Skip to Content

Marriott lake Biwa, een comfortabel hotel dichtbij Kyoto

Kyoto is de meest toeristische stad van Japan en dat merk je aan de hotelprijzen.  Wij bezochten Kyoto tijdens het kersenbloesem seizoen en toen we, nochtans toch nog 3 maanden op voorhand, op zoek gingen naar hotels werden we geconfronteerd met prijzen van € 800 en meer per nacht.  Er waren uiteraard ook nog goedkopere hotels te vinden maar aangezien we hier toch 3 dagen gingen zijn, wensten we ook niet te eindigen in een kleine oncomfortabele kamer.  We moesten dus op zoek naar een alternatief en vonden zo het Marriott Lake Biwa hotel.

Check hier al vast de prijs en de beschikbaarheid:MARRIOTT

Marriott Lake Biwa hotel

Het Marriott Lake Biwa hotel ligt iets buiten Kyoto aan het gelijknamige lake biwa meer.  Dankzij het uitstekende openbare vervoer ben je op minder dan 20 minuten met de trein vanuit Kyoto aan het station van Katata vanwaar een shuttle van het hotel je oppikt en naar het hotel brengt.

Marriott Lake Biwa

Het Marriott Hotel aan Lake Biwa, niet ver van Kyoto (foto van Marriott)

De prijs is uiteraard 1 aspect maar zeker niet de enige reden waarom we uiteindelijk kozen voor dit hotel.  Hoe indrukwekkend de steden in Japan dan ook mogen zijn, het deed ons echt goed van ook eens aan de drukte te ontsnappen.  Vanuit de kamers heb je een weids uitzicht over het meer, de omgeving straalt hier rust uit.  Een schril contrast met de schreeuwerige reclames en de mensenmassa’s die je tegenkomt in de Japanse metropolen.

Hoe indrukwekkend de steden in Japan dan ook mogen zijn, het deed ons echt goed van ook eens aan de drukte te ontsnappen.

Het hotel verwelkomt je in een lichte en ruime lobby.  Men heeft hier zowel traditionele als kamers in Japanse stijl.  Als je ons de keuze geeft moeten we niet lang nadenken, geef ons maar een echte matras.  Toch gaf het hotel aan dat hun Japanse kamers ook vaak gekozen worden.

Lees ook ons engelstalige artikel over Kyoto’s bezienswaardigheden en wat je ‘s avonds allemaal nog in Kyoto kan doen. 

Het hotel heeft bovendien kamers met een privé onsen.  Na een dagje stappen in Kyoto is het heerlijk om ’s avonds je spieren wat te laten ontspannen en als je dat kan doen in de privacy van je eigen kamer met zicht op Lake Biwa is dat helemaal genieten.

Het restaurant van het hotel is op de bovenste verdieping.  Je kan hier genieten van een zeer uitgebreid ontbijtbuffet met zicht op het meer.  Het buffet biedt zowel lokale als traditionele ‘american-style’ options, de miso soepjes ’s morgends gaan we niet direkt gewoon worden maar het was wel leuk om wat van de andere zaken te kunnen proeven.  Eieren en pannekoeken kan je trouwens ook bestellen aan de obers en deze worden dan zeer mooi gepresenteerd aan tafel gebracht.

Als we voldoende tijd hadden gehad hadden we graag meer tijd doorgebracht in deze groene regio.

Wij hadden onze 3 dagen nodig om Kyoto te verkennen en dat was spijtig want Lake Biwa sprak tot de verbeelding. Als we voldoende tijd hadden gehad hadden we graag meer tijd doorgebracht in deze groene regio.  Het was nog wat koud voor echte wateractiviteiten maar rond het meer kan je ook prachtige fietstochten maken.  Het meer heeft een omtrek van meer dan 200 kilometers.  Een rondje rond het meer is dus voor de geoefende fietsers maar je kan ook prachtige tochten doen van enkele uren waarbij je het lokale platteland ontdekt.  Daarvoor kan je een fiets huren of je kan georganiseerde fietstochten met een gids doen, eventueel zelfs gecombineerd met een bezoek aan een boerderij of een cooking class.

Lees ook: Volg een Japanse kookles in Osaka

Fietsen kan je trouwens huren in het Marriott Lake Biwa hotel en ook andere sportievelingen komen hier aan hun trekken in het grote overdekte zwembad, de tennis courts, de sporthal, de golf driving range en nog veel meer.  Achteraf kan je ontspannen in de uitgebreide onsen.  Het was voor ons de eerste keer dat we in een hotel logeerden met zulke uitgebreide sportfaciliteiten.

Iets anders dat ons intrigreerde sinds dat we het hotel hadden gevonden op de website van Marriott was het planetarium

Iets anders dat ons intrigreerde sinds dat we het hotel hadden gevonden op de website van Marriott was het planetarium.  Hoeveel keer heb jij al geslapen in een hotel met een planetarium, wij tot voor kort nog nooit, en in de toekomst zal het waarschijnlijk ook niet zo vaak meer voorkomen.  De 2de avond pikten wij dan ook 2 filmvoorstellingen mee.  1 was in het Engels, een tweede in het Japans, maar zelfs in het Japans blijft het een indrukwekkende ervaring om de wereld te zien voorbij flitsen op de hele koepel boven jou.  Als je bij de receptie informeert kan men je zeggen welke voorstellingen er zijn in het Engels.

Als je enkel Kyoto wil bezoeken is het wel een klein nadeel dat dit hotel buiten de stad ligt.  De shuttle rijdt eenmaal per uur, de uren zijn afgestemd op de uren van de treinen, maar in het centrum logeren, blijft uiteraard makkelijker.

Langs de andere kant biedt dit hotel je de mogelijkheid om niet enkel Kyoto te bezoeken maar ook Lake Biwa te bezoeken.

Check hier al vast de prijs en de beschikbaarheid:MARRIOTT

Lake Biwa Activiteiten

Hier zijn nog enkele leuke activiteiten in deze regio:

Bezoek een boerderij en leer Mochi rice cake maken

experience visiting a local farmer and mochi rice cake making in kyotoMet deze excursie bezoek je Ogi, een klein dorpje langs Lake Biwa.  Je wandelt tussen de fotogenieke rijstvelden tot je aankomt bij een boerderij waar je samen met je gids en de zeer gastvrije  gastheer aan de slag gaat om samen ‘Mochi Rice Cake’ te maken.  Een activiteit die garant staat voor plezier voor het ganse gezin.

 

Meer info en boeken: BOEKEN

Begeleide Fietstocht Lake Biwa

local cooking and cycling tour beautiful takashima biwa lake and rice in kyotoDeze excursie combineert een fietsrit langs het schone Biwa lake met een uitstap naar de de bijzonder fotogenieke rijstvelden in Tanada of Hata.  Onderweg bezoek je ook het Shirahige Shrine.  Misschien niet zo bekend als Miyajima maar even mooi.  Ook hier zie je een Torii gate die in het water staat.  De lunch maak je samen met de boerin klaar op de boerderij.

Meer info en boeken: BOEKEN

Begeleide Fietstocht Lake Biwa vanuit Kyoto

bike tour of lake biwa from kyotoLogeer je niet aan Lake Biwa maar wil je er wel eens tussenuit voor een fietstochtje op het platteland dan kun je dat doen met deze tour.  Je vertrekt samen met de gids vanuit Kyoto en fietst daarna ongeveer 4 uur langs de waterkant. Onderweg kom je voorbij verschillende boerderijen en rijstplantages.  Je gids vertelt je ondertussen meer over het historische leven op het platteland en je hebt de kans om meer te leren over de activiteiten op de lokale boerderijen. De huur van de electrische fietsen is inbegrepen.

Meer info en boeken: BOEKEN

De oostkust van Lake Biwa met Hikone Castle

discover lake biwa eastern shores with a local guide in hikoneMet deze tour bezoek je Hikono castle, bijzonder pittoresk tijdens het kersenbloesem seizoen maar ook tijdens de rest van het jaar heel fotogeniek met het meer op de achtergrond.  Het is 1 van de weinige originele kastelen die je aantreft en 1 van de 4 kastelen die op de lijst staan van nationaal erfgoed.  De tour brengt je verder langs de waterkant en het platteland naar Omihachiman.  Onderweg vertelt je gids je meer over het rijke, maar tijdens de Edo periode ook bloederige verleden, van deze regio.

Tip: Word zeker lid van onze Japan en Korea facebook groep. In deze groep kan je vragen stellen over het plannen van je reis en kan je ook reistips uitwisselen.

Meer info en boeken: BOEKEN

Vind je dit een leuk artikel? Pin het, zo heb je het steeds bij de hand.

Marriott Lake Biwa

Dit artikel  bevat affiliate links. Wanneer  je doorklikt op een link en iets koopt, verdienen wij daar een kleine commissie op, zonder meer meerkost voor jou.