Skip to Content

Hilton Vilamoura een goed hotel met een excellente spa om een weekje te ontspannen in de Algarve

Vilamoura is een plaatsje aan de Algarve in het gebied dat men vaak de gouden driehoek noemt. 

De gouden driehoek staat voor de toeristische hotspot van de Algarve. 

Je vindt hier niet minder dan 6 golfbanen, een mondaine jachthaven en zoals dat in een badplaats uiteraard niet mag ontbreken een strand. 

Verwacht je hier niet aan de zo gekende typische stranden van de Algarve, die moet je meer naar het westen in de Algarve gaan zoeken.

Zonsopgang over de golf

Zoals dat dat op vele plaatsen in de Algarve is, leeft ook dit plaatsje meer op in het hoogseizoen. 

In januari waren er vrij veel restaurants gesloten, de golfbanen daarentegen trokken wel al redelijk wat volk en het weer was al ideaal om een rondje golf te spelen.

 

Lees ook: Ontdek nu waarom je in de winter zeker eens naar de Algarve moet gaan 

Vilamoura ligt op een half uurtje rijden van de luchthaven van Faro.  Vanaf de luchthaven van Lissabon ben je er op iets meer dan 2u.

Wij verbleven in de Hilton Vilamoura. 

Het hotel ligt een 10 tal minuten rijden buiten Vilamoura zodat je kan ontsnappen aan de drukte in dit kuststadje  tijdens de zomermaanden.

De rust kan je hier vinden aan 1 van de vele zwembaden, in de uitgebreide spa, op het aangrenzende golfterrein en uiteraard ook in het comfort van je knusse kamer.

Wil je naar Vilamoura dan kan je gebruik maken van de shuttle service.

Lees ook: Hilton Nubian in Egypte

Hilton Vilamoura review

Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen in de ruime lobby van het hotel.  We waren hier de eerste week van Januari en het hotel straalde nog volop kerstsfeer uit bij aankomst.

We verbleven hier op punten maar dankzij onze Hilton Gold status kregen we toch nog een mooie upgrade naar een King Deluxe Room Plus.  Een ruime kamer met een aparte zithoek en 2 grote flat screen TV’s zodat je zowel vanuit de sofa als vanuit het bed TV kan kijken.

Lees ook: Grecotel White Palace, een luxehotel op Kreta.

De kamer had verder een glazen wand tussen het slaap gedeelte en de badkamer.

Ik ben hier wel fan van want dit geeft direkt een extra ruimtegevoel aan de kamer en bovendien heb je op deze manier daglicht in de badkamer.

Toch leuker om met daglicht in het bad te kunnen relaxen. 

Als je wil genieten van privacy in de badkamer kon je een gordijn dicht doen voor de glazen wand.

De kamer had bovendien een groot terras met zowel 2 ligstoelen als een tafel met 2 stoelen.  Het zal hier ongetwijfeld genieten zijn in de zomer maar aangezien we enkel ‘s avonds op onze kamer waren hebben we hier geen gebruik van gemaakt.

Check hier alvast de prijs en de beschikbaarheid: BOOKING 

Aangezien dit hotel ook deel uitmaakt van de Hilton Grand Vacations club vind je hier tevens appartementen met 1 of 2 slaapkamers die uitgerust zijn met respectievelijk 1 of 2 badkamers en een volwaardige kitchenette. 

Zo kan je een kamer delen met tot 6 volwassenen.

7 Seven Spa

Hilton Vilamoura beschikt over een volwaardige spa, de grootste van Portugal zelfs, en dit is wat mij betreft dan ook de grootste troef van dit hotel.

In de spa tref je hamam, sauna, belevenisdouches, zwembaden met jets en whirlpools alsook aangename ontspanningsruimtes aan. 

Ik lieg niet als ik zeg dat we tijdens onze rondleiding in de spa van de ene verbazing in de andere vielen. 

We hebben al verschillende sauna’s bezocht in België en Nederland en uiteraard is deze spa niet zo groot als sommige van de saunacomplexen die je hier aantreft maar voor een spa gelinkt aan een hotel is dit toch wel het meest uitgebreide complex dat we bezochten. 

Uitgebreider dan wat je aantreft in Dorint hotels bijvoorbeeld voor zij die gekend zijn met deze keten.

Hilton Gold en Hilton Diamond leden krijgen gratis toegang tot de spa, voor anderen is de toegang betalend.

De spa is trouwens ook open voor niet hotel-gasten.

In deze spa kan je even uitrusten na een rondje golf, een fikse wandeling of natuurlijk kan je hier ook gewoon je batterijen even komen opladen. 

Deze spa zorgde ervoor dat wat anders in ons geval een druilerige verloren dag was geweest, veranderde in een leuke ontspannende dag. 

Als je je extra in de watten wil laten leggen, kan dat uiteraard ook met een ruim aanbod aan arrangementen.  Wij genoten van een duo massage in de VIP suite. 

Dit is een privé ruimte in de sauna die je kan afhuren. 

Je hebt dan een privé sauna, stoombad, belevenisdouche, jacuzzi en relaxruimte.  Een leuk idee voor een honeymoon, huwelijksverjaardag, om cadeau te geven aan jezelf of aan iemand anders.

Restaurants

Vilamoura telt natuurlijk ongelooflijk veel gezellige restaurants maar je hebt misschien niet steeds zin om naar het stadje af te zakken. 

Dat was bij ons in elk geval zo toen we helemaal ontspannen van de 7 Seven Spa kwamen. 

We hebben toen gekozen om te dineren in Cilantro.  De kaart is niet zeer uitgebreid en het zou denk ik moeilijk zijn om hier nog een 2de keer een keuze te vinden. Het hapje vooraf zorgde voor een goede start en het eten en de wijn die we gekozen hadden was wel een schot in de roos. 

Het is gezellig zitten in het restaurant en zelfs in het laagseizoen waren er nog aardig wat tafeltjes bezet.  Dat maakt het toch direkt wat leuker tafelen. 

De bediening was vlot maar beleefd.

Dit restaurant is duidelijk een andere klasse dan de typische toeristische restaurants die je in de Algarve aantreft.

Ontbijtbuffet

Het Moscada restaurant  waar het ontbijt plaatsvond was nu ‘s avonds gesloten maar biedt anders denk ik een buffet aan voor het diner. 

Dit restaurant was veel minder gezellig.  Nog wel OK voor ontbijt maar het zou mij nooit aanspreken om hier ‘s avonds te komen eten. Het ontbijtbuffet was trouwens zeer uitgebreid met alle klassiekers die je maar kan verwachten met dan misschien als uitzondering wafels.

Meer dan voldoende in elk geval voor een goede start van de dag.

Het restaurant zat nooit voor de helft vol maar we merkten wel dat de decibels serieus stegen vanaf dat het wat drukker werd. 

Misschien wel een minpuntje in het hoogseizoen maar uiteraard kunnen we hier niets echt over zeggen zolang we hier niet in het hoogseizoen zijn geweest.

Aquarela is een derde en laatste restaurant dat zich buiten naast het zwembad bevindt maar dit was gesloten toen wij hier waren.

Samengevat

We hadden we dus zeker een zeer aangenaam verblijf. 

We deden het rustig aan en genoten elke morgen van een uitgebreid ontbijt. 

Op onze enige regenachtige dag was de Spa een goed alternatief. 

Zelfs aan wie niet in het hotel zou logeren zou ik een bezoekje aan de spa aanraden. 

Het hotel is goed gelegen voor een golfvakantie of een zonvakantie aan de Algarve. 

Wij verkenden de hele Algarve van hieruit, uiteraard moet je dan wel al eens een uurtje heen en terug in de auto zitten om tot in de uiterste hoeken te komen als Ponta da Piedada, Vilamoura ligt niet echt centraal in de Algarve. 

Er vertrekken van hier wel boten naar de prachtige Benagil grot. Deze grot moet je absoluut zien wanneer je in de Algarve bent. 

 

Het buffet restaurant lijkt me wel snel zeer rumourig te worden en dat is dan ook het enige minpuntje dat ik kan bedenken aan dit hotel.

Vind je dit een leuk artikel? Pin het, dan heb je het altijd bij de hand.

In deze review hebben wij onze eerlijke, oprechte mening gedeeld over ons verblijf.  Ons verblijf was een award stay die we bekostigden met onze Hilton Honors punten. Het diner hebben we zelf betaald. Het gebruik van de VIP suite werd ons gratis aangeboden door het hotel.  

 

 

 

Kheira

Friday 9th of February 2018

Oh wat ziet dat er heerlijk uit! Vooral die spa klinkt echt geweldig.

Britte

Friday 9th of February 2018

Wauw, dit ziet er super relaxed uit! Op een regenachtige dag is het inderdaad heerlijk om even naar de spa te gaan.

Sabine

Thursday 8th of February 2018

Heeerlijk al die luxe! Leuk om te lezen en ik heb gelijk zin om erheen te gaan! :-)

Debbie

Thursday 8th of February 2018

oh lekker, kunnen we vanmiddag gaan ;) Debbie

Davina

Thursday 8th of February 2018

Ziet er een prachtig hotel uit in een mooie streek! Vooral die welnessruimte spreekt aan. Gek tot hoeveel dingen je toegang hebt als je privé huurt! Indrukwekkend hoor! De slaapkamer ziet er ook zalig uit, al is dit vooral leuk als koppel. Ooit eens een gelijkaardige kamer met een vriendin gekregen en dan was het af en toe toch beetje akward... ;)

kris

Thursday 8th of February 2018

Dat is inderdaad ook zo. Gelukkig hebben ze hier aan een gordijn gedacht :-)

Comments are closed.