Skip to Content

6 tips die je bezoek aan het Krugerpark nog beter maken

Een bezoek aan het Krugerpark staat op ieders wenslijstje wanneer je op safari naar Zuid-Afrika gaat. Hieronder delen wij 6 tips die je bezoek aan Krugerpark nog leuker maken.

Tips voor je bezoek aan Krugerpark

1. Focus je op het zuidelijke deel van het Krugerpark

Dit is het deel van het Krugerpark dat, ondermeer door de aanwezigheid van de Sabie rivier, meer dieren aantrekt.  Hier heb je dan ook het meeste kans om dieren te spotten tijdens je krugerpark safari.  Aangezien dit ons werd verteld door de rangers hebben wij al onze game drives beperkt tot deze regio en we werden niet teleurgesteld.  Op 4 game drives verspreid over 3 dagen hebben we alle dieren van de big 5 gezien en nog veel meer.

Grofweg is dit het gebied vanaf in het noorden de Paul Kruger Gate tot de zuidelijke grens van het park.

2.  Combineer self-drives met georganiseerde game drives

Het is zeker niet zo dat je een game drive via een organisatie moet doen om de dieren te vinden tijdens je krugerpark safari.  Het is vaak net zo eenvoudig als stoppen waar al andere autos stilstaan om dan te zien waar zij ook naar het zien zijn.  Echt specifieke skills komen er dus niet aan te pas.

Waarom zou je dan toch een georganiseerde game drive doen?  Op deze manier moet niemand rijden en kan iedereen genieten van het uitzicht tijdens je krugerpark safari. Je bestuurder geeft je normaal ook altijd enkele weetjes over de dieren die je ziet zodat het allemaal nog indrukwekkender wordt.

Lees ook: Wat je moet weten voor de perfecte roadtrip in Zuid-Afrika

3. Boek je game drives niet rechtstreeks via het Krugerpark

Het kan verleidelijk zijn om je safari rechtstreeks bij het Krugerpark te boeken aangezien deze het goedkoopst zijn of omdat je zo het gevoel hebt dat je geld naar een goed doel gaat.  Je riskeert echter in een safari voertuig met 20 zitplaatsen komen (andere voertuigen zijn voor 9 personen).  Dit neemt toch heel wat van de charme weg.

4. Private Parken versus Krugerpark

Aan de westrand van het Krugerpark grenzen vele private game reserves die allemaal samen het Greater Kruger vormen.  Er is geen hek tussen deze parken individueel en Krugerpark dus de dieren lopen vrij rond binnenin heel Greater Kruger.

Dit gezegd zijnde is het moeilijk om te zeggen of het beter is te opteren voor een verblijf in een privédomein of in Kruger.  Game Drives in de privé parken beperken zich tot het gebied rondom de lodge.  Dit zorgt er natuurlijk voor dat je minder kans hebt om dieren te vinden.  Wij waren leeuwen op het spoor maar ze hadden ons gebied verlaten, resultaat… we moesten onze tocht staken en op zoek gaan naar andere dieren.

Later hadden we dan wel het geluk een luipaard op het spoor te komen dat net zelf zijn zinnen op een duiker had gezet.  Het heeft deze bijna voor onze jeep gevangen.  Daarvan getuige zijn is natuurlijk super en dat heeft dan ook onze game drive helemaal goedgemaakt.  Daarvoor hadden we helemaal niet  zo veel dieren gezien.  In de privé parken is het aantal bezoekers beperkt en gaat men met de jeeps wel van de weg waardoor je zulke dingen vanop de eerste rij goed kan zien.  Dat zou in Kruger niet mogelijk zijn wat de kans verkleint om daar zoiets te zien.

Kort samengevat zou ik zeggen dat je beter bent in Kruger als je veel dieren wil zien en beter af bent in de privé parken als je de dieren meer van nabij wil zien.

5. Ga op zoek naar katten met een nachtelijke game drive in Sabi Sands

Sabi Sands is een van de beste plaatsen om luipaarden te spotten.  De waarnemingen zijn hier hoger dan gemiddeld.  Luipaarden jagen ‘s nachts, dus trek eropuit met een game drive bij zonsondergang en hou je camera klaar!

Een game drive in Sabi Sands kan je normaal enkel doen als je ook in een lodge in Sabi Sands logeert.  Een uitzondering hierop zijn de game drives in Umkumbe die je ook via Elephant’s Herd kan boeken.  Wij hebben onze safari in Sabi Sands via hen geregeld en deze was perfect geregeld.

Wanneer je in Sabi sands zelf wil verblijven, is deze Lion sands-lodge zeker het bekijken waard.

  Lion sands-tinga lodge

Lion sands safari lodge -krugerpark -south africa

Lion sands-tinga lodge is een upscale lodge met prachtige suites en geweldig personeel. De comfortabele kamers hebben een lounge terras met een privé dompelbad. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht op de rivier en de bush. De lodge biedt bovendien uitstekende safari’s aan.

Dit is geen goedkoop hotel maar wel een geweldige plek om de big 5 te zien en je eens goed te laten verwennen.  Een aanrader wanneer je in Sabi zelf wil overnachten en een onvergetelijke ervaring wil beleven.

Check hier de prijs en de beschikbaarheid: BOEKEN

6. Slaap in of nabij het park

Hoe warmer het is hoe luier dat de dieren overdag worden.  Dit geldt zeker voor de katten.  Dit wil zeggen dat je bij zonsopgang of zonsondergang onderweg zal zijn.  Vroeg uit je bed dus en daarom is het een pluspunt dat je dichtbij of in het park slaapt zodat je toch nog iets langer kan slapen en niet iedere morgen nog eens een half uur verliest om vanaf Hazyview richting Kruger te rijden.  Hieronder delen wij de leukste safari lodges in of nabij het park.

De leukste safari lodges in of nabij het park

  Rhino post safari lodge

Rhino post safari lodge - Krugerpark - South Africa

De Rhino post safari lodge heeft mooie, aan de omgeving aangepaste, bungalows met open badkamer en buiten douche. Ook een pluspunt is het vriendelijk personeel en de goede gidsen die je begeleiden tijdens de safari. ’s Avonds wordt er met de andere gasten samen gedineerd. Doe zeker en vast een wandelsafari. Dit hotel is een aanrader wanneer je in het Krugerpark zelf wil verblijven.

Check hier de prijs en de beschikbaarheid: BOEKEN

  Protea Hotel Kruger Gate

Wij logeerden zelf in het Protea Hotel Kruger Gate omdat we dit konden boeken via punten van het Marriott Rewards programma. We zouden dit ook absoluut aanraden  wanneer je niet via punten je overnachting kan boeken. Het is een mooi en zeer aangenaam hotel. De uurtjes die je vrij hebt tussen de game drives kan je doorbrengen op het viewing platform.  Het buffet in het lapa restaurant was heel uitgebreid en tevens heel lekker.  Wij genoten hier ook van een zalige massage.  Als het goed weer is kan dat met zicht op de drinkplas.  Alhoewel je natuurlijk niet veel ziet als je op de massagetafel ligt, vonden wij het toch een speciale ervaring.  Voor de game drives komt men je oppikken in de lobby.  Voordeel om je game drives van hieruit te starten is dat je echt vlakbij de ingang van het park bent en dus een half uurtje langer in je bed kan blijven liggen ’s morgens.  En geloof ons, dat  is echt wel een voordeel als je om 5u ’s morgens uit je bed moet.

Check hier de prijs en de beschikbaarheid: BOEKEN

Heb jij nog andere tips voor het krugerpark?  Deel ze dan gerust met ons!  Alle foto’s in dit artikel met uitzondering van het safari voertuig zijn van onze eigen reis.

Een leuke reisgids komt altijd van pas. Je koopt deze hier:

 
Lonely planet South Africa, Lesotho & Swaziland in het EngelsThe Rough Guide South Africa, Lesotho & Swaziland in het Engels

Vind je dit een leuk artikel? Pin het, dan heb je het steeds bij de hand.

Dit artikel bevat affiliate links. Dit betekent dat indien je op een link doorklikt en een hotel boekt of iets koopt  wij daar een kleine commissie op verdienen. Uiteraard zonder meerkost voor jou.

Rispa

Wednesday 16th of January 2019

Hi Sylvia, Je geeft in je blog aan dat je de game drives beter niet via het Kruger park zelf kunt boeken. Hele goeie! Ik zou ook niet met zo een grote groep van 20 personen op pad willen. Maar waar lan je dan de game drives met kleinere voertuigen boeken?

Alvast bedankt!

Sylvia

Monday 28th of January 2019

Dag Rispa,

Wij hebben de tours in Kruger via Elephant Herd geboekt. http://elephantherd.co.za/ groetjes,

Leonie

Sunday 13th of January 2019

Bedankt voor de tips in je blog Sylvia! Wij zouden ook graag een game drive in het Sabi Sands Game Reserve doen, maar helaas is een overnachting daar te duur. Daarom ben ik blij om te lezen dat het ook via Elephant’s Herd kan! Weet jij nog hoe duur een game drive via Elephant's Herd was?

kris

Monday 14th of January 2019

Hoi Leonie, Wij betaalden 1690 ZAR voor die game drive in 2017. De prijs was dezelfde voor een morning/evening safari en omvat de safari, toegang tot het park en ontbijt of diner. Dit is hun website : http://elephantherd.co.za/safaris-sabi-sand-reserve/ . Prachtige bestemming Zuid-Afrika, geniet ervan!

Kimberley

Monday 26th of February 2018

Wat een handige tips, Kruger is echt zo'n mooi park!

Sylvia Van Overvelt

Tuesday 27th of February 2018

Klopt. En ook heel veel dieren te spotten.

Comments are closed.