Haal nu voordeel uit de gewijzigde beste prijs garantie van IHG! - Wapiti Travel

IHG heeft enkele ingrijpende wijzigingen aan het beste prijs garantie programma doorgevoerd.  Moet je panikeren?  Neen. 

IHG had 1 van de mooiste programma’s. Door de doorgevoerde wijzigingen zal het in sommige gevallen minder voordelig zijn.  Maar de wijzigingen bieden ook enkele extra mogelijkheden.  Het kan zelfs in je voordeel zijn!

Hieronder wat meer info.

Wat achtergrond info

Allereerst zal ik even toelichten dat IHG eigenlijk twee programma’s heeft.  Het “best price guarantee” programma waar je wereldwijd gebruik van kan maken (grofweg met uitzondering van China) en het “lowest price promise” programma dat grofweg van toepassing is op Europa.  Er zijn hier enkele kleine uitzonderingen op. Hierop ingaan zou een saaie tekst opleveren en de exacte details vinden jullie in de gedetailleerde algemene voorwaarden waar ik hierboven naar heb gelinkt.

Het is de “best price guarantee” die gewijzigd is begin dit jaar.

Wat is er gewijzigd

Beide programma’s boden dezelfde voordelen voorheen maar nu biedt de “best price guarantee” niet langer de eerste nacht gratis.  In de plek daarvan biedt deze nu het vijfvoud van de punten voor je verblijf.  Het maximum aantal punten dat je zo kan verdienen is 40,000.  Wetende dat een hotel in de laagste categorie 10,000 punten kost kan je, optimistisch gerekend, dus 4 gratis nachten bij elkaar sparen.

In onderstaande hotels heb je meer als 10,000 punten voor 1 nacht nodig maar het zijn zeker mooie plaatsen om je punten te gebruiken.

Wat zijn de gevolgen

Voor een verblijf buiten Europa kan je enkel gebruik maken van de “best price guarantee”.  Hier zal je vanaf nu dus steeds een compensatie in punten krijgen.  Die compensatie in punten komt ongeveer neer op een korting van iets meer dan 40% op de kamerprijs.

Een voorbeeld om dit te verduidelijken:

Je boekt een kamer voor €120.  Dit is omgerekend volgens de huidige dollarkoers rond de 148,8 USD. Je verdient hiermee dus 7440 punten.  Voor je verblijf krijg je immers standaard steeds 10 punten per uitgegeven USD (1488 basispunten).  En aangezien je nu het vijfvoud krijgt met de “best price guarantee” krijg je 5952 extra punten.
Een IHG punt wordt gewaardeerd op 0.7 cent wat wil zeggen dat 7440 punten €52 waard zijn.

Voor verblijven in Europa heb je vanaf nu de keuze of je je claim indient onder de “best price guarantee” of onder de “lowest price promise”.  Meer keuze is in jouw voordeel.  Je kan kiezen welk programma het voordeligst is voor jou.  Hieronder een voorbeeld.

Hoe kies je tussen de 2 programma’s

Voor verblijven buiten Europa dien je steeds gebruik te maken van het “best price guarantee” programma.

Binnen Europa kan je kiezen. Voor langere verblijven zal het “best price guarantee” programma in de meeste gevallen voordeliger zijn. Hier geef ik aan de hand van een voorbeeld weer hoe je het voordeligste programma kiest.

Voor je verblijf krijg je, zoals hierboven uitgelegd, standaard steeds 10 punten per uitgegeven USD.  Met het “best price guarantee” programma krijg je het vijfvoud, dus krijg je 40 punten extra per uitgegeven USD.  Aangezien je maximum 40,000 punten kunt verdienen, zal je dus de limiet bereiken als je 1,000 USD uitgeeft aan je verblijf.

Als je gaat uitrekenen welke waarde je meestal uit je punten kan halen kom je bij een waardering van 0.7 cent per punt.

Nu kan je dus gaan vergelijken tussen de 2 programma’s.

Voorbeeld 1 : een verblijf van 1 nacht voor €120/nacht.

Lowest Price Promise : je eerste nacht gratis.  Winst: €120
Best Price Guarantee : 7440 punten ter waarde van €52

Voorbeeld 2 : een verblijf van 3 nachten voor €120/nacht

Lowest Price Promise : je eerste nacht gratis.  Winst: €120
Best Price Guarantee : 22320 punten (7440 x 3 nachten) ter waarde van €156

Conclusie

De wijzigingen die zijn doorgevoerd hebben niet direkt een impact op boekingen in Europa.  Daar kan men nog altijd gebruik maken van de “lowest price promise”.  Bovendien kan men daar nu kiezen voor de “best rate guarantee” als alternatief.  Voor verblijven vanaf 3 nachten biedt dit extra voordeel in Europa.

Voor boekingen buiten Europa betekenen deze wijzigingen een devaluatie van het programma voor korte verblijven. Waar je vroeger een gratis citytrip kon scoren bij IHG zit dit er nu niet meer in.  Voor verblijven van 3 nachten of langer is de nieuwe garantie echter interessanter!

Maar zelfs voor verblijven van 1 of 2 nachten is de huidige garantie nog steeds beter dan wat de meeste andere ketens aanbieden.  Meestal krijg je een extra korting van 10% of 25%.  Met 40% zit IHG hier dus toch nog een pak boven.  Enkel heb je de korting natuurlijk niet direkt op je verblijf maar in de vorm van punten voor een volgend verblijf.

Nog meer tips om goedkoper te reizen

In een ander artikel ga ik dieper in op hoe je de beste prijs garanties kan gebruiken om goedkoper op reis te gaan.

Wil je nog meer tips om goedkoper te reizen?  Dan moet je zeker ons e-book eens lezen waarin we allerlei tips delen om voordelig en toch in luxe te reizen.

 

Deel dit artikel gerust met je vrienden die ook van deze voorwaarden kunnen profiteren!

Wat is jouw beste deal die je al eens met een beste prijs garantie hebt gescoord?

 

Gerelateerde artikels

Pin dit artikel, als je het leuk vindt.

 

Schrijf je dan nu in en binnenkort doe jij dat ook!
Geen spam. Wij respecteren steeds uw privacy.

Subscribe now and soon you will travel in luxury for less too!

No spam. We respect your privacy.