Skip to Content

Wat is nu echt de beste vliegtickets site om te boeken?

Het lijkt wel alsof er iedere dag een website bij komt die beweert de goedkoopste te zijn om je vliegtuigtickets te boeken.  Maar met iedere boekingsite die erbij komt lijkt het alleen maar moeilijker te worden om vliegtickets te vergelijken en de goedkoopste vliegtickets te vinden. 

We deden een vergelijking van 12 populaire boekingssites.  Hieronder geven we de voor- en de nadelen van iedere boekingsite en onderaan deden we de proef op de som met 3 verschillende scenario’s.

Zo weet jij vanaf nu ook welke de beste vliegtickets site is om vliegtickets te vergelijken en goedkoop je vliegtuigtickets te boeken.

Op het einde van het artikel bespreken we ook 2 zogenoemde “Flight Clubs”.  Hier kan je je inschrijven en dan krijg je wekelijks meerdere super goedkope vluchten in je mailbox.  Deze clubs zijn steeds op zoek naar mooie deals.  Als men een vlucht ziet die lager geprijsd is dan normaal wordt het gedeeld met de leden.   Hoe het werkt leg ik je onderaan in het artikel uit.

In dit artikel vind je affiliate links. Als je iets boekt of koopt via een link op deze pagina, ontvangen we hiervoor een kleine commissie (waarvoor we je zeer dankbaar zijn) zonder extra kosten voor jou.

Waar vind je de goedkoopste vliegtickets?

De website van de luchtvaartmaatschappij

Het biedt zo zijn voordelen om je tickets rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij te boeken. 

Zo geeft de website van de luchtvaartmaatschappij vaak informatie die je niet vindt op de website van andere boekingsites. 

Enkele zaken die ik vaak mis op een bookingssite zijn informatie rond de bagage (gratis of niet, en hoeveel) of rond de tariefklasse. 

Dat laatste dan voornamelijk om te weten hoeveel mijlen ik zal verdienen met die vlucht.

Deze informatie vind je wel op de site van de luchtvaartmaatschappij.

Bovendien is het ook zo dat als er zaken zouden fout lopen, laat ons hopen van niet maar het kan altijd, dat je dan rechtstreeks alles kan regelen met de luchtvaartmaatschappij zonder dat er nog een derde partij tussen zit die de zaken enkel maar kan compliceren.

Er zijn ook maatschappijen, zoals Southwest,  die hun tickets niet aanbieden via boekingssites.

Je zou kunnen denken dat het altijd het goedkoopst is om rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappijen te boeken maar dat is helaas niet zo. 

Vaak bieden de boekingsites, in het Engels OTA’s genoemd, lagere tarieven.

Voordelen

 • Soms kan je zaken als bagage direkt bijboeken op de websites van de luchtvaartmaatschappijen maar niet via boekingssites. Of soms vind je cruciale informatie over kosten zoals bagage zelfs niet op boekingssites.
 • Als er zaken fouten lopen kan je alles rechtstreeks regelen met de luchtvaartmaatschappij

Nadelen

 • Het is moeilijk om op deze manier prijzen te vergelijken en vaak is het voordeliger te boeken bij een travel agent dan op de website van de maatschappij zelf.

Momondo

Momondo is geen boekingssite maar vergelijkt tal van boekingssites voor jou en geeft je daarna een overzichtelijk resultaat van alle mogelijke vluchten en op welke site je deze het goedkoopst kan boeken. 

De website toont ook een overzichtelijke grafiek van de prijsevolutie van je ticket over de omliggende dagen.

Welliswaar een beetje verstopt vind je voor sommige trajecten ook prognoses waarbij Momondo, op basis van eerdere boekingen, tips geeft om goedkoper te boeken.

Je kan je op Momondo abonneren op een vlucht zodat je mails krijgt als de prijs daalt.

Voordelen

 • Bij de laatste test (Dec’22) vond Momondo niet de beste deals. Alle andere keren was dat wel zo. Ik blijf nog altijd in Momondo geloven als een goede prijsvergelijker.
 • Handig ook dat je op de resultatenpagina kan ingeven met hoeveel stuks bagage je zal reizen en zo al direkt ziet of er hiervoor nog een toeslag is en hoeveel.

Nadelen

 • Momondo biedt amper tools om flexibel te zoeken

Zoek je vlucht en boek:
Momondo

Connections

Soms voelt het gewoon goed aan om dicht bij huis te boeken.  Connections heeft 32 travel shops in België.

Het geeft je gemoedsrust te weten dat als er iets fout loopt je gewoon een bakstenen gebouw kan binnenlopen en men je daar zal verder helpen. 

Dat kan je combineren met het gemak van een degelijk online boekingsplatform waarvoor je niet uit je zetel moet komen. 

Je kan je reis ook ineens verzekeren met de aangeboden reisbijstand en annulatieverzekeringen.

Op Connections vind je vaak interessante tarieven en uiteraard zijn er de vroegboekacties waar je koopjes kan doen.

Spijtig is wel dat de boekingsengine niet toelaat om direkt over meerdere dagen te zoeken of direkt vanaf meerdere zelf gekozen luchthavens. Dat zorgt ervoor dat het zoeken van tickets een tijdrovend proces is.

Voordelen

 • In geval van problemen is het goed om te weten dat je ergens op een kantoor kan binnenstappen.
 • Je kan op weekdagen gratis annuleren tot 19u op de dag van boeking.
 • De book & pay acties van Connections hebben vaak voordelige prijzen.

Nadelen

 • In vergelijking met andere boekingssites hier in het lijstje zijn de mogelijkheden om flexibel te zoeken bij Connections relatief beperkt.

Zoek je vlucht en boek:
Connections

Wanneer je via de beste vliegtickets site boekt, ben je zo op vakantie.

Kayak

Kayak is net als Momondo een vergelijkingssites en tijdens onze laatste vergelijkende studie (december 2022) vonden ze beiden zeer scherpe prijzen.

Hij zoekt voor jou over verschillende boekingssites naar de beste prijzen. 

Als de goedkoopste prijs op 1 van de sites van de Booking.com groep gevonden is kan je rechtstreeks boeken en anders stuurt hij je door naar de boekingssite.

Kayak biedt meer mogelijkheden dan Momondo als je flexibel bent qua data. 

Je kan relatief eenvoudig over een hele maand naar de prijzen zoeken.

 Je kan ook aangeven dat je van nabijgelegen luchthavens wil zoeken.

Als Kayak voldoende informatie over de gevlogen route heeft geeft hij linksbovenaan aan of het een goed moment om te kopen is of niet.

Handig bij Kayak is dat je kan aangeven met hoeveel stuks handbagage en ruimbagage je reist en dan zal Kayak daar rekening mee houden bij het tonen van de prijzen..

Kayak is er de laatste tijd op vooruit gegaan qua snelheid en gebruiksgemak.  Zo zie je bij het kiezen van de datums nu bijvoorbeeld al direkt wat de goedkopere en duurdere data zijn.

Kayak heeft ook een explore map waarop je inspiratie kan opdoen voor je reis.  Je ziet dan op een kaart de prijzen van alle bestemmingen. De kaart toont echter prijzen waaraan andere bezoekers de afgelopen dagen hebben geboekt en die blijken soms niet meer beschikbaar.

Je kan je op Kayak abonneren op een vlucht zodat je mails krijgt als de prijs daalt.  Voor dit laatste moet je wel een account aanmaken.

Voordelen

 • Een groot voordeel van Kayak is zonder enige twijfel dat deze boekingssite goed weergeeft wat de prijs van je vlucht zal zijn inclusief kosten voor bagage.
 • De zogenaamde hacker fares, waar dat je vlucht opgedeeld wordt in verschillende tickets, bieden soms mooie tarieven

Nadelen

 • Het concept van de explore map is leuk maar doordat er prijzen worden getoond die andere reizigers over de voorbije dagen vonden is de prijs die je ziet vaak niet meer beschikbaar als je doorklikt om te boeken.

Zoek je vlucht en boek:
Kayak

Vliegtickets.nl

Vliegtickets.nl en Vliegtickets.be zijn op 15 december gestopt met het verkopen van tickets. Als u een boeking bij hen hebt en u hebt uw boeking en tickets ontvangen dan hoeft u momenteel niets te doen. De klantenservice is niet meer bereikbaar en men raadt aan met alle vragen rechtstreeks contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij.
Meer info hier.

WayAway

WayAway is de ‘new kid on the block’.

WayAway is een merknaam van Go Travel Un Limited dat opgericht werd in 2011. WayAway zelf is relatief jong maar alle sites samen (HotelLook, Jetradar) hebben ze meer dan 20 miljoen maandelijkse gebruikers.

WayAway is net als Momondo en Kayak een vergelijkingsite. Ondertussen zijn er zo al velen. Bij dergelijke sites komt het er vooral op aan hoeveel sites, en welke sites, ze vergelijken. Dat bepaalt of ze het goedkoopste ticket voor jou gaan vinden.

Uiteindelijk boek je je ticket niet bij WayAway maar bij die site. WayAway is enkel een tussenpersoon. Dat WayAway dus relatief nieuw en onbekend is maakt hier niet zoveel uit.

De website is veelbelovend. Je kan zoeken naar enkele en retour vluchten en je kan ook aangeven dat je een multi-city route wilt plannen. Zo kan je meerdere vluchten tegelijkertijd boeken, dat is op zich vaak een manier om goedkopere tickets te vinden.

 In het overzicht van de gevonden vluchten kan je filteren op het aantal stops, de luchtvaartmaatschappijen, overstaplocaties en meer. Sorteren kan je doen op de prijs, vliegduur, overstaptijd en zaken als populariteit en rating waarvan ik niet weet vanwaar ze komen.

Op zich biedt WayAway dus grotendeels dezelfde mogelijkheden als Momondo en Kayak.

Toch merk je dat de site iets minder goed werkt dan de bovenstaande. Tijdens 1 van mijn testen gaf hij immers aan dat er vlucht met 1 tussenstop zou moeten zijn voor $588 terwijl de goedkoopste vlucht die ik in de zoekresultaten zie staan $715 is.

Sommige sites raden je aan om je zoektocht uit te breiden naar nabijgelegeven luchthavens als ze merken dat die tickets goedkoper zijn, dat is ook iets dat WayAway (nog) niet doet.

En als laatste stel ik mij ook vragen bij de kosten voor baggage die WayAway toont. Voor een vlucht die ik zag zou ik zogezegd $1,325 moeten bijbetalen hebben om baggage in te checken. Lijkt me sterk. 🙂

Als laatste moeten we het ook nog even hebben over de joker van WayAway, de cashbacks. Je kan een tot 5% van de prijs van je ticket teruggestort krijgen op een Paypal rekening. De meeste resultaten tonen een cashback van 1.5%.

Daarvoor moet je een “Plus-lidmaatschap” aangaan dat $50 per jaar kost. Vlieg je regelmatig dan haal je die kost er ongetwijfeld uit en als je met een groot gezin reist is 1 trip misschien al wel voldoende om de inschrijvingskost te verantwoorden.

Voordelen

 • De site maakt een sterk debuut in dit overzicht. Voor onze last-minute vlucht naar “the big apple” vindt hij het beste tarief.
 • De cashback kan een leuke extra zijn.

Nadelen

 • Momenteel zijn er nog wel wat kinderziektes op de site die het vergelijken soms wat moeilijker maken

Zoek je vlucht en boek:
WayAway

Kiwi.com

KIWI.com is een boekingssite die zich in het begin vooral richtte op het low-end segment van de markt. 

De Kiwi.com garantie zorgt ervoor dat je met een gerust geweten ticketten van verschillende low-cost carriers kan combineren en zo naar het andere eind van de wereld vliegen. Het zijn echter niet enkel low-cost carriers die je bij kiwi.com kan boeken. Ook de reguliere luchtvaartmaatschappijen verschijnen in de zoekresultaten.

De uitgebreide zoekmogelijkheden, nog uitgebreider dan wat Google Flights je biedt, zorgen er bovendien voor dat je heel eenvoudig de beste tarieven kan vinden.

In December 2022 vond Kiwi de beste prijs voor de vlucht naar Johannesburg.

Voordelen

 • Deze website biedt van alle sites hier besproken de meeste geavanceerde zoekmogelijkheden.
 • Met de Kiwi.com garantie kan je met een gerust geweten 2 losse vliegtickets kopen. Als je eerste vlucht vertraagd is dan staat Kiwi.com garant om je een nieuw ticket te kopen voor je tweede vlucht of dit te vergoeden.

Nadelen

 • In het begin komt de interface misschien minder gebruiksvriendelijk over maar eenmaal je de mogelijkheden onder de knie hebt zul je versteld staan van de de flexibiliteit van het zoeken van vluchten via Kiwi.

Zoek je vlucht en boek:
Kiwi

Expedia

Expedia gaat al jaren mee als boekingssite voor alles van vluchten over hotels tot huurwagens.  Vakantiehuizen en cruises kan je er zelfs ook op boeken.

Wil je alles centraal boeken dan kan je dat waarschijnlijk bij Expedia en heb je ook baat bij hun getrouwheidsprogramma.

De prijzen die je op Expedia vindt zijn een beetje een hit & miss. Soms zijn de prijzen competitief en andere keren is Expedia vaak veel duurder.

Het getrouwheidsprogramma van Expedia kreeg recent een update en je krijgt nu 1 punt per 5$ op vluchen. Het programma werkt ook met tiers en als je vaak boekt kan je lidmaatschap geupgrade worden naar de silver & gold tier waar je bonuspunten verzamelt en extra kortingen en voordelen krijgt bij hotels.

Het is steeds de moeite om de prijzen van Expedia te vergelijken met deze van de concurrentie. 

De laatste jaren vind ik er weinig maar bij een van de vorige testen midden 2019 vond Expedia wel de beste prijs voor de rechtstreekse vlucht naar Dubai en was hij meer dan € 100 goedkoper dan alle andere sites.

Voordelen

 • Expedia kan interessant zijn als je alles op 1 plek wenst te boeken maar biedt over het algemeen niet echt betere prijzen voor vluchten dan dat je op andere sites kan vinden.
 • Expedia is de enige search engine in dit lijstje die een getrouwheidsprogramma heeft.

Nadelen

 • De prijzen van Expedia zitten meestal in de middenmoot (maar de uitzonderingen bevestigen de regel zoals we ondervonden met de rechtstreekse vlucht naar Dubai midden 2019)

Zoek je vlucht en boek:
Expedia

Google Flights

Google Flights is bij de jongste spelers in dit rijtje maar heeft sinds hij de rangen vervoegde een snelle opmars gemaakt. 

De snelheid waarmee hij resultaten toont maakt hem tot 1 van de handigste in gebruik. 

Zeker voor de explore map waarbij je op een overzichtelijke map kan zien tot waar je euro’s je toelaten om te vliegen komt de snelheid goed van pas.

Daarbij heeft hij enkele handige grids en grafieken om prijzen te vergelijken.

De website is dan wel snel en gebruiksvriendelijk, de goedkoopste prijzen heb ik er nog nooit gevonden.

Voordelen

 • Toont snelle resultaten en alle resultaten zijn real-time. Je ziet dus geen prijzen die achteraf niet meer beschikbaar zijn.
 • Goede set aan tools (grids en grafieken) die je helpen de prijzen te vergelijken over meerdere dagen.

Nadelen

 • Tegenover de prachtige set aan tools waarmee je flexibel kan zoeken staat dat de prijzen die je te zien krijgt niet de beste zijn. Ik vind dezelfde vluchten steeds goedkoper op andere sites in dit lijstje.

Zoek je vlucht en boek:
Google flights

Airstop

De website van Airstop was niet te bereiken tijdens onze laatste test op 18 december.

Airstop is een onderdeel van de Connections groep. 

Ik had verwacht dat de resultaten op beide sites altijd vergelijkbaar zouden zijn, in onze test van maart was dat het geval maar vorig jaar in september bleek dat niet zo te zijn.  Ook nu weer waren er kleine verschillen.

In sommige gevallen is Airstop voordeliger en andere keren kwam Connections als goedkoopste uit de bus.

Een voordeel van connections tov airstop is wel dat je bij de eerste gratis dezelfde dag kan annuleren (tot 19u, en enkel op weekdagen).

Net als bij Connections kan je bij Airstop automatisch intekenen op de voorgestelde annulatie- en reisverzekeringen.

Voordelen

 • Vertrouw je de grote internationale boekingssites niet zo? Hier boek je bij een lokale site, onderdeel van Connections, met ondersteuning in het Nederlands.

Nadelen

 • Net als bij Connections zijn de mogelijkheden om flexibel te zoeken beperkt.

Zoek je vlucht en boek:
Airstop

Painted airplane landing

Skyscanner

Skyscanner is tevens een aggregator, hij vergelijkt met andere woorden verschillende sites om je zo de goedkoopste tickets aan te kunnen bieden. 

Skyscanner is er de laatste jaren enorm op vooruit gegaan. De site is nog altijd niet even gebruiksvriendelijk als Momondo of Kayak maar hij begint wel in de buurt te komen.

Iets dat ik bijvoorbeeld mis is de mogelijkheid om zelf verschillende luchthavens in het vanaf of bestemmingsveld in te geven. Bij Skyscanner kan je enkel aanvinken dat je vanaf nabije luchthavens wil zoeken, maar je kan dus niet zelf kiezen dewelke. 

Ook kan je niet filteren op de duur van de overstap, enkel de totale vliegduur.

De bestemming kan je wel vrij laten door te zoeken op ‘Everywhere’ maar dan krijg je de resultaten niet mooi op een kaart zoals bij andere search engines, hier krijg je ze in een lange lijst per land.

De prijzen die Skyscanner vindt zijn daarentegen niet slecht en ook op deze site kan je een alert instellen zodat Skyscanner je op de hoogte houdt als de prijzen dalen.

Voordelen

 • Skyscanner slaagt er regelmatig in van scherpe prijzen te vinden.

Nadelen

 • Minder gebruiksvriendelijk, zo worden de resultaten bijvoorbeeld in een lijst getoond in plaats van op een kaart.
 • Als je een flexibele en ruime zoekopdracht ingeeft dan toont Skyscanner in eerste instantie prijzen vanuit oudere zoekopdrachten waardoor de prijzen die je te zien krijgt vaak niet meer beschikbaar zijn. Dat merk je pas in de volgende stappen en dat kan frustrerend zijn.

Zoek je vlucht en boek:
Skyscanner

Cheaptickets

Cheaptickets is bij velen wel bekend maar de vraag is of de tickets zo goedkoop zijn als dat de naam doet vermoeden.

Spijtig genoeg laat cheaptickets niet toe om te zoeken vanaf meerdere luchthavens of over meerdere dagen. 

Je kan enkel nadat je hebt gezocht een overzicht vragen van de 3 voorgaande en toekomstige dagen, alsook van resultaten van nabijgelegen luchthavens. Als je zoekt vanaf Amsterdam zal je hier dan ook vluchten vanaf Brussel tussen zien staan.

Het is ook een van de weinige websites in dit lijstje die nog dossierkosten toevoegt aan de reservatie.  Best boek je op de .be site.  Daar zijn de dossierkosten 25€, op de .nl site zijn deze 29€.

Nadat je een vlucht hebt geboekt kan je extra bagage toevoegen en stoelen selecteren. Je krijgt ook nog allerlei andere extra zaken aangeboden zoals verzekeringen, parking en huurwagens. Dit kan handig zijn als je alles in 1 keer wenst te boeken, als je deze reeds hebt of ergens anders wil boeken dien je vaak ‘nee’ aan te duiden. 

We hebben de prijs van de parking even vergeleken met wat we zelf vonden en de prijs die cheaptickets toonde was in dit geval dubbel zo duur dan wat we rechtstreeks konden vinden.

Voordelen

 • Bagage en stoelen kunnen samen met de vlucht geboekt worden
 • Ook je frequent flyer nummer kan je aan de reservatie toevoegen net als een verzekeringspakket als je dat wenst

Nadelen

 • Extra dossierkosten per reservering
 • Beperkte mogelijkheden om flexibel te zoeken

Zoek je vlucht en boek:
Cheaptickets

Tix.nl

Deze boekingssite heb ik leren kennen omdat hij geregeld door Momondo werd aangewezen als de goedkoopste.

Tix heeft zijn hoofdzetel in Breda. 

Eén van de voordelen is dat je hier als het nodig is dus kunt terugvallen op een Nederlandsstalige klantendienst. 

Bij het zoeken naar tickets kan je enkel op vaste data zoeken, je kan ook slechts 1 luchthaven van vertrek en aankomst ingeven, maar eenmaal de zoekresultaten getoond worden krijg je wel de mogelijkheid om extra vertrek- en aankomstluchthavens aan te vinken.

Nog een voordeel van Tix vind ik dat je via de website onmiddellijk je stoelen kan reserveren en je frequent flyer nummer aan de boeking kan toevoegen. 

Dit zijn zaken die je bijna altijd enkel kan doen als je rechtstreeks bij de maatschappij boekt (toch zeker de stoelen).  Dit zijn bonuspunten voor Tix dus.

Na het selecteren van de vlucht krijg je trouwens nog een hele reeks andere opties voorgesteld om bij te boeken.

Deze opties kosten uiteraard allemaal geld maar kunnen in sommige gevallen praktisch zijn. 

Ik denk dan vooral aan de optie om de datum van je vlucht nog te wijzigen als je plannen nog niet 100 procent vastliggen.

De verzekeringen die men aanbiedt voor bagage en vertraging lijken me aan de dure kant (ik denk dat het goedkoper kan als je zelf een verzekering afsluit).

Je kan ook direkt een parkeerplaats reserveren.  In ons geval bleek het iets goedkoper om dat direkt mee te boeken op Tix.nl in plaats van dit apart te boeken achteraf.

Er zijn ook 2 nadelen aan Tix. 

Allereerst vind ik €29 boekingskosten veel.  Tix is dan soms wel de goedkoopste als je die €29 erbij telt dan blijft er van het prijsverschil niets of toch niet veel meer over. 

Het 2de nadeel vind ik dat je standaard enkel kan mailen naar de klantendienst, wil je telefonisch contact opnemen dien je daar nogmaals €10 voor bij te betalen. 

Geen probleem als alles goed gaat maar als het fout loopt voor je terugvlucht wil je niet beginnen mailen naar een helpdesk die zegt dat ze binnen de 3 werkdagen gaan antwoorden.

Voordelen

 • Nederlandstalige klantendienst
 • Ruim aanbod aan extra opties die je direkt mee kan boeken

Nadelen

 • Extra dossierkosten per reservering
 • €10 bijbetalen om telefonisch contact te mogen opnemen met de klantendienst

Check prices and availability:
Tix

Hopper

Hopper is een buitenbeentje in dit lijstje in de zin dat het geen website is maar een app. 

De app tracht de prijzen te voorspellen voor jou vluchten. 

Je krijgt allereerst een kalender te zien met de prijzen in handige kleurcodes. 

Als je data hebt gekozen geeft hopper je mee of hij verwacht dat de prijzen nog gaan stijgen of dalen.

Je kan Hopper gebruiken om de prijs van de vlucht op te blijven volgen en je kan de vluchten ook via Hopper boeken.

Voordelen

 • Hopper is een ideale tool om een idee te krijgen of de prijs van de vlucht die je ziet een goede prijs is en je vandaag moet kopen of dat je best nog even wacht.

Nadelen

 • Het ontbreekt Hopper aan een website.
 • Er zijn slechts heel weinig filters beschikbaar. Je kan enkel aangeven of je enkel non-stop wil vliegen en hoe lang de overstap tijd mag bedragen als je dat niet doet.

Clubs voor goedkope vluchten

Als je meerdere malen per jaar op reis gaat en je makkelijk kan vrijmaken kan je ook voordeel halen uit zogenaamde “flight clubs”.  Dit zijn diensten waarop je je abonneert.  Eenmaal je ingeschreven bent krijg je meerdere malen per week goedkope vluchten doorgestuurd.  De clubs werken volgens een “freemium” model.  Dit wil zeggen dat je gratis kan inschrijven maar ook betalende abonnementen hebt.  Hieronder stellen we de 2 clubs voor waarvan we zelf lid zijn.

Dollar Flight Club (DFC)

De Dollar Flight Club is opgericht in Amerika en je merkt dat het merendeel van de deals zich nog steeds richt op de Amerikaanse markt. 

Stilaan komen er echter ook meer en meer deals met vertrek in Europa.  Ik registreerde me voor deals met vertrek in Brussel, Amsterdam en Düsseldorf en zo vallen er ongeveer 1 à 2 deals per week in mijn bus.  De laatste die ik kreeg was een ticket van Amsterdam naar Hong Kong voor €418 in november.  

De Dollar Flight Club biedt een gratis plan aan waarbij je slechts een beperkt aantal deals krijgt.  Inschrijven is gratis dus hier kan je eigenlijk niets verkeerd mee doen.  Als je echter echt wil zien of deze club iets voor jou is kan je beter intekenen op de gratis proefperiode van het premium abonnement.  Je krijgt dan gedurende 2 weken gratis alle deals.

Met premium kan je het abonnement ook afstemmen op je eigen voorkeuren.  Zo kan je bijvoorbeeld je luchthaven(s) van vertrek ingeven.  

Sinds enkele maanden is er ook het Premium Plus abonnement met deals in Business en First Class.  Als je graag in alle comfort vliegt dan kan je hier mooie deals scoren.

Conclusie

De Dollar Flight Club heeft minder deals die vertrekken vanuit Europa dan Jack’s Flight Club.  Als je echter vaak vliegt en je flexibel bent in je reisplannen dan zal je bijna zeker voordeel doen met de Dollar Flight Club.  Je hoeft slechts 1 maal per jaar gebruik te kunnen maken van 1 van de deals om je lidmaatschap terug te verdienen. Het lidmaatschap is immers slechts $ 69 per jaar en met 1 deal bespaar je snel meer dan € 100 per persoon.

Om aan te sluiten dien je enkel maar je email adres in te geven. 

Het premium lidmaatschap kost $40 voor het eerste jaar, een bedrag dat je met 1 deal al meer dan hebt terugverdiend.

Word hier lid van de Dollar Flight Club:
Dollar Flight Club

Jack’s Flight Club

Jack’s Flight Club is een tegenhanger van de Dollar Flight Club.  Deze club bestaat al iets langer en is ontstaan in Engeland.  Bij Jack’s Flight Club zijn er meer deals die vertrekken vanuit Europa, verder werken de 2 clubs op gelijkaardige wijze.

Je kan inschrijven op het gratis plan, dan zal je ongeveer 1 à 2 deals per week ontvangen.  Om voordeel te halen uit de club probeer je beter het premium plan.  Hierop heb je een 30-dagen niet tevreden geld terug garantie.  Met het premium plan ontvang je alle deals als eerste en kan je echt zien of je er voordeel uit kan halen of niet.  Als je binnen de eerste maand besluit dat de club niets voor jou is krijg je je geld terug.

Conclusie

Persoonlijk geef ik de voorkeur aan Jack’s Flight Club.  Ik ontvang meer mails van hen en de kortingen zijn te vergelijken met die van de Dollar Flight Club.  Het enige dat je nodig hebt om in te schrijven is je e-mail adres.

Word hier lid van de Jack’s Flight Club:
Jack’s Flight Club

Wat is nu de beste vliegtickets site?

We deden de proef op de som en gebruikten voor jullie de besproken search engines in 3 verschillende scenario’s. 

We deden de test tijdens de eindejaarsperiode en keken naar een last-minute vlucht naar New York. Nergens geraak je immers zo in de kerstsfeer als in de big apple. We zochten naar vluchten van Brussel naar alle grote luchthavens in New York (JFK, La Guardia & Newark). We zochten op 18 december voor een city trip van 27 December tot 5 Januari.

Onze tweede test is een vakantiereis in het grote verlof naar Johannesburg.  We vliegen deze keer vanaf Amsterdam en checken voor een 2-weekse reis van 15 Juli tot 29 Juli.

Op die manier zien we dus of de sites zowel goed zijn in het vinden van vluchten lang op voorhand als wat korter dag.

We zochten naar vluchten op de bovenstaande dagen maar als de sites zelf voorstelden om te vliegen op een alternatieve dag (1 dag vroeger of later bijvoorbeeld) dan hielden we hier rekening mee en vermelden we dit ook in de tabel hieronder.

Als laatste zochten we met de 4 search engines die het toelaten ook wat de goedkoopste vlucht naar Miami is voor een 2-weekse reis in de komende 6 maanden.

Soms werden vluchten voorgesteld waarbij je 3 keer langer onderweg bent dan normaal door bijvoorbeeld een tussenlanding van 17u.  Dit soort resultaten hebben we niet weerhouden voor de resultaten.  Alle getoonde resultaten zijn met maximaal 1 overstap die niet langer dan 5 uur duurt.

De prijzen die we hier tonen zijn die zonder boekingskosten.  Sommige sites rekenen boekingskosten aan, deze dien je hier nog bij op te tellen.  Ook kosten voor bagage, stoelreservatie en allerlij extras die de meeste maatschappijen tegenwoordig aanrekenen zitten niet in de prijs.  

Dit is ondertussen de vijfde keer dat we onze tabel bijwerken en iedere keer zijn er wel wat verrassende resultaten bij.  Deze keer kwamen er enkele verrassende winnaars uit de bus. Waar de vorige keren de topposities steeds werden ingenomen door Momondo en Kayak, zien we daar nu WayAywa, Skyscanner, en Kiwi.  Momondo ga ik op basis van deze ene test wel nog niet afschrijven.  Kayak, dat net als Momondo onder Booking Holdings valt biedt ondertussen even scherpe prijzen aan.

Dit keer viel ook Tix.nl in de prijzen.   Spijtig genoeg werkt deze met extra boekingskosten maar het loont dus wel de moeite om hier te checken.  Hun sterke punt zijn rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam en Brussel waarop ze vaak extra korting aanbieden.

Bij onze laatste test in December 2022 vonden we opnieuw prijsverschillen van meer dan € 200. Goed vergelijken blijft de boodschap!

AMS-JNB
15/7 – 29/7
BRU-NYC
27/12 – 5/1
Goedkoopste vlucht naar Florida
in de komende 6 maanden
Momondo€ 1232 (1 stop)
€ 1427 (direct)
€ 698 (1 stop)
€ 678 (direct)
Connections€ 1299 (1 stop)
€ 1554 (direct)
€ 725(1 stop)
€ 845(direct)
Kayak€ 1232(1 stop)
€ 1427 (direct)
€ 701(1 stop)
€ 678 (direct)
Miami : € 372 – Beschikbaarheid
aan dit tarief in juni en juli 
Expedia€ 1160 (1 stop)
€ 1523 (direct)
€ 708(1 stop)
€ 670 (direct)
Google Flights€ 1269 (1 stop)
€ 1510 (direct)
€ 707 (1 stop)
€ 826 (direct)
Miami : € 288 – Beschikbaarheid
aan dit tarief in september en oktober
AirstopDeze site werkte niet tijdens onze test in December 2022
Skyscanner€ 1210 (1 stop)
€ 1365 (direct)
€ 678(1 stop)
€ 625 (direct)
Miami : € 318 – Beschikbaarheid
aan dit tarief in juni
Cheaptickets€ 1293 (1 stop)
€ 1535 (direct)
€ 816(1 stop)
€ 702 (direct)
Kiwi€ 1042 (1 stop)
€ 1495 (direct)
€ 642 (1 stop)
€ 678 (direct)
Site werkte niet
WayAway€ 1240 (1 stop)
€ 1470 (direct)
€ 603 (1 stop)
€ 610 (direct)
Tix.nl€ 1249 (1 stop)
€ 1401 (direct)
€ 595 (1 stop)
€ 646 (direct)

Onze top 3 boekingsites

Om af te ronden geven we hieronder onze top 3 van de sites met de motivatie waarom.  We gebruiken deze 3 sites eigenlijk altijd samen omdat ze alledrie hun troeven hebben.

Medal First PlaceSkyscanner

Skyscanner is de laatste tijd veel gebruiksvriendelijker geworden. Hij kan nog altijd niet toetsen aan Momondo en Kayak maar het gaat hem in dit overzicht natuurlijk ook om de portomonnee.  Bij verschillende recente testen vond skyscanner de beste prijzen en ook nu weer vind hij voor 1 van onze vluchten de beste deal.  Deze site mag je dus niet zomaar overslaan en best check je ook hier eens even voor je boekt.

Medal Second Place

Momondo & Kayak

Momondo en Kayak beginnen meer en meer op elkaar te lijken qua mogelijkheden. Natuurlijk is dat ook wel logisch omdat ze beiden in de Booking Holdings groep zitten. Kayak biedt nog steeds de meeste tools van de twee om flexibel te zoeken.  Waar Kayak vroeger meestal duurder was dan Momondo vonden we nu voor de meeste vluchten exact dezelfde prijs op beiden.

Dit keer had geen van beide sites een winnaar in onze reeks maar ik vind het te vroeg om ze al af te schrijven op basis van dit ene resultaat.

Medal Third Place WayAway

Het is de eerste keer dat we WayAway opnemen in dit lijstje. De site bestaat nog niet zo lang en heeft nog wat kinderziektes maar je vindt er al wel mooie prijzen op. Het is een vergelijkingssite, je boekt je tickets niet rechtstreeks bij hen. Er is dus geen reden om deze site links te laten liggen als je op zoek bent naar goede vliegtuigtickets.

Nog enkele nuttige tips

Benieuwd om te weten wat de goedkoopste dag is om te boeken? Of misschien vraag je je meer af wat de goedkoopste dag is om te vliegen. Een antwoord op deze vragen en meer vind je in ons artikel tips om goedkope vliegtickets te vinden. 

Gervais Jules

Monday 15th of October 2018

Prima info

Sylvia

Tuesday 16th of October 2018

Dank je wel. Leuk om te lezen.

Comments are closed.