Skip to Content

Grecotel White Palace, een luxe vakantie in Griekenland

Nu en dan de batterijen opladen en een straaltje zon meepikken kan echt deugd doen. Ook al zijn we dan het type reizigers die graag steeds actief bezig zijn en dingen bezoeken, soms hebben wij toch ook behoefte om eens gewoon te ontspannen en luilekker niets te doen. Dat komt er echter nooit van op 1 van onze langere reizen en al helemaal niet als we thuis zijn. De uitnodiging voor een luxe vakantie in Griekenland van het Grecotel White Palace in Kreta kwam dan ook als een geschenk uit de hemel.

Check hier al vast de prijs en de beschikbaarheid:BOEKEN

Het Grecotel White Palace

We waren in complete vakantiemodus wanneer we ’s middags het vliegtuig in Brussel opstapten richting Heraklion in Kreta. Brussels Airlines vliegt rechtstreeks op zowel Chania als Heraklion. Het Grecotel White Palace ligt centraal tussen beiden. Eenmaal geland in Heraklion springen we in onze huurwagen en volgen we de kustlijn richting Rethymnon.

De weg is afgelijnd met prachtige roze bloemen en onderweg worden we getrakteerd op enkele mooie vergezichten. Ongeveer een uurtje later draaien we de oprit van ons witte paleis op waar we hartelijk worden onthaald door de valet service. Onze wagen wordt geparkeerd terwijl wij worden begeleid naar een stel knusse zeteltjes in de lobby voor het inchecken. Onze all inclusive vakantie op Kreta kan beginnen.

Genietend van een drankje krijgen we alvast wat uitleg over het hotel en de verschillende restaurants waaronder vele specialiteiten restaurants.

Lees ook: Hilton Nubian, de perfecte al inn in Egypte

Het paradepaardje van het Grecotel white palace is “The White” waar je iedere avond terecht kan voor verfijnde gastronomische verwennerij. Maar het lijstje van restaurants is lang met onder meer nog een Aziatisch restaurant, een Italiaans en uiteraard een Grieks.

We zouden ze allemaal willen proberen maar aangezien we hier maar 3 nachten zijn gaat dit wat moeilijk worden…

Onderweg naar de kamer geeft men ons alvast een kleine rondleiding en eenmaal aan de kamer kregen we een wow-ervaring toen we opnieuw verwelkomd werden met een glaasje prosecco en de nodige hapjes. Eigenlijk moet ik eerder spreken van een villa dan een kamer want met een privé tuintje en privé zwembad met uitzicht op de oceaan voelden we ons hier in ons eigen kleine paradijsje.

We zouden alle restaurants willen proberen maar aangezien we hier maar 3 nachten zijn gaat dit wat moeilijk worden

Terwijl we de champagne en de hapjes laten smaken nestelen we ons in ons salon om de welkomstinformatie van het hotel door te nemen en alvast enkele restaurants voor de komende dagen te reserveren. Die reservaties doe ik even snel via de website van het hotel.

Je kan nog altijd bellen naar de receptie maar ik vind niets zo handig als dat ik snel alles zelf kan opzoeken, vergelijken en zo mijn keuze kan maken. In het LUX.ME arrangement is alles inbegrepen maar de specialiteiten restaurants dien je nog wel te reserveren.

Dat echt alles inbegrepen is merken we ook in de kamer waar minstens 6 flessen sterke drank naar ons staan te lonken.

Het is al voorbij 18 uur en voor de eerste avond was er enkel nog plek om 22u in de specialiteiten restaurants. Een beetje laat aangezien we al wat honger hadden na het broodje van vanmiddag op de luchthaven. We begeven ons dus naar het hoofdrestaurant waar je zowel ’s ochtends, ’s middags als ’s avonds kan genieten van een uitgebreid buffet met een evenwaardige uitgebreide wijnselectie.

Een buffet waar men let op de details want waar anders vind je aardbeien op het buffet om je glaasje prosecco mee te versieren

Een buffet waar men let op de details want waar anders vind je aardbeien op het buffet om je glaasje prosecco mee te versieren. Tegen dat het tijd is voor het dessert worden we nog verwend met een Grieks dansspektakel.

Na het diner begeven we ons terug naar de luxe en de privacy van onze eigen hotelkamer met prive zwembad. Met de schuifdeuren helemaal open kunnen we in het comfort van ons salon genieten van het ruisen van de zee. Uiteraard is er ook een TV in het salon maar die zou enkel een spelbreker zijn in deze zalige oase van rust. Compleet relaxed duiken we uiteindelijk in ons bed.

Grecotel White Palace, Room, Crete

Het was zalig om ’s avonds te genieten van het ruisen van de zee maar het is misschien nog zaliger om met het uitzicht op je privé-zwembadje en daarachter de zee wakker te worden. Ja, we zouden dit wel gewoon kunnen worden. Spijtig genoeg is het maar voor 3 dagen.

Lees ook: Hilton Vilamoura, het perfecte hotel voor een weekje relaxen in de Algarve in Portugal.

Na het ontbijt doen we een kleine wandeling in het hotel. We zien het hotel stilaan ontwaken. Hier is geen ochtendrush om je handdoek zo vroeg mogelijk op een stoel aan het zwembad te gaan leggen. Verschillende mensen waren zich aan het installeren op de stoelen aan het strand, andere dapperen namen een eerste plons in het water. Ook aan de zwembaden was het best nog rustig. Maar het plekje dat ons het meest wist te bekoren waren de comfy hangzetels aan de ingang van de wellness.

Luilekker niks doend brengen we de rest van onze voormiddag door tot het tijd is voor onze Griekse lunch. Het Tavernaki restaurant ligt naast het strand en we hadden ons geen mooiere plek voor een Meze lunch kunnen bedenken. We starten met een heerlijke frisse salade en een lekkere witte wijn waarna de ober de ene na de andere plateau aanbrengt met heerlijke Griekse authentieke hapjes en de lekkere lokale Ouzo. De ouzo op aanraden van onze ober. Deze attente service is zeker een vermelding waard.

Lachende gezichten, een vriendelijke goeiedag en een correcte service doen heel wat aan de beleving en die was opperbest

Lachende gezichten, een vriendelijke goeiedag en een correcte service doen heel wat aan de beleving en die was overal in dit hotel opperbest. Deze lunch was zeker voor herhaling vatbaar, al was het dan maar omdat we slechts de helft hadden kunnen proeven van wat men steeds aanbracht. Na deze heerlijke maar overdadige lunch zijn we in elk geval blij dat we onze reservatie voor Asia White vanavond niet te vroeg hebben gezet.

’s Middags genieten we uitgebreid van ons privé-zwembad voordat het alweer tijd is voor een heerlijk diner. Niet voordat we echter hebben genoten van de prachtige zonsondergang vanaf het dakterras van de sunset lounge bar.

Door de inrichting van het Asia White restaurant had het alles van een romantische candle-light diner op het strand. We tellen de sterren en genieten van een heerlijk Aziatisch aperitief, een assortiment van verschillende Aziatische voorgerechtjes en een lekkere Tom Yam soep, onze absolute favoriet. De hoofgerechten maken het af en de dessertjes zijn ook weer lekker alhoewel overbodig. We hebben ons echter door onze ober toch maar laten overhalen voor wat zoetigheid.

Nadat we gisteren hebben ervaren hoe leuk het was om te lunchen langs de zee kiezen we er deze ochtend voor om het uitgebreide ontbijtbuffet te laten voor wat het is. In ruil gaan we voor het aangename frisse ochtendbriesje, de prachtige vergezichten en natuurlijk ook het vaste ontbijtmenu van het Tavernaki restaurant.

Het is leuk dat we met het LUX.ME arrangement vrij kunnen kiezen wat en wanneer we willen eten en drinken

Het is leuk dat we met het LUX.ME arrangement vrij kunnen kiezen wat en wanneer we willen eten en drinken. Bovendien zijn ook alle dranken in de kamer inbegrepen. Daarom maken we deze middag nog even gebruik van de handige Whatsapp concierge service en laten onze ijsemmer nog even bijvullen. Zo kunnen we onze laatste middag aan het zwembad nog genieten van een glaasje frisse bubbels.

Onze rondleiding op de Agreco farm

Onze laatste avond kiezen we voor het diner in de Agreco farm gelegen in de heuvels in het binnenland op een 10-tal minuten rijden van het hotel. De Agreco farm is waar alle verse lokale producten vandaan komen die we de afgelopen dagen op onze borden hebben zien passeren. We krijgen een rondleiding langs de uitgebreide kruidentuin en moestuin en passeren de wijnranken die zijn aangeplant tegen de glooiende hellingen. Daarna is het tijd voor het diner op de charmante binnenplaats van de boerderij met een wijds vergezicht over de aanpalende heuvels. Het diner werd opgevrolijkt met een lokale dansact. Het eten en de service in de Agreco farm kon niet tippen aan de perfectie die we de afgelopen dagen ervaarden in het hotel maar de kers op de taart van ons bezoek was een prachtige zonsondergang.

Conclusie

We hadden hier gerust nog enkele nachten langer willen blijven in dit all inclusive resort op Kreta maar spijtig genoeg zat ons verblijf er hierna al op. Met spijt in het hart namen we afscheid van onze luxe-villa. Alle flessen drank stonden nog even onaangeroerd waar ze in het begin stonden. Het Lux.Me arrangement is zo uitgebreid en het hotel telt zoveel leuke bars dat ik absoluut geen tijd had om hier van te drinken.
We moeten nog veel dingen bezoeken op Kreta dus misschien komen we hier binnenkort nog wel eens langs.

Check hier de prijs en de beschikbaarheid: BOEKEN

Excursies en bezienswaardigheden op Kreta

Ga jij ook op vakantie naar Kreta en wil je iets actiever zijn dan wij waren? Dan zijn de volgende excursies en bezienswaardigheden misschien wel iets voor jou.

Samaria kloof

Samaria kloofEen van de populairste bezienswaardigheden op Kreta is de Samaria kloof die van mei  tot oktober open is. Dit is één van de smalste kloven ter wereld. Op het smalste punt, “The Iron Gate”, zelfs slechts 4 meter.  De nauwe doorgang met aan beide kanten grillige rotswanden van  soms wel 500 meter hoog maken een wandeling hier best indrukwekkend. De tocht door de kloof is ongeveer 16 kilometer en is te voet best pittig. De meesten leggen deze afstand af in 5 à 6 uur.

Doe dus zeker stevige wandelschoenen aan en neem voldoende water en eten mee. Een petje tegen de zon is ook aan te raden.  Onderweg kom je waterbronnen tegen waar je je flesjes kan bijvullen.

Het is het het makkelijkst om mee te gaan met een georganiseerde excursie omdat je achteraf niet terug uitkomt bij het startpunt van de wandeling.  Je start in Xyloskalo Omalos waar je ook je auto parkeert.  Op het einde van de kloof wacht men je op met bootjes in Agia Roumeli die je richting Hora Sfakion, Loutro, Sougia of Paleochora brengen.  Op het ferry schema kan je zien wanneer de boten varen. Vandaar zou je dan met het openbaar vervoer of taxi terug naar het Xyloskalo moeten geraken.  Dat is uiteraard mogelijk maar daardoor is het eigenlijk eenvoudiger om een excursie te boeken.

Meer informatie en boeken: BOEKEN

Er is ook een kleine variant van de Samaria Gorge excursie.  Hierbij vertrek je per boot naar Agia Roumeli van waaruit je heen en terug naar “The Iron Gate” wandelt.  Deze wandeling is minder intensief maar je krijgt ook een groot deel van de kloof niet te zien.

Dagtocht naar het eiland Elafonisi

ElafonisiJe reist naar de zuidwestelijke hoek van Kreta om een ontspannen dag door te brengen aan de roze zandstranden op het kleine eiland Elafonisi.  Zowel het strand als het eiland zijn beschermde natuurgebieden van een zeldzame schoonheid. 

 

Meer informatie en boeken: BOEKEN

Vind je dit een leuk artikel? Pin het, zo heb je het steeds bij de hand.

Grecotel white palace  

Ging jij ook al op reis naar Kreta en verbleef je in  het Grecotel White Palace? Laat het ons weten in de comments.

 

Dit verblijf werd ons aangeboden door Grecotel. Wij delen natuurlijk steeds onze eerlijke mening hierover.  Dit artikel  bevat affiliate links. Wanneer  je doorklikt op een link en iets koopt, verdienen wij daar een kleine commissie op, zonder meer meerkost voor jou.