Het is geen eenvoudige taak om goedkope hotels te vinden in Japan tijdens het kersenbloesem seizoen.  Zeker in populaire steden als Kyoto zijn de prijzen vaak het dubbele van wat je normaal betaalt voor een soortgelijk hotel.  Door het vergelijken van prijzen op verschillende sites slaagde ik er gisteren nog wel in een mooie zaak te doen.  Gisteren kon ik zo een tegoedbon van 100$ scoren bij Best Western.  Hier beschrijf ik stap voor stap hoe je dat aanpakt.

Zoals jullie weten boek ik altijd liefst rechtstreeks op de website van de hotels.  Hierdoor spaar ik punten voor gratis nachten.  Ik weet echter ook graag welke kamer ik boek en vind het betrouwbaarder dit op de website van het hotel zelf te zien dan te moeten afgaan op een overgenomen omschrijving op een andere website. Als klant van het getrouwheidsprogramma van een hotel krijg je bovendien ook korting op de eigen website en de garantie dat je aan de beste prijs boekt.

Met deze garantie bieden de hotelketens je de zekerheid dat als je dezelfde kamer op een andere website toch goedkoper vindt ze je deze kamer zullen aanbieden aan de lagere prijs die je hebt gevonden.  Daarenboven krijg je nog een extra compensatie die verschilt per hotelketen:

 • Marriott : Bovenop de lagere prijs nog een extra korting van 25%
 • Hilton : Bovenop de lagere prijs nog een extra korting van 25%
 • Accor : Bovenop de lagere prijs nog een extra korting van 10%
 • IHG : Je eerste nacht gratis in Europa of 5 x punten van het verblijf (met een maximum van 40,000 punten)*
 • Best Western : Je krijgt een travelcard (een tegoedbon) van 100$

*IHG pastte zijn voorwaarden in het begin van dit jaar zonder enige aankondiging aan.  Voorheen kreeg je 1 gratis nacht wererldwijd. Maar je kan ook voordelen halen uit deze wijzigingen.

Je ziet dat dit dus aardig kan lonen.  Hier is hoe je het aanpakt.

Je zou de Best Western travelcard kunnen gebruiken voor een korting op je reis naar de Grand Canyon

Populaire prijsvergelijkingssites doen veel van het werk voor jou.  Diegene die ik het meeste gebruik zijn:

 • Skyscanner : Is heel succesvol in het vinden van betere prijzen.  Ook ditmaal heb ik het betere tarief gevonden via Skyscanner.
 • Trivago : Tevens een heel gekende en populaire vergelijkingssite
 • Google Maps : Om hotelprijzen te vergelijken op Google Maps zoek je eerst op ‘hotels in Kyoto’ in de google zoekbalk.  Tussen de zoekresultaten zal dan een kaartje komen te staan met hotels.  Als je daarop klikt opent Google Maps in het volledige scherm.  Daar kan je vervolgens links bovenaan de data ingegeven waarop je wil zeken.  Nu zullen de hotels op de kaart worden weergegeven samen met hun prijs voor die dag(en).   De prijzen haalt Google uit verschillende populaire boekingssites.

Bij zowel Skyskanner als Trivago kun je de zoekresultaten filteren op hotelketens.  Dit doe je steeds in de linkerkolom.  Bij Skyscanner volstaat het om helemaal naar beneden te scrollen.  Het laatste item in de linkerkolom is de filter op hotelketens.  Bij Trivago dien je eerst even ‘extra filters’ aan te klikken.

Bij Best Western is de prijs 3 pond duurder dan de op de andere sites

De prijsvergelijkingssites tonen niet altijd de prijs die de hotelketen zelf aanbiedt maar in mijn geval toonde Skyscanner de prijs van Best Western direct in het overzicht.  Mocht de prijs van de hotelketen niet vermeld zijn zal je deze even zelf moeten opzoeken om te kunnen vergelijken.

Eenmaal je een goedkopere prijs hebt gevonden ga je als volgt verder:

1. Verzeker je ervan dat de prijs die de vergelijkingssite toont ook echt boekbaar is

Soms komt het voor dat de prijs die je in het overzicht ziet niet meer beschikbaar is eenmaal je doorklikt naar de boekingssite.  Of soms komen er nog extra kosten of taksen bij.  Om zeker te zijn dat je effectief een lagere prijs hebt gevonden klik je best door tot je aan de betaalpagina komt zodat je zeker bent dat je de volledige prijs hebt gezien.  Vergelijk ook de prijs in dezelfde munt zodat je zeker bent dat het prijsverschil niet komt van een verschil in wisselkoers.  Best vergelijk je de prijs in de munt van het land van origine.

2. Schrijf je in op het getrouwheidsprogramma van het hotel

Mocht je dit nog niet hebben gedaan schrijf je dan in op het getrouwheidsprogramma van het hotel.  Het is 2 minuten werk en het is gratis.

3. Boek het hotel

Alvorens je een aanvraag kan indienen dien je eerst het hotel te boeken via de website van de hotelketen.  In het geval je plannen afhangen van het feit of je aanvraag aanvaard gaat worden boek je best een flexibel tarief zodat je achteraf kan annuleren indien nodig.

Onze laatste travelcard gebruikten wij voor een romantisch weekendje in Brugge in het hotel Weinebrugge

4. Dien je aanvraag in

Nu kan je een aanvraag indienen om je lagere tarief en compensatie te krijgen.  Hier zal je je confirmatienummer van je hotel boeking moeten ingeven samen met alle info met betrekking tot het lagere tarief dat je hebt gevonden.  Ik voeg ook steeds een directe link naar de pagina waar men het lagere tarief kan zien staan toe.  Hiervoor kopieer ik het adres vanuit de adresbalk van mijn browser in de commentaar van mijn aanvraag.

Dat is alles.  Eenmaal je aanvraag aanvaard is zal men het tarief van de boeking die je hebt gemaakt aanpassen naar het lagere tarief inclusief de extra compensatie.  In het geval van de Best Western travelcard, die krijg je na je verblijf.  Het duurt normaal maximaal 24 uur om een reactie te krijgen.  Soms durft het al wel eens langer duren.  Je kan altijd een screenshot nemen zodat je bewijs hebt van het lagere tarief dat beschikbaar was.

Enkele dingen waarop je moet letten :

 • Je aanvraag moet ingediend zijn ten laatste 24 uur na je boeking
 • De site met de lagere prijs moet beschikbaarheid tonen voor de kamer die je wenst te boeken en moet je een directe bevestiging geven (er mag niet staan ‘op aanvraag’)
 • Je moet een vergelijking maken tussen soortgelijke kamer types met dezelfde diensten (bv. ontbijt inbegrepen)

De volledige details van de respectievelijke programma’s vind je hier :

Zo eenvoudig is het om een extra korting te krijgen op je hotelverblijven!  Waar zou jij naartoe gaan met een travelcard van Best Western?  Laat het ons weten in de commentaren…

Gerelateerde artikels

Pin dit artikel, als je het leuk vindt.