Gletsjer kajakken is een leuke en actieve manier om een gletsjer te ontdekken.

Het beste aan deze trip was dat je deze fantastische kleuren van dichtbij kan bewonderen als je met je kajak je gedeeltelijk in de spleten van de gletsjer begeeft:

Glacier kayaking is just one of the many fun activities we would recommend in Alaska. It’s a great way to see the deep blue colors of the glacier from close by. What’s your favorite sport? ————— Gletsjer kajakken is één van de vele leuke outdoor activiteiten die we aanbevelen in Alaska. Het is een geweldige manier om de mooie blauwe kleur vanbinnen te zien. Wat is jouw favoriete sport? . . . #alaska #alaskaadventure #glacier #travelalaska #explorealaska #glacierkayaking #glacierkayak #travelblog #luxurytravel #outdooractivities #traveltips #awesome #outdoors #couplestravel #sceniclocations #travelawesome #tlpicks #wildernessculture #fantastic_earth #aroundtheworldpix #awesomeglobe #bestvacations #passionpassport #beautifuldestinations #earthofficial #earthfocus #destinationearth #thegreatoutdoors

A post shared by Wapiti Travel – Luxury Travel (@wapititravel) on


We boekten deze excursie met Anadyr adventures.  Ze bieden een brede selectie aan tours vanuit Valdez aan.  Als niet zo ervaren kajakkers kozen wij voor een trip naar de Valdez gletsjer.  Hier heb je geen ervaring voor nodig aangezien je peddelt op een meer.  Heb je liever een wat meer uitdagende trip kan je naar de Shoup  gletsjer gaan of je aansluiten bij één van hun meerdaagse excursies.

Als je net als ons maar beperkte ervaring in het kajakken hebt of misschien helemaal geen kan ik je alvast gerust stellen, we hebben het overleefd :-).

We kregen op voorhand de nodige informatie over wat we moesten meenemen.  Warme kledij is echt wel vereist, je zit lang stil in de kajak.  Je peddelt dan wel maar je benen en voeten zijn niet in beweging.  Als aanvulling op onze eigen warme kledij kregen we van Anadyr die mooie stylisch regen-outfit die je op de eerste foto kan zien.

De groep was zeker niet te groot en er werd voor gezorgd dat iedereen vlot kon volgen.  Zoals ik al zei zijn wij zeker geen ervaren kajakkers en voor ons was dit goed te doen.

Krijg je al zin om naar Alaska te gaan?  Lees dan waarom je hier je vliegtuigmijlen kan gebruiken en natuurlijk ook onze andere tips voor Alaska!

Gerelateerde artikels

Pin dit artikel, als je het leuk vindt.


4 Comments

Sien · 26 januari, 2018 at 21:04

Ziet er een immens leuke ervaring uit!

Sylvia Van Overvelt · 4 februari, 2018 at 09:42

Yes, zeker een aanrader!

citytrip · 12 mei, 2018 at 13:18

Pfff, heerlijke plaatjes! Lijkt me een prachtige ervaring.

Sylvia Van Overvelt · 13 mei, 2018 at 09:31

Het was inderdaad een prachtige ervaring. En doordat het geen mooi weer was, kwamen de mooie blauwe kleuren nog beter uit. Een absolute aanrader.

Comments are closed.