Onze reis naar Alaska van enkele jaren geleden is zonder twijfel één van onze mooiste reizen gebleken.  De reden daarvoor is dat we tijdens deze reis enkele activiteiten deden waardoor we echt de ruige, indrukwekkende natuur van Alaska konden beleven.

Hier onze top 5 tips voor jullie volgende onvergetelijke reis naar Alaska!

1. Ervaar de schoonheid van een gletsjer vanuit de lucht met een privé helikopter tour

Deze privé helikopter vlucht laat je echt op een unieke manier een gletsjer ontdekken.  Allereerst zie je de diepe kloven als je over de gletsjer vliegt waarna je erop land en ze van dichtbij kan zien.  Achteraf vlieg je ook nog naar de voet van de gletsjer waar je in je eigen kleine paradijs kan genieten van het prachtige uitzicht onder het drinken van een glaasje champagne.  Priceless!

Helicopter tour vanuit Knik River Lodge

2. Gletsjer kajaken, ontdek de prachtige diepblauwe kleuren van een gletsjer op een sportieve manier

Gletsjer kajaken is een meer actieve maar minstens even opwindende manier om de schoonheid van een gletsjer van nabij te ontdekken.  Kleed je warm aan voor deze leuke activiteit, je zal niet teleurgesteld zijn.

3. Ga op verkenning in Denali Nationaal Park en ontdek de prachtige  natuur, beren en nog vele andere dieren.

Denali Nationaal Park is een park waar de echter natuurliefhebbers zich dagen kunnen uitleven.    Vanaf de 2de helft van Augustus toveren de herfstkleuren het park om in een ongelooflijk mooi kleurenpalet, een droom voor fotografen.  Beren, elanden en nog veel andere wilde dieren kunnen op ieder moment verschijnen, wees dus alert en hou je fototoestel ten allen tijde klaar!

4.  Voel je een echte local op de Alaska State fair

Een hele andere activiteit dan wat we hier meestal schrijven maar zo leuk dat het niet op het lijstje mocht ontbreken.  De Alaska State fair gaat jaarlijks rond eind Augustus begin September door in Palmer en is een combinatie van een beurs en een kermis.  Van je uitleven in kermis attracties tot het bijwonen van de verkiezing van de grootste groente.  Je kan het hier allemaal.  Ik garandeer je dat je met momenten grote ogen zult opzetten!

5.  Ga op zoek naar Orka’s met een cruise in de Kenai Fjord

Een cruise in de Kenai Fjord is gegarandeerd een succes.  Het is een prachtige locatie.  Je zal uiteraard enkele gletsjers zien maar ook bijna zeker zeeotters, zeehonden en zeeleeuwen.  De kers op de taart is natuurlijk als je ook het geluk hebt van walvissen en orka’s te zien.  Zie hieronder wat een mooie grote familie orka’s wij zagen toen we bijna terug aan de haven waren.  Echt fantastisch!

Ook plannen om naar Alaska te gaan?  Lees dan hier waarom je hier best je vliegmijlen gebruikt en hoe wij gratis in Business hebben gevlogen.

Pin dit artikel, als je het leuk vindt.

 


2 Comments

Eef Michiels · 8 februari, 2018 at 13:01

Whaaaauw! Van alle droomreisjes op mijn agenda staat walvissen en orka’s spotten toch helemaal bovenaan! Misschien wel dichter bij huis rond IJsland, hoewel business vliegen naar Alaska ergonomisch gezien ook wel een optie zou kunnen zijn

Sylvia Van Overvelt · 8 februari, 2018 at 13:32

Dichterbij huis is Noorwegen blijkbaar ook nog een mooie optie heb ik gehoord. Ijsland staat ook nog absoluut op onze bucketlist. In business vliegen is ook wel leuk wanneer je eens verwent wil worden; maar ervoor betalen zouden wij ook niet doen hoor. Vandaar de travel hacking.

Comments are closed.