We hadden nog nooit op een Segway gereden maar het leek ons wel leuk om eens te doen.  Bij onze voorbereidingen van de reis vonden we 3 plaatsen waar het ons wel leuk leek.  2 daarvan aan de Garden route en eentje in Stellenbosch op het wijndomein van Spier.

Een moeilijke keuze maar uiteindelijk won de tour in Spier het voornamelijk omdat we hier het meeste tijd hadden.  Je kan immers niet een hele dag wijn proeven. 😊

Spier Wine Estate

Spier wijndomein

Ik hoor je nu al wel vragen waarom je überhaupt op een Segway zou willen rijden.  Dat is een goede vraag eigenlijk.  Op voorhand was het vooral de nieuwsgierigheid die het haalde.  We vroegen ons af of het moeilijk zou zijn en hoe het zou voelen om zo rond te zoeven.

Zonder enige ervaring stapte ik een beetje twijfelachtig op de Segway en ik was verbaasd hoe eenvoudig alles was.   Alles wijst zichzelf uit en voelt heel natuurlijk aan.  Sturen is ook een makkie met de hendel naar links en rechts en de Segway doet perfect wat je verwacht.

Leuk was het zeker en vast.  Zeker op het wat bumpy parcours tussen de wijnranken was het leuk rijden.  Doordat je rechtop staat heb je ook een mooi uitzicht, beter dan dat je op een fiets zou hebben bijvoorbeeld.

Segway rijden in Spier - oefen parcoursAls ik ermee kan rijden kan iedereen dat.  😊Toch nog twijfels?  Vooraf aan het tochtje krijg je de nodige uitleg over hoe de Segway werkt en wat de correcte manier is om op en af te stappen.  Daarna doe je al eens een klein ritje vooruit, achteruit en een draai op een effen parcours.  Daarna volgt een oefenparcours op oneffen terrein waarop je uiteindelijk ook zal rijden in de wijnvelden.  Als allerlaatste leer je ook nog de noodstop voor het geval de Segway plots toch zijn eigen zin zou beginnen doen.

Na de instructies en het oefenen, wat op zich eigenlijk ook al leuk was, gingen we dus op weg richting de wijnvelden.  Her eerste stukje in schildpadmodus (de Segway beperkt tot 6km/u) maar al redelijk snel ging de restrictie eraf zodat de maximum snelheid 20 km/u werd.

 

Het tochtje van 1u dat we geboekt hadden bood niet zoveel tijd om nog echt ver in de wijnvelden in te gaan (de training op zich neemt toch een 15-20 minuten in denk ik) maar het rijden door de wijnranken was leuk en door het heuvelachtige landschap had je een mooi uitzicht.  Bovenal was het rijden een leuke ervaring en gaat het pakken sneller dan als je zou moeten wandelen (wat we deze reis al veel gedaan hadden)

De Segway tours zijn redelijk prijselijk maar het is dan ook duur speelgoed waar je op staat wat denk ik al een groot deel van de prijs verklaart.

Meer Zuid-Afrika reistips

Zuid-Afrika is een gemakkelijk land om zelf je rondreis te regelen en leent zich perfect voor een road trip. 

Ga je 3 weken op rondreis door Zuid-Afrika? Lees dan zeker onze 3 weekse reisroute. Heb je slechts 2 weken de tijd om Zuid-Afrika te ontdekken? Lees dan zeker onze 2 weekse reisroute van Kaapstad naar Port Elisabeth.

Ga je ook op safari in Krugerpark, lees dan zeker onze tips.

 

Al eens ooit een tochtje op een Segway gedaan?  Laat ons weten waar en wat je ervan vond!

Een leuke reisgids komt steeds van pas. Hieronder vinden jullie alvast onze aanbevelingen.

 
Lonely planet South Africa, Lesotho & Swaziland in het EngelsThe Rough Guide South Africa, Lesotho & Swaziland in het Engels

Vind je dit een leuk artikel? Pin het, zo heb je het altijd bij de hand.

 

 

Categories: Zuid-Afrika