Tunesië en Marokko. Later reisde ik als backpacker 6 weken door Thailand.

Daar kreeg de reismicrobe me pas echt goed te pakken en vanaf dan zoek ik ieder jaar naar nieuwe plekken om te ontdekken. Daarbij zoek ik steeds naar unieke lokale ervaringen.  Reizen is mijn manier om mijn batterijen op te laden!

Als ik niet op reis ben dan spendeer ik graag tijd met mijn trouwe viervoeter Pepper.

Waarmee kunnen we je helpen?