5 nuttige weetjes om meer voordeel te halen uit je Marriott Rewards punten - Wapiti Travel

Marriott is de laatste jaren enorm gegroeid als hotelgroep en is nu officieel de grootste hotelgroep ter wereld.  De enorme groei komt vooral door de overnames van AC Hotels (voornamelijk hotels in Spanje), Protea Hotels (Zuid-Afrika) en Starwood (met merken als W, Westin, Sheraton, … wereldwijd actief)

Dat Marriott wereldwijd actief is maakt het makkelijk om punten te verzamelen en je account zo actief te houden zodat ze ook niet vervallen.  (Marriott punten vervallen na 2 jaar van incativiteit)

Het echte leuke is natuurlijk het gebruiken van je punten voor gratis nachten.   Hier lees je hoe je het meeste uit je punten kan halen.

1 Hotel categorieën worden deels bepaald door hoeveel gratis nachten daar worden opgenomen

Courtyard Brussels Airport is een hotel dat je soms voor 66€ kan boeken en is een categorie 4 hotel.  Aan de andere kant heb vele hotels die je nooit onder de 100€ vind maar die wel in categorie 1 staan.  Zijn dit slechte hotels?  Zeker niet.  Er zijn zo vele JW Marriott hotels in China, Protea hotels in Zuid-Afrika en nog veel meer.  Ze zitten in een lagere categorie omdat daar minder vaak punten worden ingeruild.  Let hier dus zeker op, op deze manier haal je veel meer gratis nachten uit je punten.

Zuid -Afrika telt momenteel 37 hotels in categorie 1 waaronder ook hotels in toeristische bestemmingen als Kaapstad, Stellenbosch, Oudtshoorn, Knysna en Hazyview.  Plan je een bezoek aan Kruger kan ik zeker de Protea Hotel Kruger Gate aanbevelen!

Observatieplatform, Protea Hotel Kruger Gate

Observatieplatform en bar, Protea Hotel Kruger Gate

2 Hotel categorieën zijn vast gedurende het hele jaar

De prijs van een kamer kan van dag tot dag variëren en zal duurder zijn als er een evenement is en een hoge bezetting wordt verwacht.  De hotel categorie ligt echter vast.  Dat wil zeggen dat je in punten het gehele jaar door dezelfde prijs (hoeveelheid punten) zal betalen terwijl dat in geld niet zo is. Heb je je zinnen gezet op een bepaald hotel maar zijn de kamers voor de dagen die je in gedachten hebt opeens een pak duurder?  Dit is het moment om je punten aan te spreken!

3 Hoe weet ik of ik een goede deal doe?

Het best is te kijken naar je punten alsof het een munteenheid is met een wisselkoers naar de Euro.  Over die wisselkoers is veel te doen in het wereldje van de frequent flyers.  Grofweg is er een consensus dat 1 Marriott Rewards punt 0.9 cent waard is.

1 euro = 111.11 Marriott Rewards punten

Met dit als referentiepunt kan je dus kijken of het een goed idee is je punten te gebruiken of niet.  Je zal snel merken dat de categorie 1 hotels die je kan boeken aan 100€ of meer een mooie deal zijn en dat het Courtyard Brussels hotel geen mooie deal is tenzij je daar voor die avond meer als 180€ voor zou moeten neertellen.

In Moskou gaan de hotelprijzen soms echt door het dak (Royal Aurora Hotel, foto van de Marriott Website)

4. Bekijk ook points+cash

Soms bieden hotels ook buiten volledig gratis en volledig betalende overnachtingen ook een tussenoplossing waarbij je gedeeltelijk in cash en gedeeltelijk in punten betaalt.  Zit je er niet mee in een stukje cash te betalen is het de moeite om ook dit tarief eens te bekijken want soms krijg je op deze manier een betere wisselkoers voor je punten.

Goed om weten is dat je geen punten zal krijgen voor deze overnachting, ook niet voor het stuk dat je nog betaalt.

5 Pot je punten niet onnodig op

Het geeft voldoening om je puntensaldo te zien aangroeien maar het is nog veel leuker om er eens gratis op uit te kunnen.  Het is geen goed idee je punten jaren op te sparen om ze dan allemaal uit te geven aan een droomreis.  De regels veranderen immers regelmatig en soms kan dit in je voordeel zijn maar veel vaker is het in je nadeel en zijn je punten plotseling minder waard.

Zicht op de Petronas torens vanuit onze kamer (Renaissance Kuala Lumpur)

Zicht op de Petronas torens vanuit onze kamer (Renaissance Kuala Lumpur)

Pin dit artikel als je het leuk vindt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je dan nu in en binnenkort doe jij dat ook!
Geen spam. Wij respecteren steeds uw privacy.

Subscribe now and soon you will travel in luxury for less too!

No spam. We respect your privacy.