Skip to Content

Wat is nu echt de beste vliegtickets site om te boeken?

Wat is nu echt de beste vliegtickets site om te boeken?

Het lijkt wel alsof er iedere dag een website bij komt die beweert de goedkoopste te zijn om je vliegtuigtickets te boeken.  Maar met iedere boekingsite die erbij komt lijkt het alleen maar moeilijker te worden om vliegtickets te vergelijken en de goedkoopste vliegtickets te vinden. 

We deden een vergelijking van 12 populaire boekingssites.  Hieronder geven we de voor- en de nadelen van iedere boekingsite en onderaan deden we de proef op de som met 3 verschillende scenario’s.

Zo weet jij vanaf nu ook welke de beste vliegtickets site is om vliegtickets te vergelijken en goedkoop je vliegtuigtickets te boeken.

Op het einde van het artikel bespreken we ook 2 zogenoemde “Flight Clubs”.  Hier kan je je inschrijven en dan krijg je wekelijks meerdere super goedkope vluchten in je mailbox.  Deze clubs zijn steeds op zoek naar mooie deals.  Als men een vlucht ziet die lager geprijsd is dan normaal wordt het gedeeld met de leden.   Hoe het werkt leg ik je onderaan in het artikel uit.

In dit artikel vind je affiliatie links. Als je iets boekt of koopt via een link op deze pagina, ontvangen we hiervoor een kleine commissie (waarvoor we je zeer dankbaar zijn) zonder extra kosten voor jou.

Waar vind je de goedkoopste vliegtickets?

De website van de luchtvaartmaatschappij

Het biedt zo zijn voordelen om je tickets rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij te boeken. 

Zo geeft de website van de luchtvaartmaatschappij vaak informatie die je niet vindt op de website van andere boekingsites. 

Enkele zaken die ik vaak mis op een bookingssite zijn informatie rond de bagage (gratis of niet, en hoeveel) of rond de tariefklasse. 

Dat laatste dan voornamelijk om te weten hoeveel mijlen ik zal verdienen met die vlucht.

Deze informatie vind je wel op de site van de luchtvaartmaatschappij.

Bovendien is het ook zo dat als er zaken zouden fout lopen, laat ons hopen van niet maar het kan altijd, dat je dan rechtstreeks alles kan regelen met de luchtvaartmaatschappij zonder dat er nog een derde partij tussen zit die de zaken enkel maar kan compliceren.

Er zijn ook maatschappijen, zoals Southwest,  die hun tickets niet aanbieden via boekingssites.

Je zou kunnen denken dat het altijd het goedkoopst is om rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappijen te boeken maar dat is helaas niet zo. 

Vaak bieden de boekingsites, in het Engels OTA’s genoemd, lagere tarieven.

Voordelen

Soms kan je zaken als bagage direkt bijboeken op de websites van de luchtvaartmaatschappijen maar niet via boekingssites.  Of soms vind je cruciale informatie over kosten zoals bagage zelfs niet op boekingssites.

 

Als er zaken fouten lopen kan je alles rechtstreeks regelen met de luchtvaartmaatschappij

Nadelen

Het is moeilijk om op deze manier prijzen te vergelijken en vaak is het voordeliger te boeken bij een travel agent dan op de website van de maatschappij zelf.

Momondo

Momondo is geen boekingssite maar vergelijkt tal van boekingssites voor jou en geeft je daarna een overzichtelijk resultaat van alle mogelijke vluchten en op welke site je deze het goedkoopst kan boeken. 

De website toont ook een overzichtelijke grafiek van de prijsevolutie van je ticket over de omliggende dagen.

Welliswaar een beetje verstopt vind je voor sommige trajecten ook prognoses waarbij Momondo, op basis van eerdere boekingen, tips geeft om goedkoper te boeken.

Je kan je op Momondo abonneren op een vlucht zodat je mails krijgt als de prijs daalt.

 

Voordelen

In de meeste gevallen vind ik de beste prijs voor vliegtickets op Momondo. Momondo werkt dus goed om goedkope vluchten te zoeken.

 

Nadelen

Momondo biedt amper tools om flexibel te zoeken

 

Zoek en boek hier je vlucht met Momondo : BOEKEN

Connections

Soms voelt het gewoon goed aan om dicht bij huis te boeken.  Connections heeft 32 travel shops in België.

Het geeft je gemoedsrust te weten dat als er iets fout loopt je gewoon een bakstenen gebouw kan binnenlopen en men je daar zal verder helpen. 

Dat kan je combineren met het gemak van een degelijk online boekingsplatform waarvoor je niet uit je zetel moet komen. 

Je kan je reis ook ineens verzekeren met de aangeboden reisbijstand en annulatieverzekeringen.

Op Connections vind je vaak interessante tarieven en uiteraard zijn er de vroegboekacties waar je koopjes kan doen.

Spijtig is wel dat de boekingsengine niet toelaat om direkt over meerdere dagen te zoeken of direkt vanaf meerdere zelf gekozen luchthavens.

Dat zorgt ervoor dat het zoeken van tickets een tijdrovend proces is.

Voordelen

In geval van problemen is het goed om te weten dat je ergens op een kantoor kan binnenstappen.

Je kan steeds gratis annuleren tot 19u op de dag van boeking.

 

De book & pay acties van Connections hebben vaak voordelige prijzen.

 

Nadelen

In vergelijking met andere boekingssites hier in het lijstje zijn de mogelijkheden om flexibel te zoeken bij Connections relatief beperkt.

Zoek en boek je vlucht hier met Connections: BOEKEN

Wanneer je via de beste vliegtickets site boekt, ben je zo op vakantie.

Kayak

Kayak is net als Momondo een vergelijkingssites. 

Hij zoekt voor jou over verschillende boekingssites naar de beste prijzen. 

Als de goedkoopste prijs op 1 van de sites van de Booking.com groep gevonden is kan je rechtstreeks boeken en anders stuurt hij je door naar de boekingssite.

Kayak biedt meer mogelijkheden dan Momondo als je flexibel bent qua data. 

Je kan relatief eenvoudig over een hele maand naar de prijzen zoeken.

 Je kan ook aangeven dat je van nabijgelegen luchthavens wil zoeken.

Als Kayak voldoende informatie over de gevlogen route heeft geeft hij linksbovenaan aan of het een goed moment om te kopen is of niet.

Handig bij Kayak is dat je kan aangeven met hoeveel stuks handbagage en ruimbagage je reist en dan zal Kayak daar rekening mee houden bij het tonen van de prijzen..

Kayak biedt relatief krachtige zoekmogelijkheden maar zoekt over een minder uitgebreide set aan boekingssites in vergelijking met Momondo.  Daardoor vind je op deze laatste soms toch nog goedkopere tickets.  Bovendien is de site niet altijd even intuitief in gebruik.

Kayak heeft ook een explore map waarop je inspiratie kan opdoen voor je reis.  Je ziet dan op een kaart de prijzen van alle bestemmingen.

De kaart toont echter prijzen waaraan andere bezoekers de afgelopen dagen hebben geboekt en die blijken vaak niet meer beschikbaar.

Je kan je op Kayak abonneren op een vlucht zodat je mails krijgt als de prijs daalt.  Voor dit laatste moet je wel een account aanmaken.

Voordelen

Het grootste voordeel van Kayak is zonder enige twijfel dat dit de boekingssite is die momenteel het beste weergeeft wat de prijs van je vlucht zal zijn inclusief kosten voor bagage.

De zogenaamde hacker fares, waar dat je vlucht opgedeeld wordt in verschillende tickets, bieden soms mooie tarieven

Nadelen

Over het algemeen zijn de tarieven die je vindt op Kayak niet bij de beste van de klas

 

Het platform is niet echt intuitief en daardoor ook niet echt gebruiksvriendelijk

 

Het concept van de explore map is leuk maar doordat er prijzen worden getoond die andere reizigers over de voorbije dagen vonden is de prijs die je ziet vaak niet meer beschikbaar als je doorklikt om te boeken.

Zoek en boek je vlucht met Kayak: BOEKEN

Vliegtickets.nl

Een duidelijkere naam dan Vliegtickets.nl kan je niet hebben voor een website die vliegtickets verkoopt. Toch kan je hier ook hotels boeken en auto’s huren, maar daar gaat het hier natuurlijk niet om.

De website is duidelijk en eenvoudig. 

Spijtig genoeg zijn de mogelijkheden redelijk beperkt als het op het zoeken op aan komt. 

We kunnen op het scherm van de zoekresultaten aangeven dat we vanop alternatieve luchthavens willen vertrekken maar dat is ongeveer alles van flexibiliteit dat de website biedt.

Vliegtickets gaf ons wel de beste prijs voor onze vlucht naar Dubai.  Dit is reeds voor de tweede keer op rij, vorige keer boekten we slechts 1 maand op voorhand en had vliegtickets.nl ook de beste prijs.  

Een nadeel van vliegtickets.nl zijn de boekingskosten. De dossierkosten van €29.5 die men aanrekent vallen hoog uit en doen het prijsverschil in sommige gevallen teniet.  Bij onze vlucht naar Dubai is er een prijsverschil van 100 € op de rechtstreekste vlucht dus is dit wel te verantwoorden.

Vorige keer was het verschil ook reeds zo groot.  Daardoor geef ik vliegtickets.nl toch een plaats in onze top drie.

Als laatste nog dit zeer leuk voordeel van deze site. Bij vliegtickets.nl kan je ook steeds je boeking gratis annuleren tot 20u.

Let wel even op de kleine lettertjes, in het weekend en op feestdagen is dit tot 15u en bepaalde maatschappijen zijn uitgesloten.

Voordelen

Gratis annulatie op de dag van boeking tot 20u (let op de kleine lettertjes)

 

Vliegtickets.nl vind soms zeer mooie prijzen zoals de zeer scherpe prijs voor onze Dubai vlucht!

Nadelen

Extra dossierkosten per reservering (€29,5)

 

Zoek en boek je vlucht met Vliegtickets.nl hier: BOEKEN

 

Kiwi.com

KIWI.com is een boekingssite die zich in het begin vooral richtte op het low-end segment van de markt. 

De Kiwi.com garantie zorgt ervoor dat je met een gerust geweten ticketten van verschillende low-cost carriers kan combineren en zo naar het andere eind van de wereld vliegen. 

De uitgebreide zoekmogelijkheden, nog uitgebreider dan wat Google Flights je biedt, zorgen er bovendien voor dat je heel eenvoudig de beste tarieven kan vinden.

Voordelen

Deze website biedt van alle sites hier besproken de meeste geavanceerde zoekmogelijkheden.

Met de Kiwi.com garantie kan je met een gerust geweten 2 losse vliegtickets kopen.  Als je eerste vlucht vertraagd is dan staat Kiwi.com garant om je een nieuw ticket te kopen voor je tweede vlucht of dit te vergoeden.

Nadelen

In het begin komt de interface misschien minder gebruiksvriendelijk over maar eenmaal je de mogelijkheden onder de knie hebt zul je versteld staan van de de flexibiliteit van het zoeken van vluchten via Kiwi. 

Zoek en boek je vlucht met Kiwi.com: BOEKEN

Expedia

Expedia gaat al jaren mee als boekingssite voor alles van vluchten over hotels tot huurwagens.  Vakantiehuizen en cruises kan je er zelfs ook op kopen.

Wil je alles centraal boeken dan kan je dat waarschijnlijk bij Expedia en heb je ook baat bij hun getrouwheidsprogramma.

De prijzen die expedia biedt zijn echter lang niet altijd zo voordelig en het getrouwheidsprogramma van Expedia biedt bijzonder weinig voordeel voor het boeken van vluchten.

In sommige gevallen biedt Expedia dan echter wel weer mooie prijzen aan. 

De laatste jaren vind ik er weinig maar bij onze vorige test midden 2019 vond Expedia wel de beste prijs voor de rechtstreekse vlucht naar Dubai en was hij meer dan € 100 goedkoper dan alle andere sites.

Voordelen

Expedia kan interessant zijn als je alles op 1 plek wenst te boeken maar biedt over het algemeen niet echt interessantere prijzen voor vluchten dan dat je op andere sites kan vinden.

Expedia is de enige search engine in dit lijstje die een getrouwheidsprogramma heeft maar wat je ermee verdient op vluchten is echt aan de lage kant.  Het biedt meer voordeel op hotels en andere…

Nadelen

Je kan in vele gevallen betere koopjes doen op de andere sites in dit lijstje (maar de uitzonderingen bevestigen de regel zoals we ondervonden met de rechtstreekse vlucht naar Dubai midden 2019)

 

Zoek en boek je vlucht met Expedia: BOEKEN

Google Flights

Google Flights is misschien wel de jongste speler in dit rijtje maar heeft sinds hij de rangen vervoegde een snelle opmars gemaakt. 

De snelheid waarmee hij resultaten toont maakt hem tot 1 van de handigste in gebruik. 

Zeker voor de explore map waarbij je op een overzichtelijke map kan zien tot waar je euro’s je toelaten om te vliegen komt de snelheid goed van pas.

Daarbij heeft hij enkele handige grids en grafieken om prijzen te vergelijken.

Voordelen

Toont snelle resultaten en alle resultaten zijn real-time.  Je ziet dus geen prijzen die achteraf niet meer beschikbaar zijn.

Goede set aan tools (grids en grafieken) die je helpen de prijzen te vergelijken over meerdere dagen.

Nadelen

Tegenover de prachtige set aan tools die je flexibel laat zoeken staat dat de prijzen die je te zien krijgt meestal lager te vinden zijn op andere sites in dit lijstje.

Zoek en boek je vlucht met Google Flights: BOEKEN

Airstop

Airstop is een onderdeel van de Connections groep. 

Ik had verwacht dat de resultaten op beide sites altijd vergelijkbaar zouden zijn, in onze test van maart was dat het geval maar vorig jaar in september bleek dat niet zo te zijn.  Ook nu weer waren er kleine verschillen.

In sommige gevallen is Airstop voordeliger en andere keren kwam Connections als goedkoopste uit de bus.

Een voordeel van connections tov airstop is wel dat je bij de eerste steeds gratis dezelfde dag kan annuleren (tot 19u).

Net als bij Connections kan je bij Airstop automatisch intekenen op de voorgestelde annulatie- en reisverzekeringen.

Voordelen

Vertrouw je de grote internationale boekingssites niet zo?  Hier boek je bij een lokale site, onderdeel van Connections, met ondersteuning in het Nederlands.

Nadelen

Net als bij Connections zijn de mogelijkheden om flexibel te zoeken beperkt.

 

Zoek en boek je vlucht met Airstop: BOEKEN

Painted airplane landing

Skyscanner

Skyscanner is tevens een aggregator, hij vergelijkt met andere woorden verschillende sites om je zo de goedkoopste tickets aan te kunnen bieden. 

Persoonlijk vind ik Skyscanner niet echt gebruiksvriendelijk. 

Je kan vanaf verschillende luchthavens zoeken maar je kan deze niet zelf kiezen. 

De bestemming kan je wel vrij laten door te zoeken op ‘Everywhere’ maar dan krijg je de resultaten niet mooi op een kaart zoals bij andere search engines, hier krijg je ze in een lange lijst per land.

De prijzen die Skyscanner vindt zijn daarentegen niet slecht en ook op deze site kan je een alert instellen zodat Skyscanner je op de hoogte houdt als de prijzen dalen.

Voordelen

Skyscanner slaagt er regelmatig in van scherpe prijzen te vinden.

 

Nadelen

Minder gebruiksvriendelijk, zo worden de resultaten bijvoorbeeld in een lijst getoond in plaats van op een kaart.

Als je een flexibele en ruime zoekopdracht ingeeft dan toont Skyscanner in eerste instantie prijzen vanuit oudere zoekopdrachten waardoor de prijzen die je te zien krijgt vaak niet meer beschikbaar zijn.  Dat merk je pas in de volgende stappen en dat kan frustrerend zijn.

Zoek en boek je vlucht met Skyscanner: BOEKEN

Cheaptickets

Cheaptickets is bij velen wel bekend maar de vraag is of de tickets zo goedkoop zijn als dat de naam doet vermoeden.

Spijtig genoeg laat cheaptickets niet toe om te zoeken vanaf meerdere luchthavens of over meerdere dagen. 

Je kan enkel nadat je hebt gezocht op specifieke dagen een overzicht vragen van de 3 voorgaande en toekomstige dagen.

Het is ook een van de weinige websites in dit lijstje die nog dossierkosten toevoegt aan de reservatie.

Een pluspunt van de website kan wel zijn dat je elke boeking gratis kan annuleren tot dezelfde dag 20u ‘s avonds. 

Op die manier kan je snel op een opportuniteit springen die je ziet passeren met het gerust geweten dat je nog op je plannen kan terugkomen als je je niet vrij kan maken.

Vele maatschappijen rekenen vandaag kosten aan om een tarief voor 24u vast te houden.

Voordelen

Gratis annulatie op de dag van boeking tot 20u

 

Nadelen

Extra dossierkosten per reservering

 

Beperkte mogelijkheden om flexibel te zoeken

 

Zoek en boek je vlucht met Cheaptickets: BOEKEN

Tix.nl

Deze boekingssite heb ik leren kennen omdat hij geregeld door Momondo werd aangewezen als de goedkoopste.

Tix heeft zijn hoofdzetel in Breda. 

Eén van de voordelen is dat je hier als het nodig is dus kunt terugvallen op een Nederlandsstalige klantendienst. 

Bij het zoeken naar tickets kan je enkel op vaste data zoeken, je kan ook slechts 1 luchthaven van vertrek en aankomst ingeven, maar eenmaal de zoekresultaten getoond worden krijg je wel de mogelijkheid om extra vertrek- en aankomstluchthavens aan te vinken.

Nog een voordeel van Tix vind ik dat je via de website onmiddellijk je stoelen kan reserveren en je frequent flyer nummer aan de boeking kan toevoegen. 

Dit zijn zaken die je bijna altijd enkel kan doen als je rechtstreeks bij de maatschappij boekt (toch zeker de stoelen).  Dit zijn bonuspunten voor Tix dus.

Na het selecteren van de vlucht krijg je trouwens nog een hele reeks andere opties voorgesteld om bij te boeken.

Deze opties kosten uiteraard allemaal geld maar kunnen in sommige gevallen praktisch zijn. 

Ik denk dan vooral aan de optie om de datum van je vlucht nog te wijzigen als je plannen nog niet 100 procent vastliggen.

De verzekeringen die men aanbiedt voor bagage en vertraging lijken me aan de dure kant (ik denk dat het goedkoper kan als je zelf een verzekering afsluit).

Je kan ook direkt een parkeerplaats reserveren.  In ons geval bleek het iets goedkoper om dat direkt mee te boeken op Tix.nl in plaats van dit apart te boeken achteraf.

Er zijn ook 2 nadelen aan Tix. 

Allereerst vind ik €25 boekingskosten veel.  Tix is dan soms wel de goedkoopste als je die €25 erbij telt dan blijft er van het prijsverschil niets of toch niet veel meer over. 

Het 2de nadeel vind ik dat je standaard enkel kan mailen naar de klantendienst, wil je telefonisch contact opnemen dien je daar nogmaals €10 voor bij te betalen. 

Geen probleem als alles goed gaat maar als het fout loopt voor je terugvlucht wil je niet beginnen mailen naar een helpdesk die zegt dat ze binnen de 3 werkdagen gaan antwoorden.

Voordelen

Nederlandstalige klantendienst

 

Ruim aanbod aan extra opties die je direkt mee kan boeken

 

Nadelen

Extra dossierkosten per reservering

 

€10 bijbetalen om telefonisch contact te mogen opnemen met de klantendienst

 

Zoek en boek je vlucht met Tix.nl: BOEKEN

Hopper

Hopper is een buitenbeentje in dit lijstje in de zin dat het geen website is maar een app. 

De app tracht de prijzen te voorspellen voor jou vluchten. 

Je krijgt allereerst een kalender te zien met de prijzen in handige kleurcodes. 

Als je data hebt gekozen geeft hopper je mee of hij verwacht dat de prijzen nog gaan stijgen of dalen.

Je kan Hopper gebruiken om de prijs van de vlucht op te blijven volgen en je kan de vluchten ook via Hopper boeken.

Voordelen

Hopper is een ideale tool om een idee te krijgen of de prijs van de vlucht die je ziet een goede prijs is en je vandaag moet kopen of dat je best nog even wacht.

Nadelen

Het ontbreekt Hopper aan een website.

 

Er zijn slechts heel weinig filters beschikbaar.  Je kan enkel aangeven of je enkel non-stop wil vliegen en hoe lang de overstap tijd mag bedragen als je dat niet doet.

Clubs voor goedkope vluchten

Als je meerdere malen per jaar op reis gaat en je makkelijk kan vrijmaken kan je ook voordeel halen uit zogenaamde “flight clubs”.  Dit zijn diensten waarop je je abonneert.  Eenmaal je ingeschreven bent krijg je meerdere malen per week goedkope vluchten doorgestuurd.  De clubs werken volgens een “freemium” model.  Dit wil zeggen dat je gratis kan inschrijven maar ook betalende abonnementen hebt.  Hieronder stellen we de 2 clubs voor waarvan we zelf lid zijn.

Dollar Flight Club (DFC)

De Dollar Flight Club is opgericht in Amerika en je merkt dat het merendeel van de deals zich nog steeds richt op de Amerikaanse markt. 

Stilaan komen er echter ook meer en meer deals met vertrek in Europa.  Ik registreerde me voor deals met vertrek in Brussel, Amsterdam en Düsseldorf en zo vallen er ongeveer 1 à 2 deals per week in mijn bus.  De laatste die ik kreeg was een ticket van Amsterdam naar Hong Kong voor €418 in november.  

De Dollar Flight Club biedt een gratis plan aan waarbij je slechts een beperkt aantal deals krijgt.  Inschrijven is gratis dus hier kan je eigenlijk niets verkeerd mee doen.  Als je echter echt wil zien of deze club iets voor jou is kan je beter intekenen op de gratis proefperiode van het premium abonnement.  Je krijgt dan gedurende 2 weken gratis alle deals.

Met premium kan je het abonnement ook afstemmen op je eigen voorkeuren.  Zo kan je bijvoorbeeld je luchthaven(s) van vertrek ingeven.  

Sinds enkele maanden is er ook het Premium Plus abonnement met deals in Business en First Class.  Als je graag in alle comfort vliegt dan kan je hier mooie deals scoren.

Conclusie

De Dollar Flight Club heeft minder deals die vertrekken vanuit Europa dan Jack’s Flight Club.  Als je echter vaak vliegt en je flexibel bent in je reisplannen dan zal je bijna zeker voordeel doen met de Dollar Flight Club.  Je hoeft slechts 1 maal per jaar gebruik te kunnen maken van 1 van de deals om je lidmaatschap terug te verdienen. Het lidmaatschap is immers slechts $ 69 per jaar en met 1 deal bespaar je snel meer dan € 100 per persoon.

Om aan te sluiten dien je enkel maar je email adres in te geven. 

Het premium lidmaatschap kost $40 voor het eerste jaar, een bedrag dat je met 1 deal al meer dan hebt terugverdiend.

Word hier lid van de Dollar Flight Club: DOLLAR FLIGHT CLUB

Jack’s Flight Club

Jack’s Flight Club is een tegenhanger van de Dollar Flight Club.  Deze club bestaat al iets langer en is ontstaan in Engeland.  Bij Jack’s Flight Club zijn er meer deals die vertrekken vanuit Europa, verder werken de 2 clubs op gelijkaardige wijze.

Je kan inschrijven op het gratis plan, dan zal je ongeveer 1 à 2 deals per week ontvangen.  Om voordeel te halen uit de club probeer je beter het premium plan.  Hierop heb je een 30-dagen niet tevreden geld terug garantie.  Met het premium plan ontvang je alle deals als eerste en kan je echt zien of je er voordeel uit kan halen of niet.  Als je binnen de eerste maand besluit dat de club niets voor jou is krijg je je geld terug.

Conclusie

Persoonlijk geef ik de voorkeur aan Jack’s Flight Club.  Ik ontvang meer mails van hen en de kortingen zijn te vergelijken met die van de Dollar Flight Club.  Het enige dat je nodig hebt om in te schrijven is je e-mail adres.

Word hier lid van de Jack’s Flight Club: JACK'S FLIGHT CLUB

 

Wat is nu de beste vliegtickets site?

We deden de proef op de som en gebruikten voor jullie de besproken search engines in 3 verschillende scenario’s. 

Voor onze eerste test keken we naar een vlucht naar Dubai in de Paasvakantie, van 4 tot 11 april.  We deden deze test eind december, iets meer dan 3 maanden op voorhand dus. We keken voor vluchten vanuit Amsterdam.

Voor onze tweede test vliegen we vanuit Brussel naar New York City.  Een zeer populaire bestemming met aardig wat concurrentie.  We kijken opnieuw naar vluchten tijdens de verlofperiode.  Deze keer de grote vakantie.  We zoeken naar vluchten met vertrek op 11 juli en terugkomst op 1 augustus.

Ook deze test deden we eind december, ruim op voorhand dus om goede prijzen te vinden.
Dubai telt slechts 1 luchthaven maar in New York zijn er 3.  Voor onze test zochten we op alledrie de luchthavens.  We zochten naar vluchten op zaterdagen maar als de sites zelf voorstelden om te vliegen op een alternatieve dag (1 dag vroeger of later bijvoorbeeld) dan hielden we hier rekening mee en vermelden we dit ook in de tabel hieronder.

Als laatste zochten we met de 4 search engines die het toelaten ook wat de goedkoopste vlucht naar Miami is voor een 2-weekse reis in de komende 6 maanden.

Soms werden vluchten voorgesteld waarbij je 3 keer langer onderweg bent dan normaal door bijvoorbeeld een tussenlanding van 17u.  Dit soort resultaten hebben we niet weerhouden voor de resultaten.  Alle getoonde resultaten zijn met maximaal 1 overstap die niet langer dan 5 uur duurt.

De prijzen die we hier tonen zijn die zonder boekingskosten.  Sommige sites rekenen boekingskosten aan, deze dien je hier nog bij op te tellen.  Ook kosten voor bagage, stoelreservatie en allerlij extra die de meeste maatschappijen tegenwoordig aanrekenen zitten niet in de prijs.  

Dit is de derde keer dat we onze tabel bijwerken en iedere keer zijn er wel wat verrassende resultaten bij.  De topposities worden echter steeds onder dezelfde spelers verdeeld.  Momondo blijft het consistent goed doen.  Vliegtickets.nl komt voor de 2de keer voor in het lijstje van de winnaars, ook al werkt de site met een boekings fee, dan nog loont het de moeite om hier te checken.

De prijzen verschillen in sommige gevallen meer dan € 100, het is dus echt wel de moeite om verschillende sites te vergelijken.

Daarom staan er ook nog steeds 2 prijsvergelijking sites in onze top drie.  Momondo blijft onze favoriet.

 AMS-Dubai(DXB)
4/4 - 11/4
BRU-NYC
11/7 - 1/8
Goedkoopste vlucht naar Florida in de komende 6 maanden
Momondo€ 351 (1 stop)
€ 452 (direct)
€ 600 (1 stop)
€ 617 (direct)
Connections€ 404 (1 stop)
€ 713 (direct)
€ 544 (1 stop)
€ 636 (direct)
Kayak€ 379 (1 stop)
€ 452 (direct)
€ 634 (1 stop)
€ 637 (direct)
Miami : € 396 - Beschikbaarheid aan dit tarief in januari, februari en maart
Expedia€ 413 (1 stop)
€ 452 (direct)
€ 637 (1 stop)
€ 637 (direct)
Google Flights€ 423 (1 stop)
€ 452 (direct)
€ 638 (1 stop)
€ 637 (direct)
Miami : € 319 - Beschikbaarheid aan dit tarief in januari, februari en maart
Airstop€ 404 (1 stop)
€ 713 (direct)
€ 635 (1 stop)
€ 635 (direct)
Skyscanner€ 388 (1 stop)
€ 724 (direct)
€ 611 (1 stop)
€ 637 (direct)
Miami : € 373
Cheaptickets.nl€ 387 (1 stop)
€ 693 (direct)
€ 613 (1 stop)
€ 647 (direct)
Kiwi.com€ 452 (1 stop)
€ 452 (direct)
€ 731 (1 stop)
€ 762 (direct)
Miami : € 513 - gevonden in juni
Vliegtickets.nl€ 416 (1 stop)
€ 359 (direct)
€ 657 (1 stop)
€ 732 (direct)
Tix.nl€ 567 (1 stop)
€ 790 (direct)
€ 621 (1 stop)
€ 644 (direct)

Onze top 3 boekingsites

Om af te ronden geven we hieronder onze top 3 van de sites met de motivatie waarom.  We gebruiken deze 3 sites eigenlijk altijd samen omdat ze alledrie hun troeven hebben.

Medal First PlaceMomondo

Het zoeken en vergelijken met Momondo is niet altijd even praktisch maar uiteindelijk is Momondo voor het boeken vaak wel de goedkoopste site.  Het vinden van de goedkoopste data is vaak handiger met Google Flights, onze nummer 3, maar daarna checken we altijd even de prijs op deze dagen met Momondo.

Medal Second PlaceVliegtickets.nl

Vliegtickets.nl biedt zijn tickets niet aan via prijsvergelijkingssites zoals Momondo.  Je zal dus even apart moeten doorklikken naar deze site om de prijs te zien.  Van de 3 keer dat we dit artikel bijgewerkt hebben had vliegtickets.nl 2 maal een interessante deal.  Teveel om toeval te zijn.  Daarom zetten we hem op de tweede plek.

Medal Third PlaceGoogle Flights

De snelle resultaten en de uitgebreide zoekmogelijkheden verantwoorden waarom we Google Flights een plek in onze top 3 geven.  Op Google Flights zal je echter zelden de goedkoopste tickets vinden.  Om te boeken kijk je best naar Momondo.

Nog enkele nuttige tips

Benieuwd om te weten wat de goedkoopste dag is om te boeken? Of misschien vraag je je meer af wat de goedkoopste dag is om te vliegen. Een antwoord op deze vragen en meer vind je in ons artikel tips om goedkope vliegtickets te vinden. 

Reis jij graag comfortabel maar toch voordelig? Download dan zeker ons ebook over travelhacken. In dit ebook staan veel goede eenvoudige tips waarmee geld kan besparen op je reis en dit zonder in te moeten boeten op comfort.  Integendeel, ik deel tips waarmee je je reis zal upgraden. 

Met de trein door Japan, Japan Rail Pass
Japan Rail Pass kopen? Lees hier alles wat je moet weten
← Read Last Post
Dubai by night
Wat te doen in Dubai? De leukste Dubai bezienswaardigheden
Read Next Post →

Gervais Jules

Monday 15th of October 2018

Prima info

Sylvia

Tuesday 16th of October 2018

Dank je wel. Leuk om te lezen.

Comments are closed.