Skip to Content

Een auto huren op de Azoren doe je zo (2023 editie)

Is een auto huren op de Azoren absoluut noodzakelijk? Het snelle antwoord is ja. Het openbaar vervoer rijdt onvoldoende vaak en je geraakt er ook niet tot aan alle bezienswaardighden. 

In deze Azoren blogpost vertellen we je dus alles wat je moet weten over autoverhuur en rijden op de Azoren.

Lees dus zeker verder. 

In dit artikel vind je affiliatie links. Als je iets boekt of koopt via een link op deze pagina, ontvangen we hiervoor een kleine commissie (waarvoor we je zeer dankbaar zijn) zonder extra kosten voor jou.

Geen tijd om het volledige artikel te lezen?

Hier vind je een overzicht van de beste autoverhuurders in de Azoren.

Sunny Cars: Klantenservice in het Nederlands en je geniet van een zorgeloze alli-in verzekering. Deze is altijd standaard inbegrepen bij Sunny Cars.  Je hoeft dus geen extra verzekering af te sluiten als je je wagen ophaalt.

Rentalcars.com:  Een site waarop je snel en eenvoudig de prijzen van verschillende verhuurbedrijven kan vergelijken.  De site is de grootste in zijn soort, heeft samenwerkingen met alle grote en kleine autoverhuurbedrijven en heeft daardoor een wereldwijd aanbod. 

Discover cars: Discover Cars werkt op vrijwel dezelfde manier als Rentalcars.com. Het boekingsproces bij Discover Cars is net zo intuïtief als bij Rentalcars. Discover Cars kan een budgetvriendelijk alternatief zijn voor Rentalcars.

Lees zeker verder om meer tips te krijgen over het huren van een auto in de Azoren.

Azores Portugal Rental Car
De UNESCO wijnvelden op Pico ontdekken

Autohuur op de Azoren

Hier delen wij al onze tips over een auto huren op de Azoren. 

Waarom een auto huren op de Azoren?

Wij kiezen meestal voor een huurauto omdat we houden van de vrijheid die een huurwagen ons biedt. 

Je hangt niet vast aan uurschema’s van bussen of treinen, je hoeft geen wekker te zetten om op tijd in het station te zijn.  Je vertrekt gewoon als je klaar bent met ontbijten. 

Je dient ook niet te sleuren met koffers in het station of de busterminal. Je laadt gewoon je bagage in de koffer en vertrekken maar. 

Onderweg stop je zo vaak als je wilt voor een foto, om uit te rusten of om gewoon te genieten van het zalige uitzicht.

Wanneer je anders misschien op zoek gaat naar hotels die goed gelegen zijn, en vaak dus ook duurder, kies je nu gewoon een hotel dat er leuk uitziet.  Wil je ‘s avonds nog ergens de bar induiken of een hapje eten neem je gewoon de wagen. 

Op de Azoren eilanden speelden naast deze nog andere factoren mee bij onze beslissing om een auto te huren voor onze Azoren rondreis.

 • De Azoren eilanden zijn dan wel klein maar niet zo klein dat je overal met de fiets of te voet kan geraken. 
 • Bovendien is het aanbod van openbaar vervoer er op de meeste eilanden zeer beperkt.
  • Toen we eens informeerden op São Jorge bleek er 1 bus per dag te rijden.  Hier geraak je dus niet heel ver mee.
 • Taxi’s zijn relatief duur.
  • Een ritje in een taxi kost al snel evenveel als een auto huren op de Azoren voor 1 dag. Dan is de keuze snel gemaakt denk ik.
 

We raden dus zeker en vast aan om een auto te huren voor je Azoren rondreis.

Kan je een wagen ter plaatse huren?

Wij zouden niet aanraden om te wachten totdat je ter plaatse bent om een auto te huren. 

Niet alleen zijn vooral tijdens het hoogseizoen veel wagens al verhuurd zodat je misschien minder keuze hebt, of dat er zelfs geen wagens meer beschikbaar zijn.

Bovendien is het meestal veel goedkoper om je wagen op voorhand te huren. 

Je kan dan ook veel beter vergelijken tussen de verschillende autoverhuurbedrijven en ben je ook zeker dat de wagen die jij kiest beschikbaar is. 

Rijd je graag met een automatic, dan zouden we je zeker aanraden om lang op voorhand je wagen vast te leggen. Zo ben je zeker dat deze nog beschikbaar is tijdens je reis. 

Mocht je reis om één of andere reden toch niet doorgaan, dan kan je bij de meeste maatschappijen ook gewoon gratis annuleren. 

Welke auto huren op de Azoren?

Wij reden rond met een Renault Clio, een Nissan Micra en een VW Polo. 

Allemaal kleine wagens dus maar comfortabel genoeg voor de kleine verplaatsingen die we moesten doen. 

Het merendeel van de wagens die we zagen rondrijden was van deze grootorde.

Uiteraard kan je ook grotere wagens huren maar hou er rekening mee dat de wegen niet overal even breed zijn. 

Maak het jezelf daarom ook niet onnodig moeilijk, ons klein wagentje bleek uitermate praktisch om te manoeuvreren in de smalle straatjes.

Als je om één of andere reden toch voor een grotere wagen kiest, zou ik je aanraden om de historische centra van grotere steden zoals Vila Franca do Campo te mijden.  Er zijn parkings buitenaf en van daaruit kan je wandelen naar het centrum.

Waar je auto huren op de Azoren?

Autoverhuurbedrijfjes zijn er genoeg op de Azoren.  

De meesten zijn lokale kantoren met namen die ik nog nooit ergens anders was tegengekomen.

Maar je kan ook je wagen huren bij een meer gekende speler zoals Sunny cars, Rentalcars of Discover cars.

Zo krijg je meteen een overzicht van alle autoverhuurbedrijven en kan je kiezen tussen heel wat verschillende wagens. 

Hieronder beschrijven we kort onze ervaring met de verschillende verhuurmaatschappijen.

Sunny Cars

Wij huurden een heel aantal auto's via Sunny Cars.

Een groot voordeel van Sunny Cars is dat de klantenservice in het Nederlands is.

Mocht je ooits iets voorhebben, dan is het toch gemakkelijker praten in je eigen taal.

Bovendien geniet je bij Sunny Cars van een zorgeloze all-in verzekering. 

Deze is altijd standaard inbegrepen bij Sunny Cars.  Je hoeft dus geen extra verzekering af te sluiten als je je wagen ophaalt.

Hiermee vermijd je de typische upsell voor extra verzekeringen en moet je ook geen stress hebben om achteraf een rekening gepresenteerd te krijgen voor een extra krasje waar je misschien helemaal niet verantwoordelijk voor bent.

Onze reservatie bij Sunny Cars hadden wij zo gedaan dat we de wagen konden oppikken bij aankomst op de luchthaven om hem vervolgens achter te laten aan de haven waar we met de ferry naar het volgende Azoren eiland vertrokken. 

Daar stond een volgende wagen klaar in de haven enz.  Onze laatste wagen pikten we op aan de haven en lieten we achter aan de luchthaven.

Als je al eens vaker een auto gehuurd hebt dan weet je dat je vaak een 'one-way drop-off fee' moet betalen als je de wagen op een andere plaats terugbrengt dan waar dat je hem afgehaald hebt. 

Deze werd bij mijn reservaties echter niet aangerekend. Of dit toevallig was of niet, weten we eigenlijk niet. Maar het is in ieder geval de moeite om het te bekijken wanneer je je huurwagen reserveert.

 • Nederlandstalige klantenservice.
 • Zorgeloze all-in autohuur. Alles is inbegrepen. Men probeert niets extra te verkopen wanneer je je wagen ophaalt, geen verrassingen bij schade en ongelimiteerde kilometers.
 • Je dient geen extra verzekering af te sluiten.
 • Geen verborgen of extra kosten.
 • Gratis wijzigen van je reservering. Indien je toch meer flexibilteit wil kan je een flexverzekering afsluiten. Hiermee kan je je wagen zonder opgave van reden tot 4uur voor de huuraanvang annuleren.
 • Je kan niet zelf kiezen welke verzekeringen je wenst te nemen. Is een diefstalverzekering bijvoorbeeld wel nodig op een klein en veilig eiland in de Azoren? Hierdoor komt je huurwagen vaak duurder uit dan bij de concurrentie.
 • Je kan niet je exacte wagen kiezen. De categorieën tonen een voorbeeld model maar je effectieve wagen kan een andere gelijkwaardige wagen zijn.
Conclusie

Sunny Cars krijgt vrij goede reviews op trustpilot. Wij hebben ook nog nooit problemen ervaren als we via hen huurden, ook niet op de Azoren.

Uit de reviews kunnen we concluderen dat  het de klanten een gerust gevoel geeft te weten dat alles verzekerd is en ze niet voor onverwachte extra kosten komen te staan. Ook vinden ze dat Sunny cars een goede prijs kwaliteit garantie aanbiedt.

Natuurlijk zijn er ook wel wat minder tevreden reacties over Sunny Cars terug te vinden.

Wat wel opvalt op trustpilot is dat de klantenservice hier steeds snel en adequaat op reageert en samen met de klant naar een oplossing gaat zoeken.

Prijs

De prijs is afhankelijk van een aantal factoren. Deze zal afhangen van het type wagen dat je kiest, de periode waarin je huurt en hoe lang je deze wagen wil huren.

Bekijk de prijzen en reserveer je wagen
Sunny Cars

Rentalcars

Rentalcars.com is net als Sunny Cars een site waarop je snel en eenvoudig de prijzen van verschillende verhuurbedrijven kan vergelijken. 

De site is de grootste in zijn soort, heeft samenwerkingen met alle grote en kleine autoverhuurbedrijven en heeft daardoor een wereldwijd aanbod. 

Ook op de Azoren kan je bij Rentalcars terecht om de prijzen van maar liefst 17 verschillende maatschappijen in 1 keer te vergelijken.

Reserven via Rentalcars is zeer eenvoudig. 

Het is een zeer intuïtieve website en je ziet in 1 oogopslag alle belangrijke zaken zoals de details van de wagen, het aantal inbegrepen kilometers (meestal onbeperkt), de inbegrepen verzekeringen en de annulatievoorwaarden. 

De meeste wagens kunnen tot 2 dagen op voorhand gratis geannuleerd worden.

In tegenstelling tot Sunny Cars biedt Rentalcars niet automatisch een volledige verzekering aan.

Je kan deze er wel optioneel bij boeken.  

Wij persoonlijk vinden op de Azoren wij zo een volledig dekking echter niet nodig. De meeste mensen rijden veilig en beleefd en zolang je voorzichtig bent bij het rijden door de toch wel soms smalle straatjes, is de kand dat je je wagen beschadigd klein.

Wij hebben dus geen volledige dekking op de Azoren genomen, maar als je graag wat meer gemoedsrust wil, is het goed om te weten dat het wel kan.

Voordat je een extra verzekering neemt, raden we je aan om na te kijken welke verzekeringen inbegrepen zijn bij je kredietkaart. Sommige kaarten dekken immers wanneer je een wagen huurt, het eigen risico.

De kwaliteit en de kilometerstand van de wagens die we via Rentalcars ontvingen varieerden. Maar het waren zeker geen wagens die al veel kilometers hadden of beschadigd waren.

Sterker nog de goedkoopste auto die we hadden was een gloednieuwe Polo die nauwelijks kilometers op de teller had.

Rentalcars heeft ondertussen heel wat reviews op Trustpilot.  De meesten daarvan zijn goed maar er zijn ook enkele klanten ontevreden over de manier van aanpakken van Rentalcars als er iets misloopt. 

Wij huurden 2 keer met Rentalcars op de Azoren en in beide gevallen verliep alles zeer vlot. Dus we vinden het zeker een aanrader om via hen te boeken omwille van hun intuïtieve website en lage prijzen.

Hieronder vind je een aantal voor-en nadelen over Rentalscars.

 • Scherpe prijzen.
 • Het is gemakkelijk om de verschillende auto aanbieders te vergelijken.
 • Geen verborgen of extra kosten. Tijden het boeken kan je alles zien, inclusief de details van de verzekeringspolis.
 • Gratis wijzigen en annuleren van je boeking ( meestal tot 2 dagen van tevoren)
 • Je kan je exacte auto niet kiezen. De categorieën tonen een voorbeeldmodel, maar je werkelijke auto kan er anders uitzien.
 • Rental reageert niet op negatieve reviews op Trustpilot
Conclusie

Met Rentalcars.com vind je snel en eenvoudig overal ter wereld een auto voor een zeer scherpe prijs.

 Wij hebben daarbij nog nooit problemen ondervonden maar in reviews vinden we wel terug dat het soms stroef verloopt als er iets fout loopt.

Rentalcars biedt niet standaard een all-in verzekering, heb je graag deze gemoedsrust dan kun je deze afsluiten tijdens het huurproces.

Prijs

Net zoals bij Sunny cars is de prijs is afhankelijk van een aantal factoren. De prijs die je betaald zal afhangen van het type wagen dat je kiest, de periode waarin je huurt en hoe lang je deze wagen wil huren.

Bekijk de prijzen en reserveer je wagen
Rentalscars.com

Discovering Azores Portugal with rental car
De wegen kronkelen door het glooiende landschap

Discover Cars

Discover Cars werkt op vrijwel dezelfde manier als Rentalcars.com.

In feite lijken de twee websites erg op elkaar. Als je Rentalcars al eerder hebt gebruikt, zal Discover Cars je heel bekend voorkomen.

We gebruikten Rentalcars voor onze Azoren reis omdat we Discover Cars toen nog niet kenden.

We hebben Discover Cars echter wel gebruikt voor andere reizen die we na de Azoren hebben gemaakt.

Ik heb recent de twee autoverhuurders vergeleken toen ik dit artikel bijwerkte en volgens onze ervaring is Discover Cars vaak goedkoper dan Rentalcars, ook op de Azoren.

Het boekingsproces bij Discover Cars is net zo intuïtief als bij Rentalcars.

Alle tarieven zijn inclusief schadeverzekering ( CDW ) en ik vind het fijn dat het eigen risico al duidelijk op de pagina staat waar je de wagens kan vergelijken.

Ook vind je hier het aantal inclusieve kilometers en staan het annuleringsbeleid en brandstof beleid ( vaak dien je je wagen vol af te halen en terug vol in te leveren) duidelijk vermeld.

De meeste wagens kunnen bovendien tot 2 dagen van tevoren kosteloos worden geannuleerd.

In sommige gevallen wordt tijdens het boeken wel een volledig restitueerbare aanbetaling in rekening gebracht. je betaalt dus bij je boeking en krijgt het volledige bedrag terug mocht je annuleren.

Indien je graag extra gemoedsrust hebt, kan je kiezen voor een volledige dekking die onder meer het eigen risico, de eventuele sleepkosten van je wagen en zelfs de kosten voor een eventuele taxi dekt.

Sommige creditcards bevatten dit type verzekering, dus zorg ervoor dat je deze echt nodig heeft voordat je deze aankoopt.

We gaan altijd voor alleen de basis schadeverzekering ( basis CDW ).

We hebben echter de prijzen van deze schade verzekering 'tussen Rentalcars en Discover cars een aantal keer vergeleken en Discover car lijkt elke keer goedkoper te zijn.

Reviews over Discover Cars kun je lezen op Trustpilot.

Ze hebben bijna 30.000 beoordelingen en scoren 4,5/5.

Ze hebben slechts een klein aantal negatieve recensies. Net als bij Rentalcars klagen de meeste mensen wel dat Discover Cars weinig doet als er iets misgaat.

We hebben de voordelen en nadelen van Discover cars nog even op een rijtje gezet.

 • Onverslaanbare prijzen, het is gemakkelijk om de goedkoopste huurauto te vinden.
 • Geen verborgen of extra kosten. Je kan alles zien tijdens het boeken, inclusief de details van de verzekeringspolis.
 • Gratis wijzigen en annuleren van je boeking (meestal tot 2 dagen van tevoren).
 • Ja kan je exacte auto niet kiezen. De categorieën tonen een voorbeeldmodel, maar uw werkelijke auto kan een andere auto zijn.
Conclusie

Discover Cars kan een budgetvriendelijk alternatief zijn voor Rentalcars.

We hebben ze niet gebruikt in Portugal, maar hebben nooit slechte ervaringen gehad tijdens een van onze andere reizen.

De site is zeer gebruiksvriendelijk en alles verliep vlot tijdens onze verhuur.

Een kleine reeks beoordelingen laat zien dat er frustraties kunnen ontstaan ​​wanneer er iets misgaat.

De Basis CDW is standaard inbegrepen en kan tegen een meerprijs uitgebreid worden tot volledige dekking.

Prijs

Het is moeilijk om een ​​indicatieve prijs te geven, omdat dit van een hele reeks factoren afhangt. Het type voertuig dat u kiest, en de periode zijn de twee belangrijkste.

Onze ervaring leert ons dat je voor een kleine auto (type Renault Clio) in het voorseizoen € 4 tot € 5 per dag moet rekenen.

Bekijk de prijzen en reserveer je wagen
Discover Cars

Hoe verloopt het huurproces?

Alles verliep zeer vlot.  Op alle eilanden waren er verhuurkantoren op de luchthavens en aan de havens zodat het ophalen en inleveren van de wagen een fluitje van een cent was.  

Van Sunny Cars, Rentalcars of Discover cars krijg je een voucher die je dient te laten zien aan de balie. 

Verder heeft men je rijbewijs, identiteitskaart (of paspoort) en een kredietkaart nodig. 

Als laatste dien je ook nog je telefoonnummer op te geven, je woonplaats en eventueel een e-mail adres.  

Lees ook: Zo spot je het best walvissen en dolfijnen op de Azoren.

Sunny cars vermeld expliciet op de voucher dat zij een all-inclusive garantie voorzien en geen enkele keer heeft men mij trachten een extra dienst te verkopen.

Bij Rentalcars en Discover cars heb je de keuze om deze af te sluiten of niet. 

Wij deden dit niet en dankten ook vriendelijk toen men het ons voorstelde bij het ophalen van de wagen.

Deze upsell praatjes zijn standaard bij het oppikken van huurwagens.  Als je ze wenst te vermijden dan kan dat dus door via Sunny Cars te huren.

Sete cidades Sao miguel Azores Portugal
Een auto huren op de Azoren is de beste manier om de mooiste plekjes op je gemak te ontdekken.

Als je meerdere eilanden gaat bezoeken en daar iedere keer een andere auto hebt voorzien kan je gebruik maken van de 'Multi-Island-Hiring'. 

Check even in de huurvoorwaarden of het vermeld is om zeker te zijn.  Indien je er niets over terugvind en zeker wenst te zijn kan je het ook navragen bij het verhuurbedrijf. 

Dit vereenvoudigt de administratie bij de 2de en daaropvolgende wagens. 

In plaats van de waarborg voor de wagen iedere keer opnieuw te nemen wordt deze nu meegenomen en vrijgegeven na je laatste wagen. 

Je hebt hiervoor wel het bewijsje nodig van de waarborg, dit is het receipt dat je hebt gekregen van de kredietkaart waarop men je waarborg heeft genomen.

Houd dit dus zeker goed bij.

Eenmaal de administratie is afgerond krijg je de sleutels van je wagen samen met een document waarop de huidige schade aan het voertuig is aangeduid. 

Alhoewel wij nooit hebben ervaren dat ze echt inspecteerden op krasjes wanneer we de wagen terugbrachten, raden we je toch aan om dit even te checken voordat je met je huurwagen naar je hotel vertrekt.  Je weet maar nooit.  Neem eventueel foto’s van de toestand van de wagen zoals je hem krijgt in geval er achteraf discussies over zouden zijn.

 

Bij Sunny Cars, Rentalcars en Discover vars werkt men bijna steeds met full-full regeling wat wil zeggen dat je vertrekt met een auto met een volle tank en geacht wordt hem ook zo terug te brengen. 

Werp ook eens een blik op de inhoud van de tank voor je vertrekt.  Bij ons was deze 1 keer niet volledig vol.

Ook hiervan kan je een foto nemen als blijkt dat deze niet vol is.  Dit kan van pas komen op het moment dat je de wagen terug inlevert.

Het terugbrengen van de wagen verliep zoals gezegd ook steeds zeer vlot. 

Men inspecteerde steeds kort de wagen en de tankinhoud en enkele minuten later was alles al ok.

Vergeet bij je laatste wagen niet de waarborg te laten annuleren op je kredietkaart.  Hiervoor heb je opnieuw het uittreksel van de waarborg van je kredietkaart voor nodig.

Praktische Azoren reistips

Hieronder delen we nog een aantal interessant Azoren reistips. 

Rijden op de Azoren

In het buitenland rijden is uiteraard wel wat verschillend dan rijden in België maar in de Azoren viel dit uitstekend mee. Men rijdt trouwens gewoon rechts zoals wij. 

Het rijden was er echt relax. De wegen zijn er rustig en de mensen rijden hoffelijk.

Tolwegen hebben ze er nog niet ontdekt en files zijn er enkel als er koeien op de weg lopen 😀.

Azores Portugal Cows on the road_1
File rijden achter de koeien met je huurwagen op de Azoren

De kwaliteit van de wegen is zoals hierboven gezegd over het algemeen ook relatief goed.

 • Bij sommige bezienswaardigheden op de Azoren zijn de laatste meters onverhard maar in veel gevallen kun je dat vermijden door je wagen te parkeren op een wat verder afgelegen parking en dat kleine stukje te wandelen.
 • Bovendien kan je op de meeste plekken op de Azoren nog gratis parkeren. 

Hoe je weg vinden op de Azoren?

Het is op de Azoren helemaal niet moeilijk om je weg te vinden.  Je zit op een eiland dus echt verloren rijden is onmogelijk.

Op alle eilanden vind je 1 hoofdweg die als een lus om het eiland cirkelt. 

Met uitzondering van São Miguel ben je het hele eiland rond op 2 uur maximum.

Vanaf die hoofdweg vertrekken secundaire wegen richting alle Azoren  bezienswaardigheden.

De mapjes die we kregen op de toeristische dienst bleken in de meeste gevallen voldoende om ons vlotjes naar de verschillende bestemmingen te gidsen. 

De toeristische dienst vind je trouwens steeds in de luchthaven en het havengebouw. Je vindt hun kantoortje vaak naast deze van de huurauto's. 

Ze geven met veel plezier uitleg over hun eiland en kunnen je naast de map ook tips over lokale festivals en de vele wandelingen op de Azoren geven.

 • Stop dus op elk eiland even bij de toeristische dienst voor meer uitleg. 
 • Soms riepen we ook wel even de hulp in van Waze.
  • Dat was vooral praktisch voor het vinden van sommige uitzichtpunten (miradouros), die zijn meestal niet aangegeven.
 • Op enkele eilanden hadden we een auto met GPS maar die hebben we amper gebruikt.
  • Een auto met GPS is dus niet per se nodig wanneer je op de Azoren eilanden rondreist. Enkel op de grotere eilanden zoals Sao Miguel en Terceira kan een GPS misschien van pas komen. 
Charming towns Azores Portugal
Er zijn veel leuke kleurrijke stadjes op de Azoren

Tanken op de Azoren

In Nederland en België zijn we gewend aan het feit dat we dag en nacht kunnen tanken met onze kredietkaart maar die gedachte zet je best even uit je hoofd als je naar de Azoren gaat. 

Allereerst zijn de tankstations niet 24/7 geopend, meestal openen ze rond 7u en sluiten ze ergens tussen 21u en 22u. 

Ten tweede aanvaarden de meesten enkel debet- en kredietkaarten die uitgegeven zijn in Portugal.   

Lees ook: Waarom je in de winter zeker eens naar de Algarve moet gaan.

Met uitzondering van São Miguel waar ik 2 keer heb kunnen tanken met mijn kredietkaart heb ik steeds cash moeten betalen.

Gelukkig is het niet zo moeilijk om geld af te halen op de Azoren.  Op alle Azoren eilanden vind je wel meerdere ATM's.

Doe trouwens geen moeite om de prijs te vergelijken, alle tankstations op de Azoren hanteerden exact dezelfde prijs.

Vreemd genoeg, maar dat vonden we helemaal niet erg, was deze lager dan deze op het vasteland van Portugal. 

Lees ook: De mooiste Lissabon bezienswaardigheden.

Serra do Cume miradouro Terceira Azores Portugal
Met een huurwagen sta je snel op de vele indrukwekkende uitzichtpunten

Hoe eilandhoppen op de Azoren?

Je kan eilandhoppen op de Azoren met het vliegtuig of met de ferry.  Wij deden een combinatie van beiden. 

Eerst bezochten we de Faial, Pico en São Jorge.  Deze eilanden liggen zeer dicht bij elkaar.  Van Pico naar Faial is het een half uur varen, van Pico naar São Jorge anderhalf uur. 

Daarna vlogen we door naar Terceira en São Miguel, dit kan je ook doen met de ferry maar hier is het vliegtuig veel sneller.

Het is mogelijk om je wagen mee te nemen op de ferry. 

Er varen meerdere ferry's per dag en op sommigen kan je je wagen meenemen. 

 • Check voordat je dit doet wel even of het vermeld is in de huurvoorwaarden van je huurcontract. Bij ons stond het expliciet in de huurvoorwaarden dat het toegelaten was maar de wagen diende wel op hetzelfde eiland terug ingeleverd worden.
 • Als je je wagen op deze manier langer kan reserveren kan je hier waarschijnlijk wel voordeel uithalen.  Als je een wagen voor een langere tijd reserveert wordt de dagprijs meestal goedkoper.
  • Dit is meestal zo vanaf dat je langer reserveert dan 1 week.

Wij deden dit uiteindelijk niet aangezien we niet terugkwamen naar hetzelfde eiland.

In het begin zag ik er wat tegenop om om de 3 dagen van wagen te wisselen maar het gaat allemaal relatief snel, veel tijd verlies je er dus niet mee.

 • Aangezien het aantal ferry’s waarop je de wagen kan meenemen beperkt is, zou ik je aanraden deze zeker ook van tevoren te reserveren als je wil eilandhoppen met de wagen.
 • Van de ferry's kan je de uurregeling vinden op https://www.atlanticoline.pt/en/, hier kan je ook je tickets op voorhand kopen.

Meer info over eilandhoppen met de ferry en het vliegtuig, inclusief enkele geldbesparende tips, lees je in ons artikel over eilandhoppen op de Azoren.

Conclusie

Een huurwagen is veruit de beste manier om de Azoren te verkennen.

Op deze manier kan je rijden van het ene mooie uitzichtpunt naar het andere en op je eigen tempo deze prachtige eilanden ontdekken. Wist je trouwens dat de Azoren ook heel wat mooie stranden heeft? 

Veel plezier in deze groene eilandenarchipel in het midden van de Atlantische oceaan.

Bezocht jij al ooit de Azoren en heb je nog tips voor het huren van een auto op de Azoren laat het ons weten in de comments. 

Ben je op zoek naar meer informatie over de Azoren? Lees dan zeker onze Azoren reisgids. Hier vind je alles wat je moet weten voor een geweldige Azoren vakantie.

Martha

Thursday 4th of July 2019

Wij / ik hebben de Azoren al een keer bezocht. Het is eigenlijk een mooi verborgen geheim. Jullie zijn weer zeer compleet en als je de aanwijzingen volgt dan heb je alles gedaan wat mogelijk is. Erg knap. Wij volgen jullie o.a. op facebook over Japan die we nu willen combineren met Korea. Dank voor alle mooie tips en informatie.

Sylvia

Thursday 4th of July 2019

Dag Martha,

Dank je wel voor je compliment. Dat doet ons echt plezier. Wij hebben heel veel info over Japan en Korea op de engelstalige versie van de website staan. Wanneer je iets niet vindt in het Nederlands, neem daar dan zeker eens een kijkje.

Alvast een mooie reis gewenst. Japan en Korea zijn fascinerende landen.

groetjes

Comments are closed.