Je gaat natuurlijk steeds op reis voor de bestemming op zich en waar je logeert is grotendeels bijzaak.  Je weet het vaak enkele maanden later al niet meer waar je gelogeerd hebt.  Toch zijn er soms van die hotels die tot een betere ervaring bijdragen en waar je jaren later nog reclame voor maakt bij je vrienden.

Hier 5 hotels die wij warm aanbevelen bij onze vrienden.

Inkaterra Reserva Amazonica 
Puerto Maldonado, Peru

Inkaterra Reserva Amazonica

Inkaterra Reserva Amazonica

Op onze reis in Peru hadden we 3 dagen ingelast voor een bezoek aan het Amazone woud.  We kozen na veel wikken en wegen voor dit hotel. Het is 1 van de duurdere hotels maar het leek ons wel leuk om ons eens te verwennen met wat luxe op het einde van de reis.

Dit hotel was het volledig waard.

Bij aankomst word je ingedeeld in kleine groepen waarmee je de uitstappen (inbegrepen in de prijs van het hotel) gaat doen.  Alles was zeer goed georganiseerd, de kamers zijn charmant en het eten is verfijnd.

Lake Sandoval

Lake Sandoval

Doe zeker de uitstap naar Lake Sandoval.  Van alle goede uitstappen was dit toch het hoogtepunt.

De goede service

De unieke ligging in het midden van de natuur

De kwaliteit van het all-inclusive aanbod met de uitstappen

Boek dit hotel nu : AGODA BOOKING

Mercure Iguazu Hotel Iru 
Puerto Iguazu, Argentinië

Als je bij het horen van Mercure een bepaald beeld krijgt van Mercure hotels waar je eerder hebt geslapen is dit meer dan waarschijnlijk een verkeerd beeld.

We hadden uiteraard al enkele fotos gezien van het hotel voor we arriveerden maar toch hadden we nog een wow gevoel bij het betreden van de receptie.

Mercure Hotel Iguazu Iru

Uitzicht van onze kamer

De ligging van het hotel midden in de natuur.

De mooie aankleding van de publieke ruimtes in het hotel waaronder ook het restaurant.  Veel gebruik van glas waardoor je optimaal kon genieten van de omgeving.

Gratis gebruik van sauna en jacuzzi

Als Accor gold members kregen we als welkomstdrankje elk een cocktail aangeboden

Het is leuk dat het hotel midden in de natuur ligt maar dat wil zeggen dat je steeds met een taxi naar het stadje moet als je niet beschikt over eigen vervoer.

Boek dit hotel nu : Mecure Iguazu Hotel Iru

Protea Hotel Kruger Gate 
Skukuza, Zuid-Afrika

Eigenlijk is dit eerder een lodge dan een hotel.  We spendeerden onze schaarse tijd tussen de game drives op het viewing deck en zagen enkele olifanten in de bijna droge bedding van de Sabie rivier.

Het avondbuffet in het lapa restaurant is zeer uitgebreid (en lekker!) en als je fan bent van een stevige massage is de spa zeker een aanrader.

Protea Hotel Kruger Gate Lapa Restaurant

Het lapa restaurant biedt een zeer uitgebreid buffet

De ligging van het hotel, vlakbij de ingang aan de Paul Kruger Gate

Het hotel heeft alle faciliteiten die een lodge zou hebben zoals een viewing deck, buitenzwembad en lapa

Publieke ruimtes die harmonieus opgaan in hun omgeving

Het zeer uitgebreide buffet van het lapa restaurant

De mogelijkheid om hier goedkoop te logeren met Marriott Rewards punten

Als je plant naar Kruger te gaan lees dan zeker ook even onze 6 onmisbare tips!

Boek dit hotel nu : Protea Hotel Kruger Gate

Knik River Lodge 
Palmer, Alaska

Basic maar comfortabel en vooral cosy.  ’s avonds in alle rust naar de zonsondergang zien en een eland zien komen grazen op enkele meters van jou.  ’s ochtends genieten van een eenvoudig ontbijt op de picnic tafel voor je cabine.

De doorslaggevende reden waarom we voor de knik river lodge kozen waren echter de helicopter uitstappen die ze aanbieden.  Onze eerste keuze was een sleehonden tocht maar die kon spijtig genoeg niet doorgaan wegens slecht weer.  Het aangeboden alternatief, een vlucht met een landing op een gletsjer, was echter minstens even indrukwekkend.

Helicopter tour vanuit Knik River Lodge

Met de helicopter op de gletsjer

De charme van de cabine in het midden van de natuur

De aangeboden uitstappen

Zonder GPS hadden we moeite om het hotel te vinden maar ondertussen staat er een routebeschrijving op de site van het hotel

Boek dit hotel nu : AGODA BOOKING

Hotel Cumbres 
San Pedro De Atacama, Chile

Alvorens 3 dagen te trotseren in een jeep en basic accomodatie wilden we ons in San Pedro nog eens verwennen met wat extra luxe.

Aan luxe hotels is er geen gebrek in San Pedro De Atacama.  Onze keuze viel op het Cumbres hotel en we kozen voor een all-inclusive pakket met maaltijden en uistappen.

De uitstappen waren allen de moeite.  Ook de mountain bike uitstap maar ik wil hier toch even bij zeggen dat deze laatste, desondanks wat het hotel zelf beweerd, niet geschikt is voor iedereen.  Goede conditie en wat ervaring is hier vereist.

Kies niet zoals ons voor de all-inclusive rate ervan uitgaande dat dit wel goedkoper zal zijn want dat was niet het geval.  Kies dus eerder voor een gewone rate en betaal je uitstappen en avondeten extra.  (of check even of deze rare knonkel ondertussen is recht gezet)

Cumbres San Pedro

Lounge Area van het hotel Cumbres San Pedro

Mooi hotel met alle comfort

Leuke kamers met buitendouche

Desondanks dit een luxe hotel is toch eerlijke prijzen voor eten, drinken en de uitstappen

Goede keuken

All-inclusive pakket bleek duurder dan alles individueel te boeken (dit werd door het hotel wel rechtgezet na een opmerking van ons)

Omslachtig systeem met shuttle om naar het stadje te gaan

Boek dit hotel nu: AGODA BOOKING

Voor sommige links naar producten en partners op deze pagina krijgen wij een affiliate commissie.

Gerelateerde artikels