Denali Nationaal Park is een magisch stukje natuur.  Een zeer uitgestrekt gebied, grotendeels ongerept aangezien er slechts 1 weg is in het gehele park.

Denali Nationaal Park is een bezoek waard omwille van de schitterende fauna & flora.  Daarbovenop heb je tijdens een bezoek de kans om beren, elanden, rendieren en nog vele andere dieren te zijn.  Als laatste is er natuurlijk Mt. Denali.  Een indrukwekkende berg die zich regelmatig wel al eens durft te verstoppen achter de wolken maar altijd een machtige verschijning blijft.

Je kan het park bezoeken met een tour bus of door gewoon op de shuttle bus te rijden.  Ik heb beiden gedaan en de shuttle bus is na vergelijking duidelijk de beste optie.  In het geval er cruises zijn rijden de tour bussen in colonnes achter elkaar en als je ergens achteraan in de colonne terecht komt reduceer je je kansen voor het zien van dieren tot bijna 0.

En het is nu net op je ritje langs de parkroute dat je de meeste kansen hebt voor het zien van dieren.  Daarom dus de voorkeur voor de shuttle bus.  Deze rijden volgens een uurschema dat je op de site van Denali kan vinden.   Bijkomend voordeel is dat je hier kan afstappen en en je rit kan vervolgen met een van de volgende bussen.  De chauffeurs van de shuttle bussen stoppen trouwens even goed als je iets van dieren te zien is.

Tijdens mijn eerste bezoek, toen ik ergens in 1 van de laatste tour bussen zat, heb ik enkel enkele dunhoornschapen gezien.  Dit zijn wilde schapen die voorkomen in de bergen in Noord Amerika.  Nu de tweede keer toen we met de shuttle bus een rit hebben gedaan hebben we daarbovenop ook beren, elanden en rendieren gezien.

Op het eerste stuk van de parkroute mag je ook met je eigen wagen rondrijden.  Ik zou absoluut aanraden dat ook effectief te doen tegen valavond, de kans is groot dat je hier elanden zal zien.  De kansen zijn het grootst naar het einde van het seizoen toe.  En natuurlijk is de zonsondergang ook mooi om te zien.

Ik zou aanraden het park te bezoeken rond einde augustus – begin september.  Dat is op het einde van het seizoen en dan is het landschap extra mooi omwille van de herfstkleuren.

1 dag in Denali zou ik reserveren voor een ritje met de shuttle bus langs de parkroute maar er zijn nog zoveel andere dingen te doen dat ik nog een 2de en misschien 3de dag in het park zou aanraden voor een meer actiever bezoek.  Je kan gaan wandelen in Denali, ATV-ritjes of zelfs een vlucht rond Mt. Denali.

Vergeet ook zeker geen bezoekje te brengen aan de sledehonden.  In de winter gebruiken de parkrangers deze voor hun tochten door het park.  Op vaste tijdstippen kan je een demonstratie bijwonen en tevens wat uitleg over deze prachtige beesten.

Krijg je al zin in Alaska?  Lees dan zeker ook onze ander tips hier!

Gerelateerde artikels

Pin dit artikel, als je het leuk vindt.


2 Comments

Suzanna · 6 april, 2018 at 13:14

Wauw wat een mooie foto’s. Ik wil zeker nog een keer naar de VS omdat er nog zoveel ongerepte natuur is.

Sylvia Van Overvelt · 8 april, 2018 at 13:40

Is zeker en vast de moeite en eind augustus staat alles al in herfstkleruen. Prachtig gewoon.

Comments are closed.