Skip to Content

Hoe je gratis in Business naar Alaska kan vliegen (en je uitgespaarde geld uitgeven aan unieke ervaringen)

Alaska is een bestemming die ik iedereen zou aanraden.  Spijtig genoeg is het echter een relatief dure bestemming om naartoe te reizen.

Gelukkig is er een manier die je makkelijk 1000€ uit je reisbudget kan uitsparen.  Denk eens aan al die leuke dingen die je met 1000€ zou kunnen doen in Alaska.  Zegt kajakken naar een gletsjer je iets?  Ooit al eens met een helicopter naar een gletsjer willen vliegen?  En dat is maar een kleine greep uit alle unieke ervaringen die je in Alaska met je 1000€ zou kunnen doen…  Voor nog meer inspiratie kan je een kijkje nemen in onze andere blogs!

In alle rust genieten van een glaasje champagne aan de voet van de Knik Gletsjer

In alle rust genieten van een glaasje champagne aan de voet van de Knik Gletsjer

In plaats van meer dan 1000€ te betalen voor een vlucht gebruikten wij 100.000 Aadvantage mijlen (American Airlines) voor onze vlucht naar Alaska.  Zo vlogen wij gratis, heen & terug, in Business klasse. 

Waarom gebruik je je mijlen voor een vlucht naar Alaska en niet naar een andere bestemming?

Je kan je mijlen natuurlijk naar alle bestemmingen gebruiken maar je wilt natuurlijk dat die mijlen je zoveel mogelijk opbrengen.  Je hebt er immers lang voor gespaard.

Het aantal mijlen dat je dient uit te geven voor een gratis vlucht wordt vaak uitgedrukt in regios waarbij heel Noord-Amerika wordt aanzien als 1 regio.  Dat is niet zo voor alle luchtvaartmaatschappijen maar is wel vaak het geval.   Vluchten naar Alaska zijn typisch duur en daarom is Alaska een ideale bestemming om hier je mijlen te gebruiken.  Je betaalt immers meer als je betaalt in geld maar evenveel als je met je mijlen vliegt.

Hieronder een voorbeeld voor de goedkoopste vlucht op 7 Juli 2018 naar 3 verschillende bestemmingen.  Je kan zien hoeveel verschil er in prijs is voor een ticket naar de Oostkust, Westkust en Alaska respectievelijk.  Al deze tickets kosten je dus exact evenveel mijlen.  Hier zie je dat je mijlen je het meeste opbrengen als je ermee vliegt naar Anchorage, Alaska.

BestemmingGoedkoopste vluchtMaatschappij
New York (Oostkust)570€Icelandair
Los Angeles (Westkust)827€Turkish Airlines
Anchorage (Alaska)1340€Condor + Lufthansa

Waarom vlieg je in Business klasse?

Vandaag de dag zou ik het niet noodzakelijker wijze nog aanraden maar destijds was het ook omdat we op deze manier meer waarde konden halen uit onze mijlen.  Het Aadvantage programme kende echter enkele wijzigingen sindsdien en vandaag zijn je mijlen ongeveer evenveel waard of je ze nu gebruikt voor een gratis ticket in economy of business.

Hieronder een overzicht:

BestemmingPrijs EconomyMijlen EconomyPrijs BusinessMijlen Business
Anchorage, Alaska1340€475002508€110000
2,8 cent2,2 cent

De tabel toont de goedkoopste vlucht naar Anchorage, Alaska in Economy en tevens de goedkoopste optie in Business.  In de derde en vijfde kolom zie je respectievelijk het aantal Aadvantage mijlen dat je zou moeten betalen voor een gratis vlucht in Economy of Business. De onderste rij geeft weer hoeveel cents per mijl je dan respectievelijk hebt verdiend door je mijlen te gebruiken.

Je ziet dat er niet veel verschil meer opzit.  Aan de huidige prijzen is het zelfs iets interessanter om je mijlen te gebruiken voor de economy. Natuurlijk verschilt de prijs van dag tot dag dus morgen kan het alweer anders zijn.  Met zo een klein verschil zou ik zeggen om je zuurverdiende mijlen zodra je kan te gebruiken voor een economy vlucht.  Je weet immers nooit of American Airlines morgen gaat beslissen om zijn programma aan te passen en dan kunnen je mijlen opeens minder waard zijn.

En nu komt het beste:

Jij kan dit ook!

Velen denken dat het noodzakelijk is om veel te vliegen om voordeel te halen uit de getrouwheidsprogramma’s.  Dat hebben wij echter helemaal niet gedaan.  Deze 100.000 mijlen hebben wij bij elkaar gespaard met wat slim gebruik van de programma’s en 2 reizen per jaar .  1 vlucht was typisch naar een wat verre bestemming, de andere een Europese city-trip.  

Nu dien je enkel nog te starten!

Het enige wat je nu nog moet doen is je inschrijven in een programma en je kan beginnen mijlen sparen voor je eerste gratis vlucht.  (spannend hé :-))

Een beetje strategie is hier vereist want dit is niet noodzakelijk de maatschappij waarmee je volgende keer vliegt of het meeste vliegt.  Dit klinkt misschien allemaal een beetje verwarrend maar geen paniek want ik komt hier binnenkort op terug in een volgende blog.  Je zal zien dat het allemaal niet zo moeilijk is dan het op het eerste zicht lijkt.

Tot binnenkort en bereid je alvast voor op een gratis vlucht :-).