Johannesburg is de economische hoofdstad van Zuid-Afrika. Met deze goedkope vliegtickets naar Zuid-Afrika sta je er al voor €332.

Van hieruit kan je je roadtrip starten om te ontdekken wat dit land te bieden heeft.  De safari’s blijven voor mij het absolute hoogtepunt maar dat wil niet zeggen dat je daar moet stoppen.  Bezoek zeker ook Hluhluwe en St. Lucia.  In dit laatste dorp kan je ’s nachts zelfs nijlpaarden in de straat tegenkomen!  Maak ook een ritje langs de tuinroute, hier kan je prachtige wandelingen maken in het Robberg Nature Reserve.  En je reis kan je afsluiten met de wijnregio en Kaapstad waar je echt van het leven kan genieten.  Een lekker glaasje wijn met uitzicht op de tafelberg, wie zegt daar neen tegen?
Hier lees je al onze tips voor Zuid-Afrika.

Op onze site vind je ook een voorbeeldroute van 3 weken langs de hoogtepunten van Zuid-Afrika.

Goedkope vliegtickets naar Zuid-Afrika

Je vliegt met Egypt Air, lid van de Star Alliance, via Cairo naar Johannesburg voor slechts €332..

Egypt Air AMS-JNB

Reisperiode: oktober tot en met december 2018
Reisduur: minimum een verblijf op zaterdag
BOEKEN

Bagage

1 stuk ruimbagage van 23kg is inbegrepen in de prijs van het ticket.

Beste Reisperiode

Zuid-Afrika kent de omgekeerde seizoenen van bij ons.  Vanaf mei tot en met augustus is er meer kans op neerslag in Kaapstad.  De temperatuur daalt dan ook en juni, juli en augustus zijn de koudste maanden.  Wij waren in Kaapstad in september en vonden de temperatuur dan nog wel best aangenaam.  We deden er een fietstochtje en een stevige wandeling naar de top van Lion’s head.  Wil je echter zeker zijn van goed weer dan reis je best in de periode oktober tot maart, door het briesje van de oceaan wordt het hier in de zomer niet bloedheet.
Johannesburg kent het hele jaar door ongeveer dezelfde temperatuur.  In Kruger zijn echter wel enorme verschillen op te merken.  De zomers kunnen daar enorm warm en vochtig zijn.  Een mix die minder aangemaan is en waardoor zelfs de dieren luier worden.  Daarom plan je safari’s dus best in de lokale winter.  Het klimaat is aangenamer en het spotten van dieren is eenvoudiger. De dieren zijn actiever, de begroeing is minder dicht en doordat het minder regent zijn de dieren genoodzaakt naar de waterholes te komen drinken.

Hotels

We kunnen deze beide hotels aanraden op basis van ons verblijf van eerder dit jaar.  

Dit African Pride hotel ligt in een zeer chique en veilige wijk van Johannesburg.  De kamers zijn hip en comfortabel ingericht.  Er zijn verschillende restaurants in deze wijk waar je ’s avonds kan gaan eten.

Het Protea hotel aan Kruger gate kan letterlijk niet dichter bij de gate liggen, het ligt er net naast.  Dit is heel handig voor je game drives.  Die vertrekken namelijk steeds vroeg en vanuit Hazyview is het toch nog altijd een half uur rijden.  Als je hier logeert kan je dus weeral een half uurtje langer uitslapen.  De ligging van het hotel is prachtig, mooi geïntegreerd in de natuur.  Als je tussen de games drives even in het hotel bent, kan je relaxen met uitzicht op de rivier waar soms dieren komen drinken.  Je ontbijt en avondeten zijn hier inbegrepen.  Het avondeten in het lapa restaurant is echt tot in de puntjes verzorgd.  Het buffet is gigantisch.  Vertrek je ’s morgens vroeg op een game drive dan kan je vragen dat men je ontbijt vervangt door een box die je mee kan pakken.

Luxury- African Pride Melrose Arch (Johannesburg)Comfortable - Protea Hotel Kruger Gate
AGODA BOOKINGAGODA BOOKING
Prijzen starten vanaf €128/nacht per kamerPrijzen starten vanaf €205/nacht per kamer (inclusief half pension)

Wil je altijd als eerste de beste travel deals in je mailbox?
Vergeet je zeker niet in te schrijven op de nieuwsbrief via het formulier hiernaast!

Categories: Travel Deals

2 Comments

Runa Popje · 19 juni, 2018 at 08:32

Bedankt voor deze goede tips. Vaak denken we om in de zomer op safari te gaan, maar je ziet, het is beter om in de winter te gaan kijken

    Sylvia · 19 juni, 2018 at 18:03

    Onze zomer is hun winter en is inderdaad een goed moment om op safari te gaan. De bomen hebben dan immers minder bladeren waardoor je de dieren beter kan spotten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je dan nu in en binnenkort doe jij dat ook!
Geen spam. Wij respecteren steeds uw privacy.

Subscribe now and soon you will travel in luxury for less too!

No spam. We respect your privacy.